Connect with us

Actualitate

ULTIMĂ ORĂ! Avocat din Călărași, cercetat penal pentru dare de mită

Published

on

Informație de ultimă oră! Sfera justiției din Călărași, cutremurată  de un nou caz de corupție. După cazul  grefierei din Călărași care a fost depistată de DIICOT că oferă informații din dosare unor interlopi, în atenția autorităților a ajuns un avocat cunoscut din Călărași, cercetat penal pentru dare de mită.

Cu o vechime de peste 20 de ani în Baroul Călărași, avocatul  Dan Ovidiu este cercetat penal pentru dare de mită.

Dan Ovidiu, avocatul care ar fi dat mită

Avocatul Dan Ovidiu din cadrul Baroului Călăraşi este cercetat penal pentru dare de mită de procurorii anticorupţie, după ce ar fi remis unui poliţist 2.000 de lei pentru a favoriza un client de al său într-un dosar în care acesta este cercetat pentru şantaj.

Direcţia Naţională Anticorupţie a informat joi, printr-un comunicat de presă, că procurorii de la Serviciul teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un avocat din cadrul Baroului Călăraşi, pentru săvârşirea unei infracţiuni de dare de mită.

„În cursul zilei de 30 martie 2022, inculpatul, în calitatea menţionată mai sus, ar fi promis unui poliţist din cadrul Poliţiei municipiului Călăraşi suma de 2.000 lei, pentru ca acesta să efectueze acte contrare atribuţiilor sale de serviciu, respectiv să asigure o situaţie favorabilă clientului său cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj. În aceeaşi zi, în contextul menţionat mai sus, avocatul ar fi remis poliţistului suma de bani menţionată, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, se arată în comunicat.

2.000 lei mită prin avocat pentru polițiștul de caz

Au fost reținuți de polițiști la data de 29 martie 2022. Un numar ede 6 mandate de aducere a fost pus în executare pe numele a șașe persoane bănuite de șantaj și  complicitate la șantaj. Persoanele reținute în acest caz ar fi negociat cu avocatul să ofere polițistului de caz suma de 2.000 lei pentru a schimba încadrarea de la arest preventiv  la control judiciar.  

“În fapt, cei în cauză recrutau persoane cu venituri reduse și sub promisiunea procurării unor locuri de muncă bine remunerate, le transportau în străinătate, iar parte din veniturile realizate erau percepute ca taxă de protecție sau cazare. De asemenea, în momentul în care victimele intenționau să revină în țară, membrii grupării procedau la acte de contrângere fizică și morală cu scopul de a le determina să revină la locurile de muncă din străinătate. Față de 3 persoane s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de șantaj și complicitate la șantaj. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Activitățile au fost efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași. ” – se arată într-o informare a IPJ Călărași 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Trei soldați gradați profesioniști s-au alăturat ISU Călărași

Published

on

Trei soldati gradați profesioniști au depus astăzi jurământul de credinţă faţă de patrie, cu mâna pe Drapelul de luptă al ISU “Barbu Ştirbei” Călăraşi

Astăzi, 17 august 2022, trei soldați gradați profesioniști, încadrați la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Știrbei” al județului, la Formaţiunea de Pază Dragalina, în calitate de pistolari, care vor asigura paza la Baza de Reparaţii a Tehnicii de Intervenţie Dragalina, au depus jurământul cu mâna pe Drapelul Ronmâniei în faţa inspectorului şef.

Cu această ocazie, cei mai tineri pompieri militari au fost felicitați și li s-a urat mult succes în activitatea lor profesională de către reprezentanţii comenzii unităţii.

“Colegii noștri mai tineri urmează să pună în aplicare cunoştinţele dobândite pe parcursul stagiilor de pregătire.” – se arată într-un comunicat al ISU Călărași

Continue Reading

Actualitate

Atenție! Poliția Română atrage atenția asupra unor noi tentative de phishing

Published

on

Atenție la sms-urile, e-mail-urile sau mesajele primite pe social media din surse necunoscute ori de la numere scurte, care cer autentificarea în contul de Instagram sau resetarea parolei, așa cum se vede în imaginea atașată!


Nu furnizați altor persoane date referitoare la coduri de autentificare sau astfel de link-uri pentru resetarea parolei, pentru că astfel puteți pierde accesul la cont. Există posibilitatea ca atacatorii să se folosească de opțiunea ‘forgot my password’ din Instagram pentru a forța modificarea parolei. Dacă acest mesaj ajunge la dvs., înseamnă că cineva dorește să vă fure contul.

Accesarea link-ului de pe dispozitivul mobil pe care sunteți autentificat în aplicația de Instagram poate duce la pierderea accesului la cont, atacatorii având astfel posibilitatea de a schimba parola.

Evitați așadar accesarea link-urilor din surse necunoscute!

Activați autentificarea cu doi factori (2FA) din setările Instagram, deoarece acest strat suplimentar de securitate poate ajuta la reducerea șanselor de a avea contul compromis.

Mențineți o soluție de securitate instalată pe dispozitiv! De multe ori, un antivirus ne poate salva din situații în care neatenția ar putea duce la compromiterea contului, a datelor sau a sistemului.

În cazul în care ați căzut în capcană și ați pierdut accesul la cont, adresați-vă Centrului de Ajutor Instagram pentru recuperarea lui. Va trebui să efectuați pașii necesari pentru validarea identității.

Antrenați-vă pentru a detecta și evita astfel de amenințări în online. Puteți face acest lucru pe site-ul https://sigurantaonline.ro, acolo unde vă puteți testa abilitățile și îmbunătăți cunoștințele: https://quiz.sigurantaonline.ro/

SigurantaOnline este o campanie de conștientizare la nivel național, derulată de DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată precum Microsoft Romania , BIT SENTINEL, ATTACK Simulator, ANIS sau Dekeneas.

Continue Reading

Actualitate

VIDEO. Vasile Iliuță despre proiectul SERA și colaborarea cu autoritățile bulgare pentru dotarea ISU Călărași

Published

on

Președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță, prezent în conferința de presă de astăzi organizată în cadrul PSD Călărași 4 august, a punctat principalele evenimente ce au avut loc în sfera politică dar și din zona administrativă.   Liderul PSD a precizat că poartă discuții cu toți primarii PNL pentru a-i aduce în PSD.

Vasile Iliuță: Săptămâna trecută am inaugurat centrul SERA, s-a făcut recepția finală pentru lucrarea de la Str. Independenței, un proiect de 420.000 de euro, în care Consiliul Județean a contribuit cu 65.000 de euro, iar Fundația SERA cu restul de sume. Copiii care au probleme speciale vor fi cazați și vor fi consiliați pentru nevoile lor.
Am continuat în paralel și cu alegerile organizațiilor locale ale PSD, unde am ales consiliile politice locale în 42 de localități. Tot în urmă cu 3 săptămâni am semnat cel mai mare proiect al județului Călărași, e vorba de Ecoaqua.

Ieri am avut o întâlnire cu municipalitatea Pavlikeni din Bulgaria, unde parteneriatele noastre continuă la momentul acesta pentru dotarea Inspectoratului de Situații de Urgență cu autovehicule pentru salvarea cetățenilor din jud. Călărași. Parteneri mai sunt și Jandarmeria Română, iar partea bulgară a venit cu ISU similar cu al nostru și cu poliția locală a lor. În continuare, pot spune că cele 42 de organizații ale PSD și-au desemnat conducerile. Mai avem de ales încă în 13 localități, inclusiv în municipiul Oltenița, Călărași și orașul Lehliu-Gară.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro