Connect with us

Știri

S-a confirmat! Politica nu are suflet…

Published

on

Astăzi, la sediul PSD Călărași au fost convocați de urgență membrii BPJ la orele 18:00, pentru a se confirma candidatura deputatului Iacomi Iulian la funcția de primar al orașului Lehliu Gară. Nu știm deocamdată cum s-a ajuns la acest rezultat, dar această decizie va activa noi „tabere” în organizația județeană PSD.

Cu toate că în timpul ședinței au fost și argumente contra, decizia unanimă a celor prezenți a fost pro candidaturii deputatului Iulian Iacomi.

După un moment de liniște, se pare că orgoliile și jocuri din culise şi-au pus amprenta în decizia politică, punând organizația și președintele  interimar, Ciprian Pandea într-o situație ingrată.

Anunțând cea de-a doua candidatură și anulând prima candidatură.
Cu toate că Iulian Iacomi are un background de patru mandate în funcţia de primar, unul la Primaria comunei Dor-Mărunt, trei mandate PSD și unul din partea partidului PD, acest lucru nu te poate clasa pe primul loc, atâta timp cât în urmă cu 8 luni de zile, alegătorii au acordat votul de încredere pentru un mandat de deputat pentru a-i reprezenta în Camera Deputaților.

Dacă toată această mișcare se va dovedi a fi inteligentă, singurii ce pot confirma acest lucru vor fii cetățenii orașului Lehliu Gară, care în data de 11 iunie vor fi rechemați pentru a vota un nou mandat al fostului primar, Iacomi Iulian.

 Joi, 18.05.2017, in cadrul sedintei BPJ Calarasi, membrii acestuia au decis ca pentru functia de primar al orasului Lehliu Gara sa candideze la alegerile din 11.06.2017, domnul deputat Iulian Iacomi. Aceasta decizie a fost luata in urma exprimarii dorintei domnului deputat de a candida la functia de primar, ca urmare a discutiilor purtate cu Conducerea Centrala a PSD, considerand ca este singurul care ar putea castiga aceste alegeri, asa cum reiese din declaratia acordata ziarului Argument Calarasi – “Am facut-o pentru partid, pierdeam la Lehliu Gara cu Stefania Moga candidat”, desi din sondajul de care domnul Iacomi amintea in acelasi ziar, reiese ca eram pe primul loc. In acest context, consider ca se impune sa fac publica decizia de a nu-l sprijini pe domnul Iacomi, o decizie de altfel justificata de toate evenimentele derulate in ultima perioada. Timp de cinci luni, domnul Iacomi a cautat printre prieteni/cunoscuti ( nu neaparat membrii PSD), un potential candidat la functia de primar, ceea ce dovedeste ca nu ma bucuram de increderea si cu atat mai putin de sustinerea dumnealui. Cu toate acestea, in organizatia locala PSD, domnul Iacomi a declarat ca ma va sustine pentru a candida la functia de primar. Prin urmare, BPJ PSD Calarasi, a validat candidatura mea pentru functia de primar, hotararea fiind facuta publica intr-o conferinta de presa la care au paricipat alaturi de mine, domnul presedinte interimar Ciprian Pandea si domnul europarlamentar Victor Negrescu. Asa cum am declarat intr-un articol anterior, cred ca valorile si principiile care definesc o persoana cu aspiratii la o astfel de functie, sunt esentiale, deoarece valorile sale ca individ devin valorile comunitatii pe care o reprezinta.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Mecanic reținut după ce a vândut mașina clientului

Published

on

Reținuți de polițiști pentru abuz de încredere, complicitate la abuz de încredere și uzul de fals

La data de 29 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciul de Investigații Criminale au fost sesizați prin plângere, de către un bărbat, cu privire la faptul că la începutul lunii noiembrie 2022 a încredințat autoturismul proprietate personală, unui mecanic, pentru a-i efectua unele reparații, ulterior, autoturismul a fost vândut altor persoane despre care nu are cunoștință, fiindu-i astfel cauzat un prejudiciu de 20.000 de euro.

          În fapt, la data de 03 noiembrie a.c., persoana vătămată a încredințat autoturismul, unui bărbat, de 36 de ani, din municipiul Constanța, de profesie mecanic, pentru efectuarea unor reparații.

Ulterior, bărbatul, de 36 de ani, a refuzat să îi înapoieze autoturismul, acesta fiind înstrăinat cu sprijinul unui tânăr de 27 de ani, împreună cu care a procedat la încheierea propriu-zisă a mai multor contracte de vânzare/cumpărare a autoturismului.

De asemenea, în activitatea lor infracțională au falsificat ștampilele mai multor primării, pentru a introduce autoturismul în circuitul legal, în vederea valorificării în afara țării.

În urma investigațiilor efectuate și activităților de cercetare penală desfășurate, autoturismul a fost localizat în județul Constanța, fiind ridicat și restituit persoanei vătămate.

        La data de 07.12.2022, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare două mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, iar în urma audierilor, față de cei doi a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, acesția fiind cercetați pentru abuz de încredere, complicitate la abuz de încredere și uzul de fals.

Continue Reading

Știri

Autobuze electrice și stații încărcare rapidă pentru municipiul Călărași

Published

on

Astăzi, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, dl. Cseke Attila, a semnat contractul de finanţare, prin componenta C10 – Fondul Local, Investiția I.1.1. Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante) din Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru proiectul ”Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public”, depus de Primăria Municipiului Călăraşi.

Proiectul, care vizează operaționalizarea transportului public local la nivelul Zonei Urbane Funcționale a Municipiului Călărași, presupune investiții de modernizare a condițiilor de transport metropolitan și creșterea accesibilității acestuia, așa cum au fost acestea identificate în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Zonei Urbane Funcționale Călărași, însemnând:

 • Autobuze electrice (10 m) dotate – 9 buc.
 • Stații de încărcare rapidă pe traseul autobuzelor electrice – 3 buc.
 • Stații de încărcare standard în autobaza de transport public – 9 buc.
 • Lucrări pentru amplasarea și instalarea stațiilor de încărcare rapidă pe traseul autobuzelor electrice
 • Lucrări pentru amplasarea și instalarea stațiilor de încărcare standard în autobaza de transport public
 • Lucrări de construcţii pentru branşarea punctelor/stațiilor de reîncărcare a autobuzelor electrice.

Activități de proiectare (pentru stațiile de încărcare vehicule electrice) – cheltuieli pentru documentaţii suport şi obținere avize, acorduri, autorizații.

Valoarea investiției „Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public”, a cheltuielilor legate de acest proiect şi a acordului de parteneriat aferent, încheiat cu UAT Cuza Vodă, este de 21.531.889,80 lei fără TVA / 25.622.948,86 lei cu TVA;

Valoarea stațiilor de încărcare pentru vehicule electrice este de 5.784.172,50 lei fără TVA / 6.883.165,28 lei cu TVA;

Valoarea totală a proiectului este 27.316.062,30 lei fără TVA / 32.506.114,14 lei cu TVA.

Valoarea TVA, în cuatum de 4.091.059,06 lei, va fi asigurată de la bugetul de stat, din bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Sumele reprezentând cheltuieli neeligibile și/sau conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului, aferente activităților Municipiului Călărași din proiect, dar care sunt absolut necesare pentru implementarea proiectului în condiții optime vor fi susținute din bugetul local al Municipiului Călărași (Lider de Parteneriat).

Continue Reading

Știri

Surse: Niciun candidat nu a promovat examenul de inspector-șef la IPJ Călărași

Published

on

Surprinzător sau nu, niciunul dintre cei cinci candidați înscriși pentru susținerea examenului privind ocuparea funcției de inspector-șef al IPJ Călărași nu a promovat concursul.  Potrivit unor surse demne de încredere din M.A.I., doi dintre candidați au obținut note de 3 și de 5, punctaj insuficient pentru promovarea acestui examen, minimul fiind de 7 puncte, iar restul de trei nu s-au prezentat.

Prezenți:

 • Dumitrașcu Petronel – 5,43;
 • Gheorghe Marian – 3,06;

Neprezentați:

 • Deacu Emil – neprezentat;
 • Petre Ștefan  -neprezentat;
 • Ivan Georgel- Cristian -neprezentat;

La conducerea Inspectoratului de Poliției Județean Călărași va rămâne Dumitrașcu Petronel.

 

 

Continue Reading

Cele mai accesate articole