Connect with us
Vremea în Călărași: 🌡️ 10°C | Anul XI Nr. 535

Naturiste

Sucul anti-răceală magic: îți revigorează imunitatea și combate 10 afecțiuni în mod natural!

Published

on

SUCUL ANTI-RĂCEALĂ

Știm cu toții cât de neplăcută și sâcâitoare este această afecțiune a sezonului rece și nu numai, chiar și pe caniculă această afecțiune ne dă bătăi de cap. Astăzi vă propun o rețetă care luptă eficient în combaterea acesteia.  Pentru prepararea acestui suc avem nevoie de: \

 – 2 portocale

– o jumătate de lămâie

Advertisement

– 1 linguriță de ghimbir ras

– 1 cană de apă

– 1 linguriță miere

Curățăm portocalele de coajă, stoarcem zeama de lămâie și punem într-un blender împreună cu apa, ghimbirul ras și mierea. Sucul obținut este gustos și foarte sănătos.

Este recomandat și pentru:

Advertisement

– boli cardiovasculare

– anemie

– obezitate

– constipație

– exces de acid uric

Advertisement

– calculi renali

– depresie

– alergii

– grețuri

– afecțiuni ale ochilor

Advertisement

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Naturiste

Siropul de hrean: Remediu natural puternic pentru imunitate și afecțiuni respiratorii

Published

on

Un remediu naturist tradițional, moștenit de la bunici, siropul de hrean este eficient și ușor de preparat.

Renumit pentru combaterea afecțiunilor precum:

  • astm
  • bronșită
  • imunitate scăzută
  • răceală
  • dureri în gât
  • afecțiuni ale căilor respiratorii

Ingrediente necesare:

  • 4 linguri de miere
  • 1 rădăcină de hrean rasă mărunt
  • apă

Mod de preparare:

Într-un bol de sticlă, amestecați cu o lingură de lemn mierea cu hreanul ras. Lăsați 30 de minute până când se eliberează sucul, pe care îl separați cu ajutorul unui tifon curat.

Restul grosier rămas după separare îl puneți într-un vas, peste care turnați apă cât să-l acopere, și îl puneți la fiert.

După ce a dat în clocot, mai lăsați la fiert 1-2 minute, apoi luați vasul de pe foc și filtrați compoziția prin tifon. Lăsați să se răcească, după care amestecați cu sucul strecurat inițial.

Advertisement

Turnați într-un recipient de sticlă care se închide ermetic și păstrați la frigider.

Mod de consum:

Câte 3 linguri pe zi, una după fiecare masă principală.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Continue Reading

Naturiste

Borșul de sfeclă: Detox natural pentru ficatul tău și energie revitalizantă

Published

on

Borșul de sfeclă roșie: Elixir natural pentru un ficat sănătos și detoxifiere blândă

Borșul de sfeclă roșie reprezintă o metodă delicată și eficientă de a sprijini sănătatea ficatului, evitând intensitatea sucului concentrat de sfeclă, care poate fi prea agresiv pentru unii. Consumată regulat, această supă tradițională ajută la eliminarea toxinelor și substanțelor chimice acumulate, promovând o detoxifiere naturală și susținând funcțiile hepatice.

Iată o rețetă simplă și adaptabilă, pe care o puteți personaliza după gust:

Ingrediente:

  • 2 sfecle roșii
  • 4 morcovi
  • 1 sfert de varză roșie
  • 1 cartof
  • 2 cepe
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 400 ml borș crud de tărâțe (sau 3 linguri de oțet de mere)
  • sare, piper negru după gust
  • mărar, pătrunjel

Preparare:

Tăiați fin sau dați pe răzătoare ceapa, cartoful, morcovii, sfeclele și varza, apoi puneți-le într-o oală mare. Adăugați apă până la dublul înălțimii ingredientelor. Acoperiți și fierbeți la foc mediu aproximativ o oră. Spre final, adăugați uleiul, borșul (sau oțetul), sarea, piperul și verdețurile tocate.

Advertisement

Sfecla roșie este un superaliment bogat în fibre, potasiu, magneziu, fier, biotină și vitamine din complexul B. Conține luteină și zeaxantină – antioxidanți puternici care protejează vederea împotriva degenerescenței maculare.

Beneficii demonstrate:

– Susține sistemul reproductiv feminin prin conținutul ridicat de acid folic – Are efect alcalinizant, reducând acidoza – Contribuie la purificarea sângelui – Stimulează producția de globule roșii și combate anemia – Oferă proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și anticancerigene

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Advertisement
Continue Reading

Naturiste

Ceaiul din codițe de dovleac: Remediu natural pentru ficatul bolnav și bila leneșă

Published

on

Ceaiul din codițe de dovleac și sănătatea

Este un ceai mai puțin obișnuit, dar extrem de eficient pentru afecțiunile hepatice însoțite de durere.

Vom lua 30-40 de codițe de dovleac, pe care le vom toca mărunt. Le vom pune la uscat în cuptorul puțin încălzit.

După ce devin casante, vom pune 2 linguri din această tocătură într-un vas emailat, peste care vom turna 500 ml de apă plată rece.

Advertisement

Vom pune vasul pe foc și îl vom aduce până la punctul de fierbere, totul la foc mic. Vom lăsa să clocotească timp de 2 minute, apoi acoperim și lăsăm la infuzat 3 ore.

Se administrează câte 100 ml, de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înaintea meselor. Cura va dura 2 luni.

Un alt remediu naturist din codițele de dovleac este pentru „bila leneșă”.

Este un produs diuretic și colagog.

Se toacă mărunt 2 linguri de codițe de dovleac (verzi sau uscate) și se pun la fiert timp de 15 minute în 500 ml de apă.

Advertisement

Se lasă la răcit și se filtrează, apoi se consumă tot lichidul obținut în 3-4 reprize, pe parcursul zilei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Continue Reading