Connect with us

Știri

Se scumpesc țigările de la 1 august

Published

on

Luna august a acestui an nu vine cu vești deloc bune pentru fumători. Aceștia vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru viciul lor. Acciza la țigări va crește cu 31 de lei, începând cu prima zi a lunii viitoare.

  • Se scumpesc țigările de la 1 august
  • 80% din prețul țigărilor merge la stat
  • De la 1 august crește prețul țigărilor

Vești proaste pentru fumători. Începând cu data de 1 august a acestui an, vor fi nevoiți să plătească mai mulți bani pentru viciul lor.

Se scumpesc țigările de la 1 august

Accizele pentru tutun și băuturi alcoolice vor fi majorate începând cu luna viitoare, având în vedere că nivelul accizelor pentru aceste produse nu a mai fost actualizat de la rescrierea Codului fiscal, potrivit proiectului de ordonanţă pentru modificarea Codului Fiscal, publicat ieri seară.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Tragedie pe brațul Bala, în Unirea: A căzut din barcă și a murit înecat în fața prietenilor

Published

on

Un tragic incident a avut loc sâmbătă după amiază pe barul Bala, la km. 6, în localitatea Unirea din județul Călărași. Un tânăr de aproximativ 33 de ani care se afla la pescuit a căzut din barcă și și-a pierdut viața. Jimmy se afla la pescuit împreună cu alți doi prieteni.

Disperați, prietenii acestuia au apelat la numărul de urgență 112 la ora 15:25. Autoritățile au intervenit prompt în speranța de a-l salva pe pescar.

Garda de intervenție Borcea a fost alertată și a intervenit rapid la fața locului, însă situația s-a dovedit a fi extrem de dificilă.

La ora 15:30, ISU Călărași a solicitat sprijinul specializat al ISU București-Ilfov, cerând ajutorul scafandrilor pentru operațiunile de căutare.

Eforturile de salvare au fost susținute de o ambarcațiune și doi subofițeri din cadrul ISU Călărași, precum și de Garda de intervenție Borcea, care a mobilizat resurse pentru căutări.

Advertisement

În ciuda eforturilor, bărbatul din Unirea nu a putut fi salvat.

Continue Reading

Știri

Auraș Chiriță (PSD): “Administrația locală nu doar că îngreunează dezvoltarea comunei, ci o și blochează!”

Published

on

Auraș Chiriță, candidat PSD la Primăria Dorobanțu, acuză administrația actuală de dezinformare și manipulare.

Auraș Chiriță, candidatul Partidului Social Democrat (PSD) la Primăria Dorobanțu, a făcut public un punct de vedere pe pagina sa de Facebook, afirmând că actuala administrație dezinformează și folosește tactici de manipulare din partea administrației curente conduse de primarul Vasile Stoica.

“Administrația locală nu doar că îngreunează dezvoltarea comunei, ci o și blochează!”

În urmă cu câțiva ani, ca orice alt cetățean și antreprenor doritor să se dezvolte și să evolueze am cerut ajutorul domnului primar în acceptarea implementării unui proiect cu fonduri europene ajuns deja în stadiul de 90%. Nu numai că m-am lovit de refuzul dumnealui și am pierdut finanțarea și toată munca depusă în 4 ani de zile, ba mai mult decât atât, actuala conducere a făcut demersuri în a desființa și alte afaceri – în speță – a familiei mele. Nu sunt genul de persoană care închide ochii în fața unei ilegalități și tocmai de aceea am deschis un proces în anul 2020, pentru a-mi apăra drepturile.

Pe 10 aprilie a.c., experții din cadrul Tribunalului Călărași au stabilit că decizia luată de Vasile Stoica, primarul comunei Dorobanțu, și Consiliul Local nu a respectat condițiile legale. Deciziile luate de actuala conducere a localității Dorobanțu nu m-au afectat doar pe mine, ci întreaga comunitate. Pe lângă hotărârea privind neîncadrarea în limitele legii a deciziei luate de Consiliul Local, Tribunalul Călărași a stabilit și anularea Planului Urbanistic General al comunei Dorobantu!

Ce înseamnă asta?

Advertisement

Din cauza actualei conduceri, antreprenorii care intenționează să investească în comună și care își doresc crearea unor locuri de muncă pentru cetățeni se află în imposibilitatea de a-și duce la bun sfârșit planurile.

Tinerii și antreprenorii din comună reprezintă o importantă categorie socială din comuna noastră. Eu, în loc de susținere m-am lovit de ignoranță și acest lucru m-a determinat să-mi doresc schimbarea în localitatea în care trăiesc.

Modul preferențial în care rezolvă problemele Primăria comunei Dorobanțu, ne afectează pe noi toți și nu trebuie trecut cu vederea!” a explicat Auraș Chiriță într-o postare pe Facebook.

În postarea sa, Chiriță a subliniat că administrația primăriei a furnizat informații parțiale și incomplete, încercând astfel să manipuleze și să înșele cetățenii, o practică pe care o consideră persistentă în timp.

Chiriță a relatat că a acceptat o alternativă propusă de consilieri și primar pentru continuarea proiectului său, într-un gest de bună credință și cu dorința de a contribui la dezvoltarea comunității. A confirmat acest lucru printr-o declarație notarială.

Cu toate acestea, după depunerea declarației, Consiliul Local, sub influența primarului, a blocat continuarea proiectului, invalidând astfel soluția propusă anterior ca un simplu pretext pentru a-i pune obstacole în cale.

Advertisement

Această declarație intensă aduce în prim-plan tensiunile politice și disputele din comuna Dorobanțu, cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile locale. 

Continue Reading

Știri

Dumitru Cristina, directoarea Școlii din Jegălia care a înțeles importanța sprijinul pentru elevi. “Facem echipă pentru educație” Ajutorul vine și din partea autorităților locale

Published

on

Motorul dezvoltării unei comunități este o școală dezvoltată. Una dintre școlile dezvoltate se află și în comuna Jegălia, școală coordonată de doamna director, Dumitru Cornelia-Cristina.

Instituţia de învăţământ nu se poate dezvolta şi, de asemenea, nu poate oferi servicii educaţionale de calitate, fără menţinerea şi implicarea hotărâtă a autorităţilor locale în rezolvarea problemelor cu care se confruntă şcoala, astfel că a fost necesar și benefic parteneriatul dintre şcoală şi autoritățile locale, prin implicarea primarului Vasile Aurel.

Pentru că felul în care şcoala şi autorităţile locale colaborează are o influenţă importantă asupra calităţii serviciilor educaţionale oferite de către unitatea de învăţământ, au fost realizate multe proiecte comune, născute din necesitatea de a crea condiţii viabile de dezvoltare personală a elevilor acestei comunități și pentru a asigura un învățământ de calitate.

Și cum lucrurile bune se fac în echipă, acest parteneriat dintre cele două instituții, la cârma cărora se află doi oameni cu mentalitate deschisă, este bazat pe identificarea intereselor comune şi pe acordarea de sprijin reciproc. Astfel, o serie de proiecte s-au derulat în Școala Gimnazială Nr. 1 Jegălia, atât proiecte europene, prin implicarea dlui primar Vasile Aurel: proiecte de reabilitare, modernizare și dotare, prin care unitatea de învățământ a fost dotată cu încălzire centrală, grupuri sanitare, sală de sport, teren de sport cu gazon sintetic, echipamente IT de ultimă generație pentru cabinetul de informatică și pentru fiecare sală de clasă, cât și proiecte educaționale, unde copiii sunt principalii ,,actori”. Sunt create toate condițiile optime pentru un proces educativ modern, această evoluție frumoasă fiind realizată în ultimii ani prin bună colaborare și implicare.

Unele proiecte inițiate, la nivel de comunitate, de primarul Aurel Vasile și directoarea Cristina Dumitru, au fost gândite să contribuie la completarea procesului de învăţare, la dezvoltarea înclinațiilor şi aptitudinilor şcolarilor, la organizarea raţională şi plăcută a timpului lor liber. Astfel, la nivel de comună, copiii au oportunitatea de a face sport prin programul de lupte libere sau fotbal, unii participă cu plăcere la cursurile de dansuri populare, în cadrul Ansamblului ,,Grâușorul”. Alți copii și-au dezvoltat o pasiune pentru muzica de fanfară și pentru instrumente și au devenit membri în Fanfara  Jegălia. Cel mai nou atelier este cel de teatru, prin proiectul “Teatru la sat”, unde s-au încris atât copii de la clasele primare, cât și de la gimnaziu și unde sunt instruiți de actrița Vero Căliman, cunoscută sub numele de ,,fetița Zurli”.

Advertisement

Toate aceste activități au fost puse în scenă, la diverse concursuri județene, naționale sau proiecte școlare inițiate de cadre didactice ale școlii.

În completarea activităților extrașcolare, copiii s-au bucurat de oportunități de învățare și socializare chiar și în perioada vacanței de vară, creând astfel un mediu în care copiii au putut explora, învăța și se distra într-un mod echilibrat, alături de cadrele didactice, prin proiectul PNRAS – Tabăra de vară la școală dar și numeroasele activități cu scop umanitar sau ecologic desfășurate de copiii școlii sub îndrumarea cadrelor didactice și cu susținerea părinților.

“Ne străduim să oferim ce este mai bun copiilor acestei comunități și să îi încurajăm să se dezvolte într-un mediu plin de dragoste și susținere. De aceea este nevoie de echipă. Avem o echipă mare care se bazează pe relația școală-familie-comunitate și care are ca preocupare copilul.

Orice inițiativă care a rămas în sufletele copiilor noștri  ne motivează să continuăm să creăm astfel de experiențe minunate. Școala este a doua casă a acestor copii în formare. În acestă casă, ei trebuie să pășească cu bucurie și încredere. La Jegălia găsiți o comunitate implicată, unde toți suntem partenerii activi în echipa școală – părinți – Primărie – Biserică și facem față oricăror provocări mai apar.”,  spune doamna director Cristina Dumitru.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate