Connect with us

Știri

Spațiu comercial scos la licitație publică în Spitalul Județean Călărași

Published

on

Spitalul Județean de Urgență Călărași “Dr. Pompei Samarian” urmează să scoată la licitație publică o suprafață de aproximativ 530 mp, incintă recent renovată, ce va fi concesionată de un operator economic participant la licitație pentru desfășurarea activităților specifice servitului și consumului preparatelor culinare și comercializarea de produse nealimentare.

Caietul de sarcini cuprinde descrierea şi identificarea spaţiilor care urmează să fie închiriate:
Spaţiile destinate desfăşurării activităţilor comerciale, sunt situate în cadrul construcţiei C1 din imobilul reprezentând Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Pompei Samarian” Călăraşi, înscris în Cartea funciară nr. 23248 UAT Călăraşi, situat în municipiul Călăraşi, str. Eroilor Revoluţiei 22 Decembrie 1989, nr. 2 – 4 , Judeţul Călăraşi, având următoarele caracteristici tehnice:
– Construcţie din cărămidă, acoperiş tip terasă cu membrană bituminoasă;
– Regim de înălţime D+P;
– Arie construită desfăşurată parter – 265 m.p.;
– Arie construită desfăşurată demisol – 265 m.p..
TOTAL SUPRAFAŢĂ = 530 m.p..

După adjudecare, spaţiile vor fi destinate desfăşurării activităţilor de depozitare si activităților comerciale de desfacere a produselor alimentare şi nealimentare, a produselor alimentare calde şi a produselor de patiserie.
Locatarul are obligația de a menține permanent obiectul închirierii într-o stare corespunzătoare scopului pentru care a fost creat.

Interdicţia subînchirierii spaţiilor închiriate
Locatarul nu va avea dreptul să subînchirieze, să subroge, să transmită, să cedeze, să cesioneze sau să transfere spaţiile, drepturile sau obligaţiile sale în legătură cu prezentul Contract.

În ședința ordinară a Consiliului Județean Călărași din 26 mai a.c., a fost aprobat un proiect de Hotărâre în care se precizează concesiunea pe o perioada de 20 de ani, iar chiria se va ridica la 2334 lei/ lunar;

La punctul   2.5. al Caietului de Sarcini, secțiunea “Durata închirierii” se precizează:

Durata închirierii este de 20 ani, începând de la data intrării în vigoare a Contractului, cu posibilitatea de prelungire la solicitarea scrisă a locatarului, prin acordul de voinţă al părţilor, încheiat sub formă scrisă, pe baza aprobării prin hotărâre a Consiliului Județean Călărași.
Contractul de închiriere intră în vigoare după îndeplinirea în mod cumulativ a următoarelor condiţii:
a) semnarea contractului de către părţi;
b) constituirea garanţiei de bună execuţie, reprezentând chiria pe 2 luni, în termen de 30 de zile de la data semnării contractului;
c) semnarea în termen a procesului verbal de predare–primire a imobilului.
Procesul – verbal de predare–primire a imobilului va fi semnat în termen de cel mult 30 de zile de la data încheierii Contractului.

Punctul 2.6 al Caietului de Sarcini descrie chiria minimă şi modul de calcul al acesteia

Chiria minimă a fost calculată ținând cont de valoarea de piață a spaţiilor stabilită de Societatea EXPERT COMPLEX S.R.L. – evaluator autorizat Adrian Dobrescu, prin Raportul de evaluare nr. 218 din 28.12.2020, înregistrat la Consiliul Județean Călărași sub nr. 20953 din 29.12.2020.

Chiria minimă de la care se porneşte licitaţia publică pentru închirierea spaţiilor prevăzute la alin. (1) este de 2.334 lei/lună.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Mecanic reținut după ce a vândut mașina clientului

Published

on

Reținuți de polițiști pentru abuz de încredere, complicitate la abuz de încredere și uzul de fals

La data de 29 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciul de Investigații Criminale au fost sesizați prin plângere, de către un bărbat, cu privire la faptul că la începutul lunii noiembrie 2022 a încredințat autoturismul proprietate personală, unui mecanic, pentru a-i efectua unele reparații, ulterior, autoturismul a fost vândut altor persoane despre care nu are cunoștință, fiindu-i astfel cauzat un prejudiciu de 20.000 de euro.

          În fapt, la data de 03 noiembrie a.c., persoana vătămată a încredințat autoturismul, unui bărbat, de 36 de ani, din municipiul Constanța, de profesie mecanic, pentru efectuarea unor reparații.

Ulterior, bărbatul, de 36 de ani, a refuzat să îi înapoieze autoturismul, acesta fiind înstrăinat cu sprijinul unui tânăr de 27 de ani, împreună cu care a procedat la încheierea propriu-zisă a mai multor contracte de vânzare/cumpărare a autoturismului.

De asemenea, în activitatea lor infracțională au falsificat ștampilele mai multor primării, pentru a introduce autoturismul în circuitul legal, în vederea valorificării în afara țării.

În urma investigațiilor efectuate și activităților de cercetare penală desfășurate, autoturismul a fost localizat în județul Constanța, fiind ridicat și restituit persoanei vătămate.

        La data de 07.12.2022, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare două mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, iar în urma audierilor, față de cei doi a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, acesția fiind cercetați pentru abuz de încredere, complicitate la abuz de încredere și uzul de fals.

Continue Reading

Știri

Autobuze electrice și stații încărcare rapidă pentru municipiul Călărași

Published

on

Astăzi, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, dl. Cseke Attila, a semnat contractul de finanţare, prin componenta C10 – Fondul Local, Investiția I.1.1. Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante) din Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru proiectul ”Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public”, depus de Primăria Municipiului Călăraşi.

Proiectul, care vizează operaționalizarea transportului public local la nivelul Zonei Urbane Funcționale a Municipiului Călărași, presupune investiții de modernizare a condițiilor de transport metropolitan și creșterea accesibilității acestuia, așa cum au fost acestea identificate în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Zonei Urbane Funcționale Călărași, însemnând:

 • Autobuze electrice (10 m) dotate – 9 buc.
 • Stații de încărcare rapidă pe traseul autobuzelor electrice – 3 buc.
 • Stații de încărcare standard în autobaza de transport public – 9 buc.
 • Lucrări pentru amplasarea și instalarea stațiilor de încărcare rapidă pe traseul autobuzelor electrice
 • Lucrări pentru amplasarea și instalarea stațiilor de încărcare standard în autobaza de transport public
 • Lucrări de construcţii pentru branşarea punctelor/stațiilor de reîncărcare a autobuzelor electrice.

Activități de proiectare (pentru stațiile de încărcare vehicule electrice) – cheltuieli pentru documentaţii suport şi obținere avize, acorduri, autorizații.

Valoarea investiției „Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public”, a cheltuielilor legate de acest proiect şi a acordului de parteneriat aferent, încheiat cu UAT Cuza Vodă, este de 21.531.889,80 lei fără TVA / 25.622.948,86 lei cu TVA;

Valoarea stațiilor de încărcare pentru vehicule electrice este de 5.784.172,50 lei fără TVA / 6.883.165,28 lei cu TVA;

Valoarea totală a proiectului este 27.316.062,30 lei fără TVA / 32.506.114,14 lei cu TVA.

Valoarea TVA, în cuatum de 4.091.059,06 lei, va fi asigurată de la bugetul de stat, din bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Sumele reprezentând cheltuieli neeligibile și/sau conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului, aferente activităților Municipiului Călărași din proiect, dar care sunt absolut necesare pentru implementarea proiectului în condiții optime vor fi susținute din bugetul local al Municipiului Călărași (Lider de Parteneriat).

Continue Reading

Știri

Surse: Niciun candidat nu a promovat examenul de inspector-șef la IPJ Călărași

Published

on

Surprinzător sau nu, niciunul dintre cei cinci candidați înscriși pentru susținerea examenului privind ocuparea funcției de inspector-șef al IPJ Călărași nu a promovat concursul.  Potrivit unor surse demne de încredere din M.A.I., doi dintre candidați au obținut note de 3 și de 5, punctaj insuficient pentru promovarea acestui examen, minimul fiind de 7 puncte, iar restul de trei nu s-au prezentat.

Prezenți:

 • Dumitrașcu Petronel – 5,43;
 • Gheorghe Marian – 3,06;

Neprezentați:

 • Deacu Emil – neprezentat;
 • Petre Ștefan  -neprezentat;
 • Ivan Georgel- Cristian -neprezentat;

La conducerea Inspectoratului de Poliției Județean Călărași va rămâne Dumitrașcu Petronel.

 

 

Continue Reading

Cele mai accesate articole