in ,

Sărbătoarea Bobotezei, tradiție în comuna Unirea| VIDEO

De Bobotează, mai toate localitățile care păstrează tradițiile organizează Sărbătoarea Bobotezei, în fiecare an pe data de 6 ianuarie. Anul acesta, în comuna Unirea din județul nostru, primarul Belu Florian, alături de viceprimarul localității și consiliul local, au organizat un frumos eveniment de tradiție pentru a marca Boboteaza.

Publicată de Belu Florian pe Duminică, 6 ianuarie 2019

Slujba religioasă a avut loc la biserica Sf. Nicolae din comună, apoi localnicii s-au îndreptat cu mic și mare de-a lungul brațului Borcea, acolo unde a urmat cea mai frumos moment din Bobotează, aruncatul crucii în apă. Mai mulți tineri curajoși și dornici de adrenalina s-au aventurat în apele cu multe grade minus pentru a recupera crucea aruncată de preot.

Sărbătoarea a continuat cu tradiționala parada de atelaje și exemplare de cai, urmată de cursa cailor. Zeci de crescători și pasionați de cabaline s-au înscris la concursurile organizate în acest an cu ocazia Bobotezei.

Edilul localității, Belu Florian a dorit să transmită tuturor multă sănătate, împliniri și multe realizări pentru toti cei care sunt prezenți și care îl susțin în activitatea sa!

Doar împreună cu cetățenilor care își doresc o comună frumoasă, prosperă și dezvoltată se pot face lucruri marcabile pentru localitate și comunitate.

Belu a mulțumit factorilor care s-au implicat ca ziua să decurgă fără incidente și apoi i-a felicitat  pe cei noua tineri curajoşi din Unirea și cei trei din Oltina care s-au încumetat să intre în apă după cruce şi au participat la o adevărată competiţie de înot . El a felicitat pe crescătorii de caii care au participat cu aceștia și atelajele hipo la întrecerea hipică, menită să arate care animal a fost mai bine îngrijit pe timpul anului. Încă o dată, social democrații din Unirea și-au demonstrat bunele intenții și preocuparea continuă în slujba comunității de aici.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Autoturism cuprins de flăcări pe Bulevardul N. Titulescu

Iubiţi şi şobolanii vagabonzi din PSD Călărași!