Connect with us

Actualitate

Scandalul Ecoaqua-CJ / Eduard Grama reacționează: “Pacatul meu este ca gândesc!”

Published

on

Primarii din 36 de localități și conducerea CJ Călărași

Astăzi, directorul operatorului Ecoaqua SA, Eduard Grama, a fost, din nou, ținta discuțiilor din spațiul public. Bogdan Mihai și Vasile Iliuță au vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre situația ECOAQUA în care Eduard Grama s-ar face vinovat pentru prețul serviciilor de apă-canal. Bogdan Mihai și Vasile Iliuță  l-au acuzat pe Eduard Grama că a pierdut controlul asupra situației și că prețul ridicat al serviciilor de alimentare cu apă și canalizare deranjează cetățenii din județele Călărași și Ialomița.

Bogdan Mihai și Vasile Iliuță au criticat public managementul lui Eduard Grama, susținând că tarifele ridicate afectează cetățenii.

Într-o reacție pentru canalsud.ro, Eduard Grama a contracarat acuzațiile, punând accent pe diferențele intelectuale și profesionale dintre el și Bogdan Mihai. Cristi Bogdan Mihai are destule treburi de legalizat la spitalul județean sau pe tot ceea ce coordonează în cadrul CJ. Linșajul la care sunt supus de câteva luni bune nu are nici o legătură cu deservicii aduse partidului sau comunității, a declarat Grama.

Eduard Grama a subliniat că majorarea tarifelor pentru apă și canalizare este stipulată în contractul de finanțare PDD (Programul de Dezvoltare Durabilă), document pe care l-a pus la dispoziția publicului. „Majorarea tarifară a apei este stipulată în contractul de finanțare PDD, pe care îl anexez ca toți cei care încă visează să revină cu picioarele pe pământ, a explicat el.

Advertisement

Contractul de finanțare, NR. 28/17.06.2024, semnat între Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și operatorul Ecoaqua SA Călărași, specifică foarte clar că neaplicarea unui tarif unic și a strategiei tarifare poate duce la rezilierea automată a contractului, fără necesitatea unei intervenții judiciare. „În cazul în care Beneficiarul nu aplică prețul/tariful unic și strategia tarifară, AM va putea considera CF reziliat de plin drept, fără punere în întârziere, fără intervenția instanței de judecată și fără orice altă formalitate,” se arată în contract.

Grama nu s-a sfiit să-i răspundă lui Bogdan Mihai în stilul caracteristic: „Eu cu Bogdan Mihai nu suntem pe aceeași treaptă de intelect. Și nu e lipsă de modestie. E realitatea. Nu poți să renunți în anul 3 la USAMV ca să te transferi un an la Spiru Haret și după câțiva ani de la ‘absolvire’ să emani deșteptăciunea întruchipată,a spus Grama.

 

Advertisement

Actualitate

Mare grijă la meseriaşii în zugrăveli! O călărășeancă a fost țepuită

Published

on

“Meseriaș” de prima mână, țeapă de 1500 de lei! O femeie din Călărași spune că a fost escrocată cu 1500 de lei, după ce a plătit avansul unui individ, chipurile, de meserie, în vederera renovării casei. Incidentul a fost relatat pe un grup de Facebook, recent creat, intitulat “Țepe și țepari din Călărași“, atrăgând rapid atenția și comentariile internauților.

Totul a început pe 10 iulie, când femeia a angajat un zugrav și un salahor pentru renovarea locuinței sale. După ce a plătit un avans de 1500 de lei, cei doi muncitori au lucrat câte trei ore zilnic, timp de trei zile, pentru ca ulterior să dispară fără urmă, lăsând lucrările nefinalizate și buzunarele goale.

În postarea sa, femeia a explicat situația în detaliu: “Am angajat în 10 iulie un zugrav și un salahor, pentru renovare. Le-am dat avans 1500 de lei. A venit 3 zile, a lucrat 3 ore zilnic și a dispărut în ceață cu bani cu tot. E posibil să-l știți, are afișe pe toate străzile. Zice că s-a îmbolnăvit. Probabil era deja bolnav (pareza facială nu apare, așa, din senin). O să-i pun poza aici și numele, să nu mai înșele și alți oameni de bună credință! Aaa, și anunțul cu numărul de telefon.”

Reacțiile internauților nu au întârziat să apară. Un utilizator curios de legalitatea situației a întrebat: “Este valabilă în Instanță o chitanță de mână, prin care se demonstrează că ai plătit o sumă de bani pentru o lucrare care nu a fost efectuată?”

Advertisement

Femeia a mai spus că încă nu a depus plângere la poliție, dar are de gând să facă acest lucru în curând.

Cazul reflectă o problemă larg răspândită în societate, unde multe persoane cad victime ale escrocilor care profită de buna credință a oamenilor. Crearea grupurilor de suport online, precum “Țepe și țepari din Călărași“, reprezintă o încercare de a aduce la lumină astfel de incidente și de a împiedica repetarea lor prin informarea publicului.

Rămâne de văzut cum se va rezolva această situație și dacă femeia va reuși să-și recupereze banii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Advertisement
Continue Reading

Actualitate

Un bărbat din Călărași a fost împușcat cu un pistol cu aer comprimat în timpul unei altercații. Atacatorul a fost arestat preventiv

Published

on

Un incident grav a avut loc în Călărași în noaptea de 14 iulie 2024, când un bărbat a fost împușcat cu un pistol cu aer comprimat în timpul unei altercații. Atacatorul, identificat ca U.N.I., în vârstă de 53 de ani, a fost arestat preventiv și este acuzat de mai multe infracțiuni grave.

Conform probelor strânse de procurori, incidentul a avut loc în jurul orei 01:00. U.N.I. a utilizat un pistol neletal de tir sportiv, cu aer comprimat, marca “GAMO”, model “GP-20 COMBAT”, fără serie, calibrul 4,5 mm. În ciuda faptului că nu deținea autorizație pentru deținerea, portul și folosirea armelor și munițiilor neletale, acesta a folosit pistolul asupra victimei V.F., provocându-i multiple leziuni pe suprafața corpului și a membrelor.


La data de 16 iulie 2024, organele de cercetare penală au dispus măsura reținerii suspectului U.N.I. pentru 24 de ore, începând cu ora 01:00, până la ora 01:00 a zilei următoare. Ulterior, la data de 17 iulie 2024, procurorul de caz a propus luarea măsurii preventive a arestului preventiv pentru o durată de 30 de zile. Propunerea a fost înaintată judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Călărași.

Conform ordonanței emise la data de 17 iulie 2024, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului U.N.I. Acesta este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor” (art. 342 alin. 2 Cod penal), „uzul de armă fără drept” (art. 343 alin. 2 Cod penal) și „lovirea sau alte violențe” (art. 193 alin. 2 și 2^1 lit. d Cod penal), cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal.

Advertisement

Continue Reading

Actualitate

Temperaturile încep să scadă în Călărași, dar nu destul. Meteorologii anunță cod galben de caniculă sâmbătă, 20 iulie

Published

on

Temperaturile încep să scadă treptat în sudul țării, după un lung val de cod roșu de caniculă care a străbătut aproape toată țara. Temperaturile au scăzut de la 40 + grade, la 37…38 de grade anunțate astăzi, 19 iulie. Mâine temperaturile vor fi puțin mai mici, dar nu vom scăpa de atenționările meteorologice de caniculă. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de căldură, cu temperaturi situate între 34…37 de grade. Minimele nu vor coborî sub de 20 grade, astfel că vom avea în continuare nopți tropicale. Temperaturile au început să scadă treptat în Muntenia începând cu ziua de 17 iulie și se vor menține la temperaturile preconizate în această perioadă, mai anunță meteorologii.  

 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate