Connect with us

Breaking News

Simpozion “Smart City2017-2020- Nevoi- Soluții- Metode” – Prima dezbatere regională, la Călărași

Published

on

Pe data de  20 septembrie, la Călărași, aproximativ 120 de participanți au fost prezenți la evenimentul “SMART CITY 2017-2020- NEVOI- SOLUȚII- METODE”, ce s-a desfășurat în incinta Hestia Park. Evenimentul a pus față în față 27 de firme dezvoltatoare și furnizoare de  soluții și echipamente IT&C din categoria smart city cu reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale din regiunea de sud a țarii.

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/1465997063491148/

Dezbaterea a fost deschisă de Daniel Ștefan Drăgulin, Primarul Municipiului Călărași și totodată gazda evenimentului  Nelu Bălașa, Președintele Consiliului Local al Intreprinderilor Mici și Mijlocii Călărași.

La eveniment a fost prezent Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Lucian Sova, care și-a arătat interesul pentru modernizarea orașelor din România și a asigurat participanții de sprijinul total al Ministerului în ceea ce privește implementarea programelor de transformare a orașelor în unele de tip smart.

Deși există multe soluții smart dedicate și resurse care pot fi alocate pentru acestea, viteza de adoptare și implementare  de către administrațiile locale este destul de redusă. Ministrul a mai spus că efervescența transformării digitale și a inovării nu ar trebui stăvilită de reglementări și lucrurile ar trebui să se dezvolte natural.

Primăria Municipiului Călărași și primarul Daniel Ștefan Drăgulin au reușit să reunească în reședința de județ, într-o dezbatere în premieră pentru orașul nostru, furnizori de soluții și echipamente IT și primari din regiunea de sud a țării. Scopul dezbaterii ce a avut loc la restaurantul Hestia Park, miercuri, 20 septembrie, și care s-a bucurat de prezența ministrului Comunicațiilor și Societății Informaționale, Lucian Șova, a fost acela de discuta aplicat asupra a ceea ce se poate dezvolta în orașele noastre pentru că, deși există multe soluții smart dedicate și resurse care pot fi alocate pentru acestea, viteza de adoptare și implementare este redusă.

Subiectele abordate în cadrul evenimentului s-au referit și la modalitatea în care pot fi eliminate unele bariere și accelerată viteza de decizie a autorităților publice pentru adoptarea soluțiilor smart în beneficiul cetățenilor, mediului de afaceri, turiștilor și administrației.

„SMART CITY 2017-2020. NEVOI – SOLUȚII – METODE” a fost prima dezbatere regională, după cea națională, inițiată de fostul ministru al Comunicațiilor, Marius Bostan. Demersul Primăriei Municipiului Călărași a fost sprijinit și de filiala Călărași a Consiliului Local al Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

Pentru că în România conceptul de Smart City a fost deja îmbrățișat, cu succes, de administrații locale, tocmai de la Alba Iulia, Valentin Voinica, managerul de proiect, a venit la Călărași să prezinte proiectele de smart city implementate sau care urmează să fie implementate acolo. Municipiul Călărași urmează să intre și el pe acest trend, în cadrul reuniunii, fiind prezentate proiectele de Mobilitate Urbană care au componente de smart city și care vor fi implementate, cu ajutorul finanțării pe Axa 4 a Programului Operațional Regional 2014-2020 în următoarea perioadă.

Partea a doua a întâlnirii a fost dedicată furnizorilor de soluții și echipamente IT, care și-au prezentat unele proiecte deja implementate pentru administrații publice locale în România, dar și alte idei menite să facă viața mai ușoară cetățenilor unui oraș. Au participat: Urbanscope, Cluster-ul Different Angle din București, Telekom România, Orange România, ZTE, IDC România, Synergetics partener ESRI, Dell EMC, Frontier Connect Timișoara, Philips Lighting România, Cluster-ul IT Cluj Napoca, Direct One, VMB Partners, Avitech.

Dezbaterea s-a bucurat, pe lângă prezența ministrului Lucian Șova, și de cea a prefectului George Iacob, secretarului de stat Ciprian Pandea, primarilor din Focșani, Urziceni, Buzău, Giurgiu, Slobozia, Amara, Fetești și reprezentanți ai altor primării invitate, directorului ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, și reprezentanți ai unor instituții publice din Călărași.

[SLGF id=4180]

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Amenințare cu bombă la Târgul de Crăciun din Călărași! Politia evacuează zona

Published

on

Amenințare cu bombă la Târgul de Crăciun din Călărași. Un apel pe 112 a anunțat situația, însă bărbatul nu a putut fi identificat.

Mulțimea de oameni a fost evacuată de urgență. La fața locului urmează sa ajungă lucrătorii Serviciului Român de Informații pentru efectuarea verificărilor specifice.

Potrivit unor informații, cartela de pe care a fost efectuat apelul prin care s-a anunțat atentatul aparține unei femei, însă cel care a vorbit este un bărbat.

Echipa operativa a stabilit locația apelantului în localitatea Mihai Viteazu din Călărași,  la fața locului deplasându-se un echipaj pentru efectuarea cercetărilor. A fost interceptată mașina apelantului însă la sosirea forțelor de ordine nu a fost găsit nimeni.

Poliția face mai multe filtre la toate ieșirile din Călărași pentru a control.

PRECIZARE IPJ CALARASI 

“În seara de 2 decembrie a.c., un bărbat a sesizat, prin S.N.U.A.U. 112, despre faptul că în cadrul Târgului de Crăciun din municipiul Călărași este amplasată o bombă.

Numărul a fost reapelat, iar persoana a răspuns spunând că a fost o glumă.

În cauză se efectuează verificări, în vederea identificării persoanei și luarea măsurilor legale care se impun.” precizează IPJ Călărași pentru Călărași PRESS.

In curs de actualizare

Continue Reading

Breaking News

Accident la Drajna Nouă pe DN21, patru autovehicule implicate cu 10 persoane

Published

on

Un nou accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp pe DN21 – Drajna Nouă din Călărași, unde au fost implicate patru autovehicule în care se aflau 10 persoane, transmis pompierii călărășeni.
Potrivit primelor date, este vorba despre un accident rutier cu 10 persoane implicate, dintre care o victima rănită ușor, neîncarcerată, în sat Drajna Noua, comuna Dragalina, pe Drumul Național 21. Se circulă pe o bandă dirijat de poliție.

Continue Reading

Breaking News

Accident pe DN21, trei mașini implicate. SMURDUL a fost solicitat la fața locului

Published

on

Un nou accident rutier în această seară, orele 19:00, pe DN21,  între Drajna Nouă și Radu Negru, în dreptul benzinărie Octano, aproape de intrarea pe Autostrada Soarelui, produs între trei autoturisme care au intrat în coliziune.

Traficul rutier se desfășoară în condiții specifice unui eveniment rutier. La fața locului se deplasează un echipaj SMURD pentru a acorda îngrijiri medicale persoanelor implicate. 

În curs de actualizare…

Continue Reading

Cele mai accesate articole