Connect with us

Actualitate

Senatorul PSD Nicușor Cionoiu solicită explicații companiei E-Distribuţie pentru întreruperile de curent din județul Călărași

Published

on

Publicat la data de  17 nov. 2021 

Senatorul PSD Nicușor Cionoiu solicită explicații companiei E-Distribuţie pentru întreruperile de curent din municipiul Călărași

  • ÎNTREBARE 
  • Adresată:  Domnului Președinte Dumitru Chiriță
  • Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei
  • De către: Senator Nicușor Cionoiu
  • Circumscripția electorală:Numărul 12 Călărași
  • Data: 17 Noiembrie 2021

Obiectul întrebării: Atragerea investitorilor străini, ar fi trebuit să ne scoată din beznă și din frig, nu să ne adâncească și mai tare în acestea

 

Stimate domnule președinte,

La cabinetul parlamentar din Municipiul Călărași, primesc constant zeci de sesizări ale locuitorilor din județ cu privire la întreruperile frecvente ale curentului electric. Oamenii se plâng fie de fluctuații de tensiune, fie de oprirea bruscă a energiei electrice, chiar și de mai multe ori în aceeași zi.

Enel s-a angajat că, în 2021, investițiile companiilor E-Distribuţie în Banat, Dobrogea şi Muntenia vor ajunge la 880 milioane lei pentru modernizarea, digitalizarea şi extinderea reţelei din Bucureşti şi din cele 10 judeţe din ţară unde îşi desfăşoară activitatea. (Acestea ar fi trebuit să se adauge la cele anunțate pentru 2019 – 2020, de aproximativ 2,5 miliarde lei, conform Enel). Aceasta a fost promisiunea CEO-ului și a country managerului Enel România, domnul Carlo Pignoloni, care declara la finalul lunii septembrie, citez: “Programele de investiţii au un impact direct asupra capacităţii reţelei de a distribui energie noilor consumatori şi de a îmbunătăţi gestionarea întreruperilor neplanificate pentru a asigura alimentarea clienţilor în siguranţă“.

Declarațiile președintelui Enel nu au venit însă în afara unui context. Pe fondul unor scumpiri fără precedent la utilități, cu doar câteva zile înainte ca domnul Pignoloni să sublinieze cât va investi Enel să ne scoată din beznă, președintele României, Klaus Iohannis, îi transmitea CEO-ul grupului Enel, Francesco Starace, că-şi doreşte mai multe investiţii în zona de energie, pentru ca securitatea energetică a României să fie întărită.

Pe hârtie, strategia Enel strălucește. Grupul anunță investiții de 16,2 miliarde euro în următorii trei ani pentru infrastructură și rețele și de 17 miliarde euro pentru forme regenerabile de energie. Dacă viitorul se vede bine, prezentul însă, nu se vede deloc. Oamenii nu pot verifica nici măcar zilele, ca să nu mai spun intervalul orar în care compania decide să stingă lumina. Pe site-ul Enel, secțiunea „întreruperi programate” este într-o continuă Eroare 404, neputând fi accesată, iar la numărul de telefon pentru reclamații, rar răspunde cineva în cele 20 de minute alocate fiecărui apel.

Vă provoc la un exercițiu pentru a vă convinge că doar “apelul dumneavoastră este foarte important pentru Enel” nu și nemulțumirea propriu-zisă, din moment ce aceasta nu ajunge să fie ascultată, înregistrată și mai apoi rezolvată, așa cum ar fi normal.

Domnule președinte, luând în considerare cele de mai sus, vă solicit să dispuneți un control amănunțit pentru a verifica dacă investițiile promise de Enel au fost cu adevărat realizate și să îmi comunicați rezultatele acestui control, din respect pentru cetățenii din Călarași pe care îi reprezint în Parlament și pentru toți cetățenii României. Conform declarațiilor companiei, din 2019 și până astăzi pentru dezvoltarea rețelei ar fi fost investite mai bine de 3,3 miliarde de lei.

 

Cu deosebită considerație,

Senator PSD de Călărași

Nicușor CIONOIU

 

 

 

 

 

Solicit răspuns în scris.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Trei soldați gradați profesioniști s-au alăturat ISU Călărași

Published

on

Trei soldati gradați profesioniști au depus astăzi jurământul de credinţă faţă de patrie, cu mâna pe Drapelul de luptă al ISU “Barbu Ştirbei” Călăraşi

Astăzi, 17 august 2022, trei soldați gradați profesioniști, încadrați la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Știrbei” al județului, la Formaţiunea de Pază Dragalina, în calitate de pistolari, care vor asigura paza la Baza de Reparaţii a Tehnicii de Intervenţie Dragalina, au depus jurământul cu mâna pe Drapelul Ronmâniei în faţa inspectorului şef.

Cu această ocazie, cei mai tineri pompieri militari au fost felicitați și li s-a urat mult succes în activitatea lor profesională de către reprezentanţii comenzii unităţii.

“Colegii noștri mai tineri urmează să pună în aplicare cunoştinţele dobândite pe parcursul stagiilor de pregătire.” – se arată într-un comunicat al ISU Călărași

Continue Reading

Actualitate

Atenție! Poliția Română atrage atenția asupra unor noi tentative de phishing

Published

on

Atenție la sms-urile, e-mail-urile sau mesajele primite pe social media din surse necunoscute ori de la numere scurte, care cer autentificarea în contul de Instagram sau resetarea parolei, așa cum se vede în imaginea atașată!


Nu furnizați altor persoane date referitoare la coduri de autentificare sau astfel de link-uri pentru resetarea parolei, pentru că astfel puteți pierde accesul la cont. Există posibilitatea ca atacatorii să se folosească de opțiunea ‘forgot my password’ din Instagram pentru a forța modificarea parolei. Dacă acest mesaj ajunge la dvs., înseamnă că cineva dorește să vă fure contul.

Accesarea link-ului de pe dispozitivul mobil pe care sunteți autentificat în aplicația de Instagram poate duce la pierderea accesului la cont, atacatorii având astfel posibilitatea de a schimba parola.

Evitați așadar accesarea link-urilor din surse necunoscute!

Activați autentificarea cu doi factori (2FA) din setările Instagram, deoarece acest strat suplimentar de securitate poate ajuta la reducerea șanselor de a avea contul compromis.

Mențineți o soluție de securitate instalată pe dispozitiv! De multe ori, un antivirus ne poate salva din situații în care neatenția ar putea duce la compromiterea contului, a datelor sau a sistemului.

În cazul în care ați căzut în capcană și ați pierdut accesul la cont, adresați-vă Centrului de Ajutor Instagram pentru recuperarea lui. Va trebui să efectuați pașii necesari pentru validarea identității.

Antrenați-vă pentru a detecta și evita astfel de amenințări în online. Puteți face acest lucru pe site-ul https://sigurantaonline.ro, acolo unde vă puteți testa abilitățile și îmbunătăți cunoștințele: https://quiz.sigurantaonline.ro/

SigurantaOnline este o campanie de conștientizare la nivel național, derulată de DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată precum Microsoft Romania , BIT SENTINEL, ATTACK Simulator, ANIS sau Dekeneas.

Continue Reading

Actualitate

VIDEO. Vasile Iliuță despre proiectul SERA și colaborarea cu autoritățile bulgare pentru dotarea ISU Călărași

Published

on

Președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță, prezent în conferința de presă de astăzi organizată în cadrul PSD Călărași 4 august, a punctat principalele evenimente ce au avut loc în sfera politică dar și din zona administrativă.   Liderul PSD a precizat că poartă discuții cu toți primarii PNL pentru a-i aduce în PSD.

Vasile Iliuță: Săptămâna trecută am inaugurat centrul SERA, s-a făcut recepția finală pentru lucrarea de la Str. Independenței, un proiect de 420.000 de euro, în care Consiliul Județean a contribuit cu 65.000 de euro, iar Fundația SERA cu restul de sume. Copiii care au probleme speciale vor fi cazați și vor fi consiliați pentru nevoile lor.
Am continuat în paralel și cu alegerile organizațiilor locale ale PSD, unde am ales consiliile politice locale în 42 de localități. Tot în urmă cu 3 săptămâni am semnat cel mai mare proiect al județului Călărași, e vorba de Ecoaqua.

Ieri am avut o întâlnire cu municipalitatea Pavlikeni din Bulgaria, unde parteneriatele noastre continuă la momentul acesta pentru dotarea Inspectoratului de Situații de Urgență cu autovehicule pentru salvarea cetățenilor din jud. Călărași. Parteneri mai sunt și Jandarmeria Română, iar partea bulgară a venit cu ISU similar cu al nostru și cu poliția locală a lor. În continuare, pot spune că cele 42 de organizații ale PSD și-au desemnat conducerile. Mai avem de ales încă în 13 localități, inclusiv în municipiul Oltenița, Călărași și orașul Lehliu-Gară.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro