Connect with us

Spectacole

Spectacol: Spune-mi ce-ai făcut cu banii! – 27 mai, orele 19:00, în Sala Barbu Știrbei

Published

on

Râsul vindecă orice, este cel mai bun tratament mai ales acum, când viețile noastre, ale tuturor, au pendulat între restricții și relaxări temporare, între cutii cu medicamente luate preventiv și măști ce ascund chipurile, între frică și deznădejde, și speranță și încredere.
Dar lumea merge mai departe – încet-încet, societatea iese din încorsetarea medicală și restricțiile impuse. Pare că, de data asta, la capătul tunelului, chiar se vede luminița…

Despre lumina de la capătul tunelului este vorba în acest spectacol de comedie. Un tunel hipnotic, în care luminița aceea este speranța unei vieți mai bune, este promisiunea unei înțelegeri reciproce, este descoperirea capacității de a ne iubi din nou.

Povestea e simplă: Nadejda Petrovna (Anca Sigartău) este disperată. Bărbatul ei, Boris (Claudiu Bleonț), a băut iar și a uitat ce a făcut cu banii din salariu. I-au căutat prin toată casa, au răscolit mica lor garsonieră (Nadia și Boris sunt muncitori, el macaragiu, ea brancardiera – trăiesc greu, se descurcă și mai greu, trag de fiecare rublă). După epuizarea tuturor soluțiilor clasice, Nadiei nu-i rămâne decât o singură opțiune – să invite un hipnotizator (Claudiu Maier), ales în urma unui anunț găsit în ziar, care să-l hipnotizeze pe Boris și să afle unde a pus banii din salariu.
Și de aici începe nebunia: sub hipnoză încep să spună tot ceea ce au făcut și ascuns unii de alții, ce părere au cu adevărat unii despre alții, ce vise și speranțe au. Dar totul, absolut totul, este un hohot continuu de râs. Situații imposibil de rezolvat, probleme din trecut, devin motive de dispută și generează soluții comice. Inclusiv un final pe care nimeni nu-l anticipează.
Așadar un spectacol de teatru care vă va provoca, vă va bucura și vă va arăta că viața e frumoasă și că poți găsi iubire chiar și la etajul 10 al unui bloc de garsoniere din peninsula Kamceatka.

Regia: Vasili Sigarev
Distribuția: Anca Sigartău, Claudiu Bleonț și Claudiu Maier
Preț bilet: 60 lei

Biletele se pot achiziționa de la Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași

Breaking News

După o absență de 2 ani, Festivalul “Flori de Mai” revine în programul evenimentelor

Published

on

Festivalul concurs national de interpretare a muzicii ușoare românești va fi reluat după o pauza de 2 ani. Spectacolul care umplea cândva  stadionul Navrom din municipiul Călărași încă își menține tradiția, reușind să mențină un număr spectaculos în rândul publicului. 

Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași reia, după doi ani de întrerupere din cauza pandemiei COVID–19, spectacolul “FLORI DE MAI”. Festival-concurs național de interpretare a muzicii ușoare românești Călărași, ediția a XXXII-a, 12-15 Mai 2022.

Concursul se adresează artiștilor de pretutindeni, cu vârsta cuprinsă între 7 și 25 de ani, promovând ideea de competiţie şi de respect faţă de valorile autentice ale muzicii uşoare româneşti, prin obligativitatea fiecărui concurent de a interpreta în concurs, exclusiv piese ale compozitorilor români.

Continue Reading

Actualitate

CJC Călărași, spectacol caritabil „Suntem lângă Ucraina!”

Published

on

Este momentul faptelor, nu doar al vorbelor! Facem apel la toți cetățenii din Călărași, care doresc să contribuie și să sprijine refugiații din Ucraina.

Voi ce ați lua cu voi, într-o singură bocceluță, dacă mâine ar trebui să vă părăsiți casa pentru a vă salva viața?

Oare cum se simt acele femei, care în loc să se bucure de primăvara care a venit, de luna dedicată femeii, și-au părăsit căminele? Și soții… Și frații… Și fiii…Și tații …., care trebuie să rămână sălupte să-și apere țara…

Vă invităm să ajutați. Să le fiți alături. Alăturați-vă nouă în această campanie, și haideți ca din puținul nostru să dăm mai departe. Să ajutăm aceste mame cu copii să ajungă la rude, la prieteni, acolo unde se simt în siguranță.

Participați la spectacolul oferit gratuit de Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, în data de 6 martie 2022, ora 16:00, în Sala Barbu Știrbei, și donați suma de 200 de lei pentru refugiați.

Sau donați suma de 100 de lei, fără săparticipați la spectacol. Sau donați orice sumă…

Banii for fi direcționați de Crucea Roșie către refugiații care tranzitează România.

Campanie inițiată de Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași – instituție de cultură subordonată Consiliului Județean Călărași, Canal Sud TV și Crucea Roșie Călărași.

S-au alăturat deja campaniei noastre artiști precum Trupa Distinto, Liliana Geapană, Marian Haiducu, Magicianul Cezar Bălășoiu, Ionuț Dulgheriu, șiAsociația Culturală Bambi Music.

Revenim cu mai multe informații despre cum și unde puteți dona.

SUNTEM LÂNGĂ UCRAINA!

CJCC Călărași

Continue Reading

Cultură

Comedia vine la Călărași! Stand-up special cu Dan Badea și Dan Țuțu

Published

on

Un show special pregătit de cei doi Dani ai comediei românești: Dan Badea și Dan Țuțu urcă pe scena Sălii Barbu Știrbei cu cele mai bune glume. Evenimentul va avea loc pe 4 martie, începând cu ora 19:00, prețului unui bilet va fi de 50 lei.
Cei care doresc sau au nevoie de mai multe informații cu privire la desfășurarea evenimentului, pot contacta CJCC prin numărul pus la dispoziție 0784 202 738;
Accesul în sală se face cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului pentru evitarea aglomerării. Locurile în sală se vor ocupa cu respectarea unui scaun liber între spectatori. Pe tot parcursul spectacolului se va păstra masca de protecție pe nas și gură.
Conform normelor sanitare în vigoare, în contextul pandemiei de COVID-19, accesul la evenimentele Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași se va realiza „cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, dacă toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află între sfârșitul perioadei de izolare și până la a 180a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro