Connect with us

Știri

Toate evenimentele din luna octombrie ce vor avea loc în Călărași

Published

on

Luna octombrie aduce multe evenimente pentru municipiul Călărași.  Începând chiar de joi (05.10.2023), va avea loc „Marea Dictare!”, un eveniment organizat de Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu” ce va începe la ora 16:30, sau Festivalul Mediteraneean care aduce fructele de mare la Călărași, vinerea aceasta (06.10.2023). 

Iată lista completă a evenimentelor de luna aceasta din Călărași: 

05.10.2023 – „Marea Dictare!” 

Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu” vă invită joi, 05 octombrie 2023, începând cu ora 16.30, în fața sediului central din strada 1 Decembrie 1918, pentru a sărbători împreună Ziua Mondială a Educației. Evenimentul „Marea Dictare!” își propune să aducă în prim-plan frumusețea limbii române printr-un exercițiu de scriere după dictare cu scriitoarea Stela Anghel. 

Participarea se face pe bază de înscriere prealabilă prin completarea formularului disponibil online la următorul link:

https://docs.google.com/…/1FAIpQLSeLpWN953n1sR…/viewform sau telefonic, la 0242/316757.

Materialele necesare vor fi puse la dispoziție de către organizatori.

Termen de înscriere – joi, 05.10.2023, ora 12.00. 

06-08.10.2023 – Festivalul Mediteraneean cu fructe de mare la Călărași

Festivalul Mediteraneean aduce în parcarea Kaufland Călărași un eveniment culinar dedicat fructelor de mare și deliciilor turcești: creveți, scoici, calamar, caracatiță, pui de baltă, homari, king crab sau baclava cu nucă, fistic, vișine, ciocolată, și rahatul turcesc. 

Programul zilnic: 11:00 – 21:00. 

07.10.2023 –  Vizitator în orașul meu, ediția a doua 

Florin Rădulescu, directorul Muzeului Municipal Călărași organizează a doua ediție a „Vizitator în orașul meu”, prin care își propune să readucă la lumină povești despre clădiri, oameni și despre comunitatea călărășeană.

„În acest tur, în care ghidul vostru voi fi eu – Florin Rădulescu, vom vizita câteva clădiri reprezentative din zonă, clădiri în care ați intrat sau ați intrat mai rar, cel puțin în ultimii 10 ani. Este vorba despre Primăria Veche, Poșta Veche, Cinematograful Victoria și Turnul de apă. Vă aștept cu plăcere sâmbătă, 7 octombrie la ora 10.00. Să nu uitați! Să aveți lanterne la voi”. 

08.10.2023 – Semimaraton ASCălărași 

Alergarea de Sâmbătă” Călărași și-a început povestea în anul 2016 și a devenit o tradiție ca, în fiecare sâmbătă, doritorii de sport să alerge 5 km în parc.

Scopul competiției este de a promova sportul în municipiul Călărași, precum și în țară, și de a ajuta copiii în dificultate cu boli neurologice grave, pe cei cu dizabilități, dar și copiii cu risc crescut de abandon familial și școlar, proveniți din familii dezavantajate socio-economic.

Curse Semimaraton ASCălărași: 

– 400/800m, cursele copiilor.

– 3km, cursa populară (aici vor concura și copiii între 14-17 ani).

– 5km, cursa preferată a grupului ASCălărași)

– 10km, o probă iubită de mulți alergători.

– 21km, proba regină din data de 15 octombrie.

Bilete puteți găsi la  www.alergareadesambata.ro 

11.10.2023 – Soț de vânzare 

„Soț de vânzare” este piesa de teatru după Mihail Zadarnov, cu Maria Radu, Ana Odagiu și Marius Gilea. 

Oxana (o tânără modernă până în vârful unghiilor, frumușică, ușor naivă, dar extrem de determinată, îi propune Elenei Vladimirovna (nevastă de profesie, trecută de prima tinerețe, cu „look” și inițiată în metehnele vieții) o afacere pe cât de indecentă, pe atât de inedită: un contract de vânzare-cumpărare am mult doritului ei soț contra tentantei sume de „douăj’ de mii. 

Evenimentul va avea loc în Sala „Barbu Știrbei”, iar biletele pot fi achiziționate online de la 

https://www.ticketstore.ro/ro/bilete/4084/sot-de-vanzare-calarasi-casa-de-cultura-sala-barbu-stirbei-calarasi-11-octombrie-2023?fbclid=IwAR3b2t2xwjA0fxpKzEoMn7t6SVvO-lqmIZL9elI3eWJmuCUaK64H2ITMByM 

sau

Bilete Călărași: Soț de vânzare – 11 oct, ora 19:00 – Centrul Judetean de Cultura Calarasi – iaBilet.ro.

12-14.10.2023 – Tenaris Cinelatino

O întreagă lume a filmelor bune te așteaptă din 12 în 14 octombrie la Călărași! Festivalul Tenaris Cinelatino, oferit comunității de TenarisSilcotub, aduce împreună drame, comedii și filme de aventură, precum și filme special alese pentru copii și familie. Premiere din România și din America Latină, toate cu povești ce merită văzute, așteaptă să le descoperi alături de familie și prieteni.

Intrarea este liberă la toate proiecțiile din program.

17.10.2023 – CSS Călărași – CSS Medgidia B/Juniori 3 

Pe 17 octombrie 2023, de la ora 14:00, la Sala Polivalentă Ion C. Neagu, va avea loc meciul de handbal la cateogria juniori dintre CSS Călărași și CSS Medigidia. 

18.10.2023 – Străini în Noapte cu Florin Piersic

„Străini în Noapte” este un spectacol ce se clasează și în prezent pe primele poziții în topul preferințelor iubitorilor de teatru, regizată de maestrul Radu Beligan. Protagoniștii sunt Florin Piersic și Medeea Marinescu. 

În piesa „Strâini în noapte”, Florin Piersic joacă rolul lui Pierre, un bărbat în floarea vârstei care după o noapte petrecută într-un bar este condus acasă de Julietta (Medeea Marinescu), o femeie frumoasă și tânără. 

Biletele pot fi achiziționate la: Straini in noapte – Calarasi, 18 octombrie 2023, Casa de Cultura – Sala Barbu Stirbei, Calarasi (ticketstore.ro).

23.10.2023 – „Ce avem noi aici?” cu Carmen Tănase, Marius Manole și Maria Obretin

Se ia o mamă foarte posesivă de băiat (Carmen Tănase), se adaugă băiatul timid, ascultător, dar cu mici derapaje (Marius Manole), se picură niște femeie superbă, singură și disperată (Maria Obretin) și ai deja o comedie care dezarmează și pe cel mai ursuz spectator. 

Comedia „Ce avem noi aici?” de Lia Bugnar, cu Carmen Tănase, Marius Manole și Maria Obretin va avea loc pe 23 octombrie 2023, ora 19:00, în Sala „Barbu Știrbei”.

Biletele pot fi achiziționate online la: Ce avem noi aici? – Calarasi, 23 octombrie 2023, Casa de Cultura – Sala Barbu Stirbei, Calarasi (ticketstore.ro).

26.10.2023 – Spectacol Folcloric Extraordinar „Petrece Românește” 

La sfârșitul lunii, în Sala „Barbu Știrbei”, începând cu ora 18:00, va avea loc spectacolul folcloric „Petrece Românește”, unde vor fi prezenți Daniela Condurache, Gelu Voicu și Taraful din Teleorman, Ileana Laceanu, Viorica Nica și Marius Brutaru. 

Biletele se pot achiziționa doar online de pe Spectacol Folcloric Extraordinar ”PETRECE ROMÂNEȘTE” – Calarasi, 26 octombrie 2023, Casa de Cultura – Sala Barbu Stirbei, Calarasi (ticketstore.ro)

28.10.2023 – Buricul Pământului – un one man show cu Doru Octavian Dumitru

„Cred cu tot sufletul și bazat pe toată experiența mea profesională de până acum, în puterea vindecătoare a comediei. Cred că abilitatea de a râde inteligent rămâne cea mai dinamică formă de terapie pentru desprinderea din ghearele durerii, a tristeții și a stresului. Pentru mine, alături de credință și educație, râsul rămâne cea mai plăcută și pură formă de rezistență și purificare a spiritului uman”, spune Doru Octavian Dumitru. 

Spectacolul va avea loc la Sala „Barbu Știrbei” și va începe de la ora 19:00. 

Biletele se pot achiziționa de la sediul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași și online de pe Doru Octavian Dumitru – Buricul Pamantului 2 – Calarasi, 28 octombrie 2023, Casa de Cultura – Sala Barbu Stirbei, Calarasi (ticketstore.ro)

 

Cultură

Ediție specială – 1 Decembrie 2023 / Lumea nevăzută din spatele cuvintelor, cu scriitorul Dan Bițuică

Published

on

Într-o atmosferă plină de evocare și amintiri, scriitorul călărășean Dan Bițuică a dezvăluit lumii cel de-al șaselea său roman intitulat „Apusul stelelor de tinichea”. O capodoperă de ficțiune ce străbate culisele societății românești în perioada tulbure a comunismului, cu puțin timp înainte de Revoluție.

În centrul poveștii se află Emil, un protagonist confruntat cu realitatea aspră a vieții sub regimul comunist. Prin paginile sale, Bițuică explorează lipsurile, nedreptățile și atmosfera plină de teamă și neîncredere care caracterizau societatea acelor vremuri. Revolta interioară a oamenilor devine din ce în ce mai puternică, prefigurând Revoluția care va dărâma comunismul.

Într-un interviu acordat cu ocazia Zilei Naționale a României, scriitorul  împărtășește experiențele și secretele din spatele cuvintelor sale. Este o incursiune fascinantă în lumea sa creativă și în trăirile care au inspirat cele șase romane scrise în ultimii ani.

Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, Dan Bițuică subliniază importanța lecturii și cum aceasta poate pătrunde adânc în viața cotidiană. Într-un interviu realizat de Cătălin Cojocaru, editor al site-ului Calarasipress.ro, scriitorul vorbește despre rolul important al cărților în formarea percepțiilor noastre asupra lumii.

Continue Reading

Știri

Casieriile Ecoaqua Călărași, închise în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie. Vezi modalitățile de plată

Published

on

Ecoaqua S.A., operatorul regional de apă-canal, aduce la cunoștința utilizatorilor modificările survenite în programul de achitare a facturilor în această perioadă. Aceste schimbări au fost implementate în vederea îmbunătățirii accesului și comodității clienților în procesul de plată.

Prin Internet Banking – aplicațiile 𝑩𝑪𝑹 𝑮𝒆𝒐𝒓𝒈𝒆 𝑹𝒐𝒎𝒂̂𝒏𝒊𝒂, 𝐒𝐦𝐚𝐫𝐭 𝐌𝐨𝐛𝐢𝐥𝐞 𝐑𝐚𝐢𝐟𝐟𝐞𝐢𝐬𝐞𝐧 𝐁𝐚𝐧𝐤, 𝙈𝙤𝙗𝙞𝙡𝙋𝙖𝙮 𝙒𝙖𝙡𝙡𝙚𝙩, sau prin virament în conturile bancare enumerate mai jos:
𝗦𝗨𝗖𝗨𝗥𝗦𝗔𝗟𝗔 𝗖Ă𝗟Ă𝗥𝗔Ș𝗜: ⤵️
RAIFFEISEN BANK 𝐑𝐎𝟒𝟎 𝐑𝐙𝐁𝐑 𝟎𝟎𝟎𝟎 𝟎𝟔𝟎𝟎 𝟏𝟗𝟕𝟐 𝟖𝟐𝟏𝟐
BCR Călărași 𝐑𝐎𝟑𝟐 𝐑𝐍𝐂𝐁 𝟎𝟎𝟗𝟖 𝟎𝟎𝟕𝟖 𝟎𝟖𝟕𝟏 𝟎𝟎𝟎𝟐
CEC BANK 𝐑𝐎𝟓𝟗 𝐂𝐄𝐂𝐄 𝐂𝐋𝟎𝟏 𝟑𝟎𝐑𝐎 𝐍𝟎𝟒𝟑 𝟏𝟗𝟎𝟔
ALPHA BANK 𝐑𝐎𝟗𝟏 𝐁𝐔𝐂𝐔 𝟐𝟑𝟒𝟏 𝟐𝟏𝟑𝟏 𝟒𝟓𝟎𝟖 𝟗𝐑𝐎𝐍
TREZORERIA CL 𝐑𝐎𝟎𝟔 𝐓𝐑𝐄𝐙 𝟐𝟎𝟏𝟓 𝟎𝟔𝟗𝐗 𝐗𝐗𝟎𝟎 𝟏𝟕𝟗𝟖 (doar pentru instituții publice)
𝗦𝗨𝗖𝗨𝗥𝗦𝗔𝗟𝗔 𝗢𝗟𝗧𝗘𝗡𝗜Ț𝗔: ⤵️
B.C.R. – RO07 RNCB 0099 0078 0871 0014
B.R.D. – RO61 BRDE 120S V040 3028 1200
RAIFFEISEN BANK – RO25 RZBR 0000 0600 0613 1022
𝗦𝗨𝗖𝗨𝗥𝗦𝗔𝗟𝗔 𝗨𝗥𝗭𝗜𝗖𝗘𝗡𝗜: ⤵️
RAIFFEISEN BANK – RO13 RZBR 0000 0600 0778 5282
⤵️ Pentru informații suplimentare sau alte sesizări, dispeceratul ECOAQUA Călărași vă stă la dispoziție la numerele de contact de mai jos :
» ECOAQUA – Sucursala Călăraşi 0242/313.720; 0732.334.950
» ECOAQUA – Sucursala Olteniţa 0242/510.279
» ECOAQUA – Sucursala Urziceni 0243/254.723

Continue Reading

Știri

Călărași: Incendiu de pe Varianta Nord: Pompierii intervin la fața locului

Published

on

Alertă în Călărași joi dimineața, ora 07:00, după ce rețeaua electrică din incinta unei societăți comerciale din zona fostului ELIF a fost afectată de un incendiu produs din cauza unui scurtcircuit în rețeaua subterană.

La locul incidentului, echipe de intervenție de urgență au sosit rapid, inclusiv autospeciale de pompieri dotate cu apă și spumă, o autospecială destinată gestionării victimelor multiple, precum și reprezentanți ai poliției și ai companiei de electricitate și gaze. Aceștia din urmă asigură măsurile de prevenire.

Zona a fost imediat înconjurată de forțe de ordine, iar traficul pe strada Dacia a fost restricționat parțial pentru a facilita intervenția echipelor de intervenție.

Continue Reading

Cele mai vizualizate