După multe eforturi s-a reusit semnarea contractului
de concesiune de distribuție a gazelor naturale in comuna Fundeni si Frumusani.
Localitățile călărășene încep să se dezvolte armonios, dacă la conducerea primăriilor se află oameni care lucrază pentru comunitatea de care a fost ales. Iată că Guvernul României a înțeles problema bugetelor mult prea mici de care primăriile localităților ar dispune, reușind să găsească ca soluție implementarea programelor de dezvoltare finanțate din bani guvernamentali. A fost finalizat PNDL1, se lucrează pe PNDL2, urmând să înceapă și PNDL 3. În cadrul acestor programe au fost finanțate mii de proiecte de modernizare de care toți primarii gospodari din România să se bucure de dezvoltarea și modernizarea localităților.
Făcând o radiografie asupra județului Călărași, observăm faptul că Guvernul României a finanțat toate primăriile care au depus proiecte din PNDL. Alimentare apă, canalizare, drumuri, unități de învățământ, creșe și grădinițe, poduri și alte domenii.
Una dintre cele mai ambițioase localități care iese în evidență prin activitățile desfășurate este localitatea Fundeni, acolo unde primarul PSD Gheorghiță Cărtușanu a reușit performanța de a semna contractul de introducere a gazelor naturale în localitate. Pentru a-și arăta transparența, primarul Cărtușanu a publicat un anunț prin care anunță faptul că a fost desemnat câștigătorul care să execute lucrările.
Pentru că nu a stat cu mâinile în sân, primarul Cărtușanu făcând multe demersuri pentru reabilitarea drumurilor județene necesare navetei zilnice a locuitorilor comunei iată că instituția Consiliului Județean a fost receptivă și în prezent lucrările de asfaltare a drumului județean este în stare avansată, către finalizarea acestuia.
Multe alte proiecte se vor realiza aici. la Fundeni. Astfel, primarul Cărtușanu a depus documentația de realizare a unui nou Cămin Cultural. Gheorghiță Cărtușanu:“Investiția va fi realizată de Compania Națională de Investiții, pe amplasamentul actualului Cămin Cultural. Pe lângă proiectul pentru Căminul Cultural mai avem și pe cel pentru un stadion modern, cu tribune și săli, vestiare. Ne preocupă sănătatea în localitate și aceasta se poate realiza practicând sportul dar și prin reabilitarea clădirii Dispensarului actual. Nu am voie să uit de continuarea lucrărilor la infrastructură și de aceea asfaltarea continuă anual, împreună cu modernizarea rețelei de apă și canalizare. Nu uit doleanțele celor din Frunzănești și voi suplimenta cantitatea de apă ce trebuie livrată mai alea vara – spune primarul din Fundeni.” –spune primarul Cătușanu
CUM REUȘESC SALARIAȚII DIN
PRIMĂRIE SĂ FACĂ PROIECTELE
Echipa primarului Cărtușanu nu este un foarte mare. Cu câțiva salariați a reușit an de an să asfalteze mulți kilometri de străzi sau să le pietruiască, să reabiliteze iluminatul, să facă lucrări la rețeaua de apă și canalizare. Cele mai multe proiecte Gheorghiță Cărtușanu le-a realizat pentru modernizarea sau reabilitarea instituțiilor de învățământ din localitate. Proiecte finalizate la 3 școli, o grădiniță sunt fapte care au demonstrat că pentru Gheorghiță Cărtușanu deviza PSD aproape de oameni. Putem spune fără urmă de îndoială că este un primar care își iubește comuna, semenii și respectă pe toată lumea în mod egal.
Advertisement
Gheorghiță Cărtușanu: Cuvântul și expresia nou, la Fundeni înseamnă muncă. Multă muncă, echipă și proiecte noi. În permanență încercăm să ținem ritmul și pasul cu lucrurile noi, să continuăm proiectele vechi. Încercăm să modernizăm, încercăm să facem ca oamenii să fie mulțumiți. Recent a început noul an școlar. Faptele, lucrurile bune realizate, proiectele de viitor mă definesc. Școala cu clasele I-IV este o școală modernă, după proiectul nostru de extindere, modernizare, cu condiții de igienă normale, așa cum ar trebui să fie în toate unitățile de învățământ. Școala nr. 2 a fost realizată printr-un proiect al Ministerului Educației în cofinanțare cu Primăria Fundeni. Ne-am dus undeva la 4-6 miliarde în plus. Aceste contribuții au fost necesare pentru că nu s-a realizat centrala termică, gardul a fost plătit, s-au realizat alei, sistem de aspersoare, pavajele exterioare, florile. Și noi din bugetul local am alocat bani pentru ca lucrările să fie finalizate și să arate normal. Este o școală normală, cu toalete separate, teren de sport.
Important este actul didactic, acolo vreau eu ca primar ca ele cadrele didactice să se orienteze acum. Noi, Primăria ne ocupăm de administrație și am arătat că o facem cu dăruire, cu profesionalism. Contribuția Guvernului României la alocarea unor fonduri a fost și ea importantă. Numai pentru Școala nr. 2 Ministerul Educației a alocat undeva la vreo 13 miliarde lei.Este o diferență între condițiile de acum 20 de ani și cele ce se oferă acum în aceste școli din comuna Fundeni. Ne aducem aminte de sobele de teracotă, de WC-urile din curtea școlii, de lipsa laboratoarelor și a condițiilor moderne. Noi, toți am învățat acolo. Noi în România vrem salarii ca afară, vrem condiții și drepturi ca afară ca în Uniunea Europeană.
Munca a însemnat diferența între trecut și nou, ea va arăta calea viitorului. Viitorul copiilor noștri este cel mai important lucru pentru mine, primarul Gheorghiță Cărtușanu. Investim în educație și în condiții de învățîmânt iar rezultatele apar. Copiii noștri sunt fruntași la învățătură, la diferite concursuri sau olimpiade. Investiția de aproape 1 milion de euro a Guvernului PSD pentru proiectele și programele destinate învățământului se văd aici la noi, la Fundeni.