Connect with us

Breaking News

Ștefan Vodă: A incendiat o familie, apoi s-a sinucis, totul din gelozie | VIDEO

Published

on

Comuna Ștefan Vodă este din nou lovită de o tragedie.
Petre Dumitru, 52 de ani, cunoscut de săteni drept „Mitică Căcău” a plănuit să se răzbune pe o familie din sat. A aruncat un borcan de cârpe îmbibate în combustibil probabil benzină, pe unul din geamurile casei în care locuiesc Maria și Dumitru NICA. Mitică le-ar fi pus gând celor doi încă de pe zi, când a ajuns în sat cu microbuzul de la ora 12.00. Vecinii spun că Mitică era nervos de când a venit. Acesta ar fi avut un conflict cu un bărbat în cursul zilei de 28 februarie.

DRAGOSTE  ARZĂTOARE  DE 1 MARTIE

S-a întâmplat aproape de miezul nopții, în jurul orei 23.30. După cei peste 11 ani petrecuți în închisoare pentru crimă, Mitică a încercat să-și refacă viața. A pus ochii pe Maria Nica, soția lui Dumitru Nica. Femeia se pare că i-ar fi refuzat toate avansurile și propunerile intime. Mitică nu s-a putut împăca cu ideea că nu o poate avea pe soția lui Dumitru Nica, așa că le-a dat foc în casă.  A confecționat două bombe incendiare artizanle (cocktailuri Molotov), realizate din benzină și materiale textile și le-a aruncat prin geamul camerei în care dormea femeia pe care încerca să o cucerască.

ȘI-A OMORÂT SOȚIA ÎN BĂTAIE, ÎN ȘANȚUL DIN FAȚA CASEI – 11 ANI

FOTO/ casa suspectului Nicu Vasile

Mitică a stat peste 11 ani în pușcărie pentru o crimă perecută în urmă cu mulți ani. Și-a bătut femeia în șanțul din fața casei până a omorât-o.  Prin 2017 criminalul revine, după mulți ani petrecuți prin străinătate, în România. După ce a ieșit din pușcărie, Mitică s-a pocait, spun vecinii. “Nu a mai făcut scandaluri, de băut nici nu se punea problema, se pocăise și el”

Vecinul de peste drum a fost cel ce s-a deplasat la locuința familiei Nica atunci când s-au auzit strigăte de disperare.  A încercat să stingă flăcările din locuința soților Nica cu ajutorul furtunului din curte, însă fără rezultat. S-a dus, în fuga cea mai mare, la el în curte și a luat o găleată cu apă, pe care a aruncat-o pe femeia care se ținea de tocul ușii, aceasta încercând să iasă din flăcările și fumul care îi puteau aduce decesul.

Foto/ vecin care a intervenit la stingerea focului

Flăcările s-au extins în camera în care se aflau soții Nica, iar fumul era din ce în ce mai mult. Femeia a suferit arsuri în proporție de peste 80% din suprafața corpului. Șansele de supraviețuire sunt rezervate. Soțul femeii a suferit arsuri la ambele mâini și la piciorul drept. Au fost transportați de urgență la Spitalul Județean de Urgență Călărași pentru îngrijiri de specialitate.

FOTO/ Dumitru Nica-soțul d-nei Maria

DIN GELOZIE ȘI-A PUS CAPĂT ZILELOR

Mai multe echipaje de poliție, și echipaje ale Serviciului de Acțiuni Speciale s-au deplasat la domiciliul principalului suspect. Nicu Vasile a fost găsit mort în curtea casei de către polițiștii Serviciului Omoruri.  Surse judiciare spun că acesta s-ar fi otrăvit cu o substanță toxică.  În toată curtea se simțea un miros puternic de benzină. Tot surse din anchetă spun că benzina folosită la  cocktailurile Molotov ar fi provenit dintr-o motosapă pe care acesta o avea în curte. Decesul a fost constat de echipajul de salvare solicitat la fața locui de către polițiști.

FOTO/ Verificare locuință suspect

Polițiștii, împreună cu procurorul de caz desfășoară cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a modului în care s-a produs tragicul eveniment.

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/291784198157939/
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Șeful IPJ Călărași, Petronel Dumitrașcu, citat de DNA București într-un dosar de corupție

Published

on

CERCETĂRILE DNA SE INTENSIFICĂ ÎN CAZUL ACHIZIȚIONĂRII UNIFORMELOR POLIȚIȘTILOR DIN CĂLĂRAȘI

Astăzi, ancheta Direcției Naționale Anticorupție a făcut un pas important în ceea ce privește dosarul uniformelor care au ajuns și în județul Călărași la Inspectoratul Județean de Poliție. Conform unor informații apărute în cursul acestei zile, la sediul IPJ Călărași a ajuns o adresă emisă de DNA structura centrală în care mai mulți polițiști anchetați au fost citați să se prezinte la sediul instituției abilitată în efectuarea cercetărilor privind demersurile achizițiilor ce vizează uniformele polițiștilor din IPJ Călărași.

Se pare că ținta de astăzi a procurorilor a fost, astăzi, Petronel Dumitrașcu, inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție Județean din Călărași. Acesta a fost înștiințat că trebuie să se prezinte luni, 6 martie 2023, la sediul DNA central pentru a fi audiat și a i se aduce la cunoștință calitatea procesuală dobândită în timpul anchetei ce vizează circuitul achizițiilor uniformelor și a altor echipamente necesare polițiștilor. 

Vă reamintim că,  la data de 30 ianuarie 2023, au fost efectuate percheziții la Direcția Economică și Direcția Logistică, la Serviciul Juridic și Serviciul Resurse Umane din structura IPJ Călărași.

Această acțiune a DNA vine ca urmare a investigațiilor desfășurate în legătură cu modul în care au fost achiziționate uniformele polițiștilor și dacă s-au respectat procedurile legale. Conform unor surse, se pare că există suspiciuni privind posibile ilegalități în ceea ce privește modul în care au fost făcute achizițiile și dacă acestea au fost în concordanță cu legislația în vigoare.

Polițiștii citați astăzi de către DNA vor trebui să se prezinte la sediul instituției pentru a fi intervievați și pentru a oferi explicații cu privire la aceste achiziții. Este important de menționat că, potrivit legii, toți cei implicați într-un astfel de dosar au dreptul la prezumția de nevinovăție și la un proces echitabil.

În ultimii ani, Direcția Națională Anticorupție a desfășurat numeroase anchete și investigații în legătură cu posibile fapte de corupție în rândul funcționarilor publici și al instituțiilor statului.

Totodată, săptămâna aceasta, la sediul IPJ Călărași se efectuează un control al Direcției Control Intern din cadrul IGPR, care efectuează un control tematic la Politia Municipiului Călărași și la alte servicii din I.P.J., în legătură cu activitatea polițienească din municipiu în ultimele luni.

Continue Reading

Breaking News

Codul galben de vreme a oprit traversarea cu bacul peste Dunăre

Published

on

Instituția Prefectului- județul Călărași informează că, începând cu ora 11.00, au fost oprite din activitatea de traversare a Dunării bacurile de trecere Chiciu – Regie și Chiciu România – Aidemir – Bulgaria. Viteza vântului 15 m/s – 54 km/h din nord.

 

Continue Reading

Breaking News

Breaking News. Nu se mai fac plăți, au picat toate aplicațiile! Clienții Banca Transilvania stau și o oră la call center

Published

on

Breaking News. Nu se mai fac plăți, au picat toate aplicațiile! Clienții Banca Transilvania stau și o oră la call center. Angajații nu știu ce să spună! Aplicațiile BT 24 și BT Pay, administrate de Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România, care deservește peste 3 milioane de clienți, au picat de cel puțin două ore. Nu se pot face plăți online, nici nu se poate verifica soldul contului. Angajații nu oferă niciun detaliu, nici măcar la întrebarea dacă a fost vorba despre un atac informatic. Cardurile sunt funcționale.

Continue Reading

Cele mai accesate articole