Connect with us

Știri

Roseți | Nicolae Rîjnoveanu se plânge de sumele mici primite după reclasificarea bugetului

Published

on

Primarul comunei Roseți, Nicolae Rîjnoveanu, este indignat de sumele mici pe care administrația le-a primit la ultima rectificare a bugetului. Comuna Roseți, o localitate de aproape 6.500 de locuitori, a primit doar 50.000 de lei până la sfârșitul anului, în comparație cu o localitate de 1.500 de locuitori care a primit o sumă considerabil mai mare, spune primarul.

De asemenea, Nicolae Rîjnoveanu aduce critici și la adresa Instituției Prefectului care blochează încercările Consiliului Județean de a suplimenta administrația comunei Roseți din punct de vedere financiar.

Cu toate aceastea, edilul a reușit să realizeze toate proiectele propuse anul acesta. În momentul de față mai sunt în derulare lucrările de modernizare ale rețelei de apă potabilă și adaugă ultimele retușuri la proiectele de modernizare ale unităților de învățământ. În perioada imediat următoare vor începe lucrările la sala de sport și extinderea rețelei de alimentare cu energie electrică.

Pentru anul viitor, Nicolae Râjnoveanu se gândește la mai multe proiecte: gaze naturale, dispensar, o grădiniță de tip after-school, dar și realizarea unei centrale fotovoltaice pe o suprafață de între 3 și 3,5 hectare. Scopul este ca localitatea Roseți să devină independentă din punctul de vedere al consumului de energie electrică în sistemul public și ca prețurile să se mențină la un nivel normal, adaugă politicianul.

În privința noilor măsuri impuse împotriva virusului SarS-CoV-2, primarul comunei Roseți este foarte strict, ceea ce reiese și din numărul mic de cazuri active ale comunei. Nicolae Râjnoveanu se află deja la a treia doză a vaccinului anti COVID-19 și îndeamnă cetățenii localității să îi urmeze exemplul.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

Piste pentru biciclete în comuna Frăsinet

Published

on

Primăria Frăsinet din județul Călărași a solicitat Consiliului Județean Călărași transmiterea unor terenuri aflate în administrarea publică pentru demararea unui proiect pentru realizarea unor piste pentru biciclete.

Primăria Comunei Frăsinet, prin adresa nr. 647 din 16.05.2022, înregistrată la Consiliul Judeţean Călăraşi sub nr. 7458 din aceeaşi dată, solicită transmiterea unor terenuri, aflate în domeniul public al Județului Călărași și administrarea Consiliului Judeţean Călăraşi, situate de o parte şi de alta a drumului judeţean DJ 303 cu nr. cadastral: 22475, cu o lungime totală pe sens de 3,90 km şi o lăţime de 1 m, în administrarea Consiliului Local al Comunei Frăsinet, pentru înfiinţarea unor piste de biciclete.

Potrivit proiectului de Hotărâre dezbătut în ședința ordinară a CJ Călărași din 25 mai, Consiliului Local al Comunei Frăsinet a primit în administrare mai multe terenuri aflate în domeniul public al Județului Călărași, situate de o parte şi de alta a drumului judeţean DJ 303, pe o perioadă de 15 ani de zile, cu o lungime totală pe sens de 3,90 km şi o lăţime de 1 metru, pentru înfiinţarea unor piste de biciclete.

 

Continue Reading

Știri

Copiii de la grădinița „Țara Copilăriei” în vizită la sala de box a CSM Călărași

Published

on

Preşcolarii din cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit “Țara Copilăriei” – Călărași au vizitat sala de box din cadrul Clubul Sportiv Municipal Călărași.

“Joi, 26 mai, am avut plăcerea de a face un antrenament în sala de box a CSM Călărași, alături de copiii de la G.P.P. “Țara Copilăriei”, grupa mijlocie “Furnicuțele”, care ne-au vizitat însoțiți de doamnele educatoare, Diana Lavinia Ivanciu si Talianu Adina. A fost o experiență foarte frumoasa, iar micuții noștri oaspeți au avut parte de primul antrenament de box din viața lor, boxul fiind un sport care creste încrederea in forțele proprii, dar si o școală a formarii caracterelor puternice. Ne-am jucat, am lovit la sac și am încercat sa învățăm “primii pași în box”. Suntem siguri că printre acești copii se afla si campionii de mâine, cei care vor face cinste orașului nostru si de care sa fim cu toții mândri.” – scrie Valentin Anghel, antrenor al CSM Călărași

Continue Reading

Știri

Avertizare de vreme rea: cod galben de ploi torențiale și vijelii

Published

on

Foto: Profimedia Images

Meteorologii au emis două alerte de vreme rea, care vizează toată țara. Vor intra în vigoare două avertizări – cod galben și cod portocaliu – de ploi și vijelii.

COD GALBEN – Instabilitate atmosferică accentuată, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, 55-75 km/h, averse torențiale si izolat grindină, 20-30 l/mp si izolat 40 l/mp. Interval de valabilitate: 29 mai, ora 12 – 30 mai, ora 10. ISU Călărași

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în regiunile sudice, sudestice și centrale, iar duminică (29 mai) local și în cele nordice. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…75km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40l/mp.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.