Connect with us

Administrație

Dispoziție privind convocarea de îndată a Consiliului  local al orașului Fundulea în ședință extraordinară   la data  de 28.11.2023

Published

on

D I S P O Z I Ţ I E

privind convocarea de îndată a Consiliului  local al orașului Fundulea în ședință extraordinară   la data  de 28.11.2023, ora 11,00

 

Primarul orașului Fundulea, județul Călărași,  având în vedere:

– urgența adoptării hotărârii Consiliului Local Fundulea cu privire la aprobarea noii durate de implementare și a cheltuielilor estimate aferente finalizării proiectului cu titlul „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale prin realizare și echipare grădiniță cu program prelungit în orașul Fundulea, Județul Călărași „, cod smis 124601, finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, și transmiterea acesteia în cel mai scurt timp către Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional 2014-2020 în vederea semnării actului adițional de prelungire a duratei de implementare;

Advertisement

– prevederile art. 134  din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind  Codul  administrativ ,

În temeiul  art. 196 alin (1) lit. b) din Ordonanța de urgența a Guvernului nr. 57/2019 privind  Codul  administrativ ,

DISPUN:

 • Art.1. Se  convoacă, de îndată, Consiliul   local   al orașului Fundulea  în ședință  extraordinară  la     data  28.11.2023, orele 11,00 , care se va desfășura  cu prezența fizică a consilierilor locali la sediul Primăriei orașului Fundulea și / sau prin intermediul mijloacelor electronice, folosindu-se aplicația „zoom”.
 • Art.2. Proiectul ordinii de zi constituie anexă la prezenta dispoziție.
 • Art.3. Materialele înscrise în proiectul ordinii de zi  vor fi  transmise consilierilor locali  prin intermediul  mijloacelor electronice.
 • Art.4. Proiectele de hotărâri vor fi  trimise spre avizare tuturor comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului Local Fundulea.
 • Art.5. Consilierii locali sunt invitați să formuleze și să depună amendamente asupra proiectelor de hotărâri până la momentul dezbaterii.
 • Art. 6. Secretarul general al orașului Fundulea, județul Călărași, va asigura publicarea și comunicarea prezentei dispoziții către instituțiile și persoanele interesate.

 

PRIMAR,                                                                                        CONTRASEMNEAZĂ,

Ing. Dorel DOROBANȚU                                              SECRETAR GENERAL AL ORAȘULUI FUNDULEA,

                                                                                                        jr. Ovidiu-Iosif GURLUI   

Advertisement

 • Nr. 351
 • Emisă la Fundulea
 • Astăzi 27.11.2023

 

Anexă la Dispoziția nr.351/27.11.2023

emisă de Primarul orașului Fundulea

 

PROIECTUL ORDINII DE ZI AL ȘEDINȚEI CONSILIULUI  LOCAL FUNDULEA DIN DATA  DE 28.11.2023

 

 

Advertisement
 1. Proiect de hotărâre nr.94/27.11.2023 privind aprobarea noii durate de implementare și a cheltuielilor estimate aferente finalizării proiectului cu titlul „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale prin realizare și echipare grădiniță cu program prelungit în orașul Fundulea, Județul Călărași „, cod smis 124601, finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.Inițiator Proiect:Primar.
 2. Proiect de hotărâre nr.91/23.11.2023 privind aprobarea rectificării Bugetului de venituri şi cheltuieli al oraşului Fundulea pentru anul 2023. Inițiator Proiect:Primar.
 3. Proiect de hotărâre nr.92/23.11.2023 privind aprobarea modificării Programului anual de investiții pe anul 2023. Inițiator Proiect:Primar.
 4. Proiect de hotărâre nr.93/23.11.2023 privind aprobarea execuției bugetului local al orașului Fundulea, județul Călărași pe trimestrul III al anului 2023. Inițiator Proiect:Primar.

 

PRIMAR,                                                                           SECRETAR GENERAL ,

Ing. Dorel DOROBANȚU                                                       jr. Ovidiu-Iosif GURLUI

 

Administrație

Dispensarul din Fundeni a fost modernizat și a fost predat medicilor de familie

Published

on

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Primarul Gheorghiță Cărtușanu din comuna Fundeni reflectă asupra anului 2023 ca fiind un an de realizări semnificative pentru comunitatea pe care o conduce, evidențiind finalizarea mai multor proiecte de importanță vitală. Printre acestea, se remarcă modernizarea dispensarului local, un punct de interes major pentru sănătatea și bunăstarea locuitorilor.

”Am recompartimentat clădirile. Era o clădire veche, am modernizat-o și consolidat-o. Grupurile sanitare sunt în interior. Fiecare medic are acum un cabinet” – spune primarul Cărtușanu din Fundeni.

Prin eforturile depuse, clădirea veche a dispensarului a fost reconfigurată și modernizată integral, oferind acum condiții optime pentru serviciile medicale. Consolidarea structurii, reamenajarea spațiilor interioare și dotarea cu grupuri sanitare au reprezentat doar începutul. Fiecare medic beneficiază acum de spații de lucru  adecvate, iar adăugarea unui cabinet suplimentar pentru stomatolog a crescut capacitatea de asistență medicală. Aceste îmbunătățiri asigura servicii de calitate pentru comunitate.

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Gheorghiță Cărtușanu – primar comuna Fundeni –

Primarul anunță cu încredere că în acest an va fi finalizat un alt corp al dispensarului, adăugând și mai multe resurse pentru îngrijirea sănătății. În plus, el exprimă dorința de a numi instituția nu doar un simplu dispensar, ci o clinică, reflectând calitatea și nivelul serviciilor oferite.

“Sunt doi medici de familie. Noi am prins astăzi o zi mai lejeră, dar de fiecare dată când am vrut să iau medicamente, am vrut să vin la un mic control când nu mă simțeam bine, nu a existat să nu aibă 10-20 de oameni. Doamna doctor are pacienți și din alte localități. Vin după medicul bun. Eu nu mai vreau să-l numesc dispensar, ci clinică.”

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Gheorghiță Cărtușanu – primar comuna Fundeni –

Dispensarul funcționează cu doi medici de familie care asigură serviciile pentru cetățenii din localitate și nu numai.

Pe lângă modernizarea dispensarului, alte două proiecte majore finalizate în 2023 au fost reabilitarea școlii și a grădiniței din Fundeni, contribuind astfel la îmbunătățirea infrastructurii educaționale și a facilităților pentru tinerii din comunitate.

Advertisement

Continue Reading

Administrație

Călărașiul va fi verde: Marius Dulce a început plantarea copacilor și arbuștilor ornamentali

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe whatsapp

Marius Dulce anunță demararea curățeniei zonelor verzi și începe plantarea copacilor și arbuștilor ornamentali. Aceștia vor fi plantați în toate curțile interioare ale blocurilor, acolo unde au fost amenajate locuri de parcare și „unde imaginea s-a schimbat natural”, transmite primarul municipiului Călărași.

Nu pot să nu observ reacțiile câtorva cetățeni supărați că „turnăm betoane” în loc să plantăm mai mult verde. Betoanele au rostul lor, așa cum și copacii ne sunt vitali. Cum arătau zonele dintre blocuri înainte și cum arată acum?”, a mai scris Marius Dulce.

Acesta spune că plantarea și toaletarea copacilor va continua în concomitent cu curățenia de primăvară.

Advertisement

Continue Reading

Administrație

Comuna Grădiștea va avea o nouă sală de sport

Published

on

Comuna Grădiștea din județul Călărași se pregătește să-și întâmpine locuitorii și sportivii cu o nouă investiție recent demarată: o sală de sport impresionantă. Cu o capacitate de 102 locuri, această investiție este rezultatul eforturilor și implicării între Primăria Grădiștea și Compania Națională de Investiții (C.N.I).

Am finalizat proiectarea unei Săli de Sport de 102 locuri, în comuna Grădiștea și abia așteptăm să dăm startul lucrărilor, pentru ca elevii de aici să poată beneficia de o sală de sport la cel mai înalt nivel”, a anunțat firma care se ocupă de acest nou proiect.

Noua sală de sport va deveni epicentrul activităților sportive din localitate, oferind un mediu propice pentru antrenamente și competiții la cele mai înalte standarde. Handbalul, voleiul, baschetul și alte activități sportive vor găsi aici un teren de joc modern și bine echipat.

Beneficiarul investiției este Primăria Grădiștea, Jud. Călărași. Unitatea de implementare: Compania Națională de Investiții.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate