in

Schimbări la Spitalul Județean de Urgență Călărași. Mihaela Vintilă este noul manager

Schimbări la conducerea Spitalul Județean de Urgență Călărași “Dr. Pompei Samarian”. Unitatea subordonată CJC va avea un nou manager începând cu data de 4 mai 2020. Daniela Mihai a fost investită interimar pe funția de manager la SJU Călărași începând cu 13 mai 2019, pe o perioadă de maximum 6 luni (mandat interimar)

Doctor în economie și finanțe, fostul manager  a avut importanta sarcină de a aduce uniteatea medicală ce deservește județul la un nivel decent prin  performanțele dobândite și experiența alături de echipa conducerii CJC.

MINISTRUL SĂNĂTĂȚII A FOST LA CĂLĂRAȘI – 5 MINUTE!

Nelu Tătaru, ministrul sănătății a vizitat SJU Călărași în ziua de 29 aprilie în timpul programului de lucru, însă nu a petrecut mai mult de 5 minute în unitatea medicală din Călărași. A discutat cu dr. Gheorhiță și a vizitat corturile de triaj amplasate în fața spitalului. CJC nu a publicat informații privind schimbările privind conducerea spitalului. Nu se cunosc motivele care au dus la aceste schimbări. Surse din spital afirmă cu managera nu a fost prezentă la vizita ministrului, însă Daniela Mihai a completat un articol din presa locală cu un comentariu care se termină cu următoarea fraza: [ministrul Tătaru ar fi trebuit să fie mandru de gestionarea situației la SJU Calarasi și nu sa facă schimbari “la plic”]

Această numire pentru ocuparea funcției de manager ar putea dura maxim două săptămâni, până la sfârșitul Stării de urgență din România  – 15 mai 2020

MIHAELA VINTILĂ VA FI NOUL MANAGER AL SJU CĂLĂRAȘI

Dr. Vintilă Mihaela urmează să fie numită de conducerea Ministerului Sănătății începând cu data de 4 mai 2020 pe funția de manager la Spitalul Județean de Urgență Călărași. Doamna Vintilă este medic primar radiologice și imagistica medicală –  investigații RMN. Conform surselor de presă, noul manager se bucură de aprecierile și încrederea oferită de mai mulți colegi.

MESAJUL MANAGERULUI DEMIS, DANIELA MIHAI PENTRU CĂLĂRĂȘENI

Daniela MIHAI: Dragi călărășeni , timpul le rezolva pe toate . Dragostea fata de aproape este cel mai important lucru pe acest pământ . Sa te pui in slujba celuilalt este un act de demnitate . Multumesc f mult echipei SJ U Calarasi , echipei Consiliului judetean Calarasi . A fost multă munca, dăruire necondiționată bazată pe experiența, pregătire profesională de calitate și multă implicare . Rezultatele s-au văzut. Indicatorii spitalului au crescut, vom avea un contract cu Casa de Sănătate mult mai bun , totul in urma unei munci targhetate cu întregul personal medical și administrativ . Investițiile au continuat datorită implicării echipei Dlui Iliuta -Consiliul judetean . As fi bucuroasa dacă pacienții au fost multumiți, dacă au simțiț preocuparea tuturor Pt creșterea calității actului medical . Împreuna am reușit sa depășim situația de criza Covid 19.

Sa nu uitam de binecuvântările părintelui Ciprian, de ajutorul sponsorilor care ne-au dăruit din inima cele necesare. Celor care au stat pe margine și nu s-au implicat cu nimic, ba din contra au stat de cancanuri și nu de activitatea din spital, cerșind posturi, le transmit ca un manager de spital trebuie in primul rând sa studieze, sa muncească, sa iubească oamenii indiferent de categorie, ca pacientul este obiectivul principal. Mergem mai departe. Dl Tătaru in calitate de ministru al sănătății ar fi trebuit sa fie mândru de gestionarea situației la SJU Calarasi și nu sa facă schimbari “la plic”.

SCHIMBĂRI DE CONDUCERE LA SPITALUL DIN OLTENIȚA

Nelu Tătaru, minstrul sănătății a vizitat și Spitalul Municipal din Oltenița în data de 29 aprilie, în jurul orei 19.00. Se pare că la conducerea  instituției subordonate adminitrației locale va ajunge Valentin Emanoil. Aflăm din CV-ul acestuia că acesta a terminat facultate Spiru Haret din București (secția Finanțe-Bănci), in trecut având o carieră de succes în vândutul făinii – la societatea Agricola SRL Călărași. Emanoil a fost manager la Spitalul Județean de Urgență Călărași în perioada  iulie 2017 –  mai 2019 (interimar)

VALENTIN EMANOIL – CONSILIERUL VICEPRIMARILOR – MANAGER LA SPITALUL OLTENIȚA

Partidul Național Liberal continuă să își plimbe membrii pe diferite funcții pentru a-i avea aproape. Conform declarației făcute de unul dintre viceprimarii municipiului Călărași, domnul Valentin Emanoil a fost numit în februarie 2020 consilier la cabinetul viceprimarilor din cadrul Primăriei Municipiului Călărași. Propunerea ar fi fost făcută de primarul Daniel Ștefan Drăgulin, președinte al organizației județene a PNL Călărași.

BILET PENTRU MINISTRU CU NUMELE MANAGERILOR

Tot din presa locală mai aflam că minustrul Tătaru a primit, pe un bilet, în ziua de 30 aprilie, după vizita de la Călărași, numele celor ce trebuie numiți pe funcțiile de manageri la Călărași și Oltenița. Numirile urmând să fie făcute începând cu 4 mai 2020.

INVESTIȚII SERIOASE LA SPITALUL MUNICIPAL OLTENIȚA FĂCUTE DE PRIMARUL PETRE ȚONE

Investițiile în sănătate continuă la Spitalul Municipal Oltenița. Primarul Petre Țone își duce la bun sfârșit tot ceea ce și-a propus datorită echpei de profesioniști pe care a reușit să o unească. Spitalul se află într-un amplu proces de reabilitare si modernizare. Valoarea totală ce va fi alocată pentru reabilitarea, modenizarea şi echiparea ambulatoriului este de 10.249.389,39 lei.

“Este un succes indiscutabil al actualei conduceri a Primăriei Olteniţa, reprezentată de primarul Petre Ţone care a pus întotdeauna spitalul pe primul loc pe lista priorităţilor localităţii!”

“Ne ajunge din urma tot ce nu s-a facut. Anul trecut am pierdut paturi, analiza a fost facuta de o echipa mixta DSP-CAS Calarasi, analiza s-a intins pe exact mandatul fostului manager. S-au piedut paturi acolo unde nu s-au realizat indicatori: in ginecologie, la medicina interna, chirurgie, ortopedie. Din fericire impreuna cu UAT Oltenita , am inclina, in negocierile cu CNAS, balanta in favoarea noastra cu termeni de contract favorabil noua. Am dezvoltat ambulatoriul integrat al spitalului, asa ca sa va faceti o imagine, am crescut veniturile in aceleasi conditii de vreo 6 ori, am facut contracte noi pe specialitati paraclinice care aduc bani, avem compartimente moderne dotate cu aparatura de ultima generatie: radiologie, BFT, avem un bloc operator reabilitat si dotat cu radiologie mobila, laparoscop, compartimentul de oftalmologie este dotat cu aparatura laser de ultima generatie. Sunt mandra de mine, lucrez la alte standarde si pacientii au acces la servicii de inalta calitate, accesibile. Avem spatii anexe moderne, vestiar conform standardelor, spalatoria este reabilitata si modernizata, s-au cumparat utilaje moderne masina de spalat cu bariera biologica, bucataria a fost dotata cu utilaje modern, spitalizarea de zi a fost modernizata si reabilitata, linia de garda pentru obstetrica a primit spatii noi si conforme , au fost reabilitate sectia chirurgie si compartimentul neonatologie care a fost dotat cu un incubator de transport conform standardelor. Am dotat sectii si compartimente, am modernizat spatiile anexe, CPU a fost completat ca aparatura cu dispozitive noi, am definitivat documentatia pentru CPU care functioneaza independent, am colaborat impreuna cu medicul epidemiolog in obtinerea avizelor de conformitate pe baza carora UAT Oltenita are un proiect in derulare pe fonduri europene pentru reabitarea ambulatoriului….” – spunea primarul social democrat într-un interviu acordat arenamedia.ro 

Pe mine mă interesează să funcţioneze lucrurile în spital, pacientul să fie în siguranţă şi nu să fiu pe placul personalului

Dr. Sanda Eliza Smochină


 

Petre Țone, primarul municipiului Oltenița a fost contactat de calarasipress.ro pentu a comenta situația schimbării din funție a managerului Smochină, acesta a răspuns:

Nu am cunoștințe depsre o astfel de decizie, însă am citit în presa locală că domnul ministru Tătaru a fost la Oltenița pentru a schimba conducerea spitalului municipal punându-l pe domnul Emanoil Valentin la conducerea unității medicale, instituție pe care administrația locală o consideră o prioritate din toate punctele de vedere. Am înțeles că domnul prefect Marian Stoica ar fi făcut o propunere de schimbare a domanei Smochină cu domnul Emanoil.  Nu avem cazuri pozitive, asta se datorează autoritățile din Oltenița cu care am colaborat în permanență. Dacă într-adevăr ar fi așa, consider că acțiunea minsitrul este o adevărată crimă la adresa comunității din Oltenița. Nu înțeleg cu poate fi schimbat un manager cu rezultate atât de grozave și pus altcineva care nici măcar nu este de meserie. NU mi se pare normal așa ceva. Cred că este o lipsă de respect din partea ministrului sănătății la adresa primarul din Oltenița. A venit joi aici și nici măcar nu cred că a avut intenția să anunțe. Nu mai zic că era normal să vorbească și cu mine. Să nu uite că în anul 2012 am preluat acest spital, o ruină pe care am făcut-o o bijuterie de spital. Nu se poate așa ceva. Un doctor incompetent care nu a facut nimic, vorbim de doctorul Cocoșilă Claudiu, fostul manager al spitalului.

Eu înțeleg că Starea de urgență a impus ca spitalele să treacă sub coordonarea Ministerului Sănătății, însă ce se întâmplă este o struțo-cămilă. Eu aprob toate documentele, cu toate că nu mai am calitatea de administrator al spitalului.

0 0 vote
Article Rating

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 1

Downvotes percentage: 100.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Călărași: Elogiu pentru prudență – 15 MAI 2020

O tânără din Budești a fost găsită înecată în râul Argeș