Connect with us

Știri

Statistici. A crescut numărul angajaților din județul Călărași. Salarial mediu nominal a crescut la 6,690 lei

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În luna ianuarie 2024, judeţul Călăraşi a înregistrat o evoluţie pozitivă a efectivului de salariaţi și a câştigului salarial mediu nominal, reflectând o creştere semnificativă în comparație cu luna anterioară.

Efectivul salariaţilor

Conform datelor furnizate de Direcţia Regională de Statistică din Călăraşi, efectivul salariaţilor din judeţul Călăraşi a crescut cu 238 de persoane în luna ianuarie 2024, ajungând la un total de 48,914 de salariaţi. Această creştere a reprezentat o majorare de 0,5% faţă de luna precedentă şi de 1,4% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

Advertisement

Distribuţia salariaţilor pe ramuri de activitate a fost următoarea: 4,920 persoane în agricultură, silvicultură și pescuit, 16,669 persoane în industrie și construcții și 27,325 salariaţi în sectorul serviciilor.

Câştigul salarial mediu nominal

În ceea ce privește câştigul salarial mediu nominal brut, acesta a înregistrat o creștere semnificativă în luna ianuarie 2024, ajungând la 6,690 lei, cu o majorare de 6,5% față de luna anterioară.

Câştigul salarial mediu nominal net a fost de 4,116 lei, reflectând o creștere de 5,2% în raport cu luna precedentă (care a fost de 3,912 lei). Se observă că valorile cele mai mici ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în sectoarele agriculturii, silviculturii și pescuitului (3653 lei) și în industrie și construcții (3674 lei), în timp ce cele mai mari valori s-au consemnat în sectorul serviciilor (4590 lei).

Advertisement
Advertisement

Știri

Doi bărbați s-au luat la bătaie după ce au băut. Unul a fost tăiat și a avut nevoie de îngrijiri medicale

Published

on

Doi bărbați de 29 și 41 de ani s-au luat la bătaie și au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore în centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași. Incidentul a avut loc pe 21 mai 2024, în jurul orei 13:00, pe fondul consumului de alcool.

În timpul altercației, tânărul a fost rănit cu un obiect tăietor-înțepător în zona abdomenului și a brațelor, suferind leziuni superficiale. El a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, dar a refuzat să depună plângere penală.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași, potrivit Canal Sud.

Advertisement
Continue Reading

Știri

O stradă din municipiul Călărași a rămas fără apă. Echipele de intervenție Ecoaqua sunt la fața locului

Published

on

sursă foto: Dragana_Gordic/Freepik

Ca urmare a unei avarii apărute la rețeaua de apă potabilă de pe strada Macului, furnizarea apei potabile va fi întreruptă către utilizatorii care locuiesc sau își desfășoară activitatea pe tronsonul cuprins între strada Digului și strad Mihai Viteazu din municipiul Călărași, anunță astăzi (25 martie 2024) operatorul de apă și canal Ecoaqua. Timpul estimat de remediere ar fi de trei ore. 

Călărășenii care locuiesc pe strada Macului din municipiul Călărași vor rămâne fără apă timp de aproximativ trei ore din cauza unei avarii apărute la rețea, anunță Ecoaqua. Echipele de intervenție sunt la fața locului și „depun toate eforturile necesare în vederea remedierii avariei în cel mai scurt timp posibil”. 

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile provocate și vă mulțumim pentru înțelegere!”, transmite Ecoaqua. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Primăria Municipiului Călărași începe anveloparea blocurilor A1 – A5 din zona Navrom. Contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat

Published

on

Primăria Municipiului Călărași începe anveloparea blocurilor din zona Navrom, de la A1 până la A5, anunță primarul Marius Dulce pe pagina de Facebook. Zilele acestea a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor. „Se schimbă orașul! Ne îndreptăm spre normalitate”, mai precizează Dulce. 

Existența unei asociații de proprietari este un criteriu obligatoriu pentru accesarea fondurilor pentru anvelopări. 

„Susțin înființarea asociațiilor pentru ca imobilele în care locuiți, dragi cetățeni, să fie izolate termic cu zero lei din contribuția dumneavoastră”, transmite primarul. 

 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate