in

Un bărbat din Oltenița, acuzat de omor în Newcastle (UK). Totul din cauza unui motor furat

Bogdan, amicul implicat în acest caz face primele declarații

Un bărbat originar din Oltenița, județul Călărași este acuzat de omor, vătămare corporală, conducere fără permis și asigurare după ce a provocat un grav accident în Newcastle, unul dintre cele mai populate orașe din Regatul Unit, în timp ce se afla pe urmele hoților. Dinișoae Mihai are 32 de ani și este acuzat de autorități pentru omor după o urmărire ca-n filme pentru a prinde doi bărbați din același cartier care i-au furat motorul din fața locuinței acestuia. Urmărirea s-a terminat cu decesul unuia dintre hoți și rănirea gravă a celui de-al doilea bărbat împlicat în furt.

www.chroniclelive.co.uk
www.chroniclelive.co.uk

S-a întâmplat în dimineața zilei de duminică, 3 mai 2020 în jurul orei 05.30. Bărbatul din Călărași plecat în Marea Britanie, alături de alți prieteni la muncă, a sesizat că două persoane necunoscute încearcă să-i fure motorul din fața casei. Prietena acestuia i-a văzut pe geamul casei pe cei doi, Mikey Dunwiddie și Joshua Molloy în timp ce încercau să pornească motorul.

Mihai a fugit pentru a opri furtul, dar a căzut pe scările din casă. Cei doi hoți au reușit să fugă cu motorul, iar Dinișoae a pornit în urmărirea acestora alături de Bogdan, un bun prieten care se afla pe scaunul pasagerului autoturismului marca Vauxhall Vectra pe tot parcursul urmării.

www.chroniclelive.co.uk
www.chroniclelive.co.uk

După mai mulți kilometri de goană prin oraș, Dinișoae a reușit să-i ajungă din urmă, lovind motorul în partea din spate pentru a-l dezechilibra și determina pe hoți să oprească. Aceștia și-au continuat fuga cu motorul, gonind cu viteza pe străzi, iar la câțiva kilometri distanță față de prima oprire se pare că cei doi și-au pierdut echilibrul și au intrat în coliziune cu autoturismul condus de Dinișoae.

În urma impactului Joshua Molloy și-a pierdut viața, iar Mikey Dunwiddie a ajuns la spital cu răni grave, dar în viață. Polițiștii britanici au preluat cazul, iar bărbatul originar din Oltenița, Călărași a fost reținut de autorități.

“În așteptarea acelei audieri, veți fi reținut în arest.”

(judecătorul de caz)

Bogdan, românul care se afla cu Dinișoae Mihai în mașină a fost eliberat din arest, dar se află sub atenția autorităților. Judecătorul care a preluat cazul a decis să amâne cauza până în luna iunie pentru ca fiecare parte implicată să aibă timp să depună dovezi la dosar.

Amicul bărbatului reținut de autorități povestește pentru calarasipress.ro ce s-a întâmplat în dimineața zilei de duminică 3 mai.

“Noi  am încercat să-i facem să oprescă motorul.”

Detaliile pe care Bogdan le-a făcut publice pentru calarasipress.ro se pare că nu au mai fost relatate în alte articole în care s-a vorbit despre acest caz. Presa britanică a relatat despe acest eveniment în data de 3 mai 2020 și a exliplicat faptul că un bărbat de 28 de ani și-a pierdut viața în urma unui accident rutier în care a fost implicată o motocicletă.

Poliția a fost informată de unitatea medicală care a coordonat intervenția ambulanțelor solicitate la accident privind cazul celor doi bărbați implicați în evenimentul rutier petrecut în dimineața zilei de 3 mai.

Bogdan spune că se afla în casă cu Mihai si soția acestuia. “Pe la 5 dimineața s-a auzit ceva în curte. Mihai a fost anunțat de iubita lui despre ce se întâmplă afară. Eu m-am spriat când am auzit gălăgie, am crezut că a intrat cineva în casă. După ce am ieșit amandoi afară, cei doi au plecat cu motorul iar noi am urcat în mașină după ei. Să zic că am mers 2-3 km distanța. Mihai a atins motorul cu mașina, parcă a atins și bordura. Am crezut că au oprit motorul, dar au fugit mai departe. Știu că au făcut dreapta și naa…

Cred că avea 160 -170 cu motorul și cred că s-au dezechilibrat din cauza vitezei și a faptului că se uitau după noi. Motorul era unul mare, Honda de 600 centrimetri cubi. Cei de pe motor și-au pierdut controlul și au intrat într-un gard. Nu am văzut mai mult. Dacă vedeam, sigur ne opream. Noi am văzut la știri. Au rupt semaforul de la impact. Singurul impact pe care noi l-am avut cu ei a fost după primii 4 km de goană. Nimic altceva. Ce se aude e greșit.  Nu zice nimeni că nu au fost atinși, dar noi încercam doar să-i facem să oprească motorul, nimic mai mult.”

PERMIS SPANIOL PENTRU DRUMURILE DIN MAREA BRITANIE

Bogdan spune că Mihai Dinișoae poseda permis eliberat de autoritățile din Spania, însă trebuia să se ducă să-l ridice. “Avea permis de Spania, dar la el avea doar o copie pe care o folosea să circule. Știu că avea și “L-ul” aici în Anglia și putea să conducă.

Intenția noastră a fost să recuperăm motorul sustras de cei doi britanici din cartier care au reușit să fugă cu el. După felul în care s-a acționat cred că sunt hoți de meserie. Au știut exact ce fac acolo. Știau că se pornește din cabluri. Mihai se chinuia să îl pornească, iar ei au reușit în nici 50 de secunde.

Noi am plecat acasă după ce am văzut că au căzut de pe motor. Nu am știut clar ce s-a întâmplat. Bănuiam că au căzut în iarbă. Mihai a fost sunat de proprietarul de la casă și  a fost întrebat unde este și ce se petrece de este atâta poliție în fața locuinței. Atunci am realizat că ceva este nașpa. Mihai și soția s-au întors acasă și a explicat că a avut un accident și că i s-a furat motorul. A mers singur la poliție și a declarat ce s-a întâmplat. A oferit detalii și a colaborat cu oamenii legii. Vecinii au oferit declarații cu privire la persoana care deținea și folosea motorul. A fost arestat pentru crimă pentru că unul dintre ei a murit pe loc. Alte câteva persoane au fost arestate în cazul ăsta. Mihai nu a avut probleme cu legea. Muncea cinstit ca șofer la Delivery.

Ne-am luat avocați, discutăm cu psihologi și dorim ca toată această situație să fie tratată corect. Totul trebuie să iasă la lumină. Dorim să se știe adevărul, iar cei vinovați să aibă răspundere.”

 

 

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

2 points
Upvote Downvote

Total votes: 2

Upvotes: 2

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Senatorul Roxana Pațurcă, despre moțiunea de cenzură depusă împotriva ministrului finanțelor Florin Cîțu

Jegălia/ Primarul Aurel Vasile: “Vreau să intrăm în normalitate!”