Connect with us

Știri

S-a confirmat! Politica nu are suflet…

Published

on

Astăzi, la sediul PSD Călărași au fost convocați de urgență membrii BPJ la orele 18:00, pentru a se confirma candidatura deputatului Iacomi Iulian la funcția de primar al orașului Lehliu Gară. Nu știm deocamdată cum s-a ajuns la acest rezultat, dar această decizie va activa noi „tabere” în organizația județeană PSD.

Cu toate că în timpul ședinței au fost și argumente contra, decizia unanimă a celor prezenți a fost pro candidaturii deputatului Iulian Iacomi.

După un moment de liniște, se pare că orgoliile și jocuri din culise şi-au pus amprenta în decizia politică, punând organizația și președintele  interimar, Ciprian Pandea într-o situație ingrată.

Anunțând cea de-a doua candidatură și anulând prima candidatură.
Cu toate că Iulian Iacomi are un background de patru mandate în funcţia de primar, unul la Primaria comunei Dor-Mărunt, trei mandate PSD și unul din partea partidului PD, acest lucru nu te poate clasa pe primul loc, atâta timp cât în urmă cu 8 luni de zile, alegătorii au acordat votul de încredere pentru un mandat de deputat pentru a-i reprezenta în Camera Deputaților.

Dacă toată această mișcare se va dovedi a fi inteligentă, singurii ce pot confirma acest lucru vor fii cetățenii orașului Lehliu Gară, care în data de 11 iunie vor fi rechemați pentru a vota un nou mandat al fostului primar, Iacomi Iulian.

 Joi, 18.05.2017, in cadrul sedintei BPJ Calarasi, membrii acestuia au decis ca pentru functia de primar al orasului Lehliu Gara sa candideze la alegerile din 11.06.2017, domnul deputat Iulian Iacomi. Aceasta decizie a fost luata in urma exprimarii dorintei domnului deputat de a candida la functia de primar, ca urmare a discutiilor purtate cu Conducerea Centrala a PSD, considerand ca este singurul care ar putea castiga aceste alegeri, asa cum reiese din declaratia acordata ziarului Argument Calarasi – “Am facut-o pentru partid, pierdeam la Lehliu Gara cu Stefania Moga candidat”, desi din sondajul de care domnul Iacomi amintea in acelasi ziar, reiese ca eram pe primul loc. In acest context, consider ca se impune sa fac publica decizia de a nu-l sprijini pe domnul Iacomi, o decizie de altfel justificata de toate evenimentele derulate in ultima perioada. Timp de cinci luni, domnul Iacomi a cautat printre prieteni/cunoscuti ( nu neaparat membrii PSD), un potential candidat la functia de primar, ceea ce dovedeste ca nu ma bucuram de increderea si cu atat mai putin de sustinerea dumnealui. Cu toate acestea, in organizatia locala PSD, domnul Iacomi a declarat ca ma va sustine pentru a candida la functia de primar. Prin urmare, BPJ PSD Calarasi, a validat candidatura mea pentru functia de primar, hotararea fiind facuta publica intr-o conferinta de presa la care au paricipat alaturi de mine, domnul presedinte interimar Ciprian Pandea si domnul europarlamentar Victor Negrescu. Asa cum am declarat intr-un articol anterior, cred ca valorile si principiile care definesc o persoana cu aspiratii la o astfel de functie, sunt esentiale, deoarece valorile sale ca individ devin valorile comunitatii pe care o reprezinta.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Accident de circulație în Independența, un bărbat a murit pe loc după ce a fost lovit de mașină

Published

on

Un bărbat de aproximativ 60 de ani și-a pierdut viața luni noapte, după ce a fost lovit mortal de o mașină. Martorii oculari susțin că mașina a trecut efectiv peste el.

Bărbatul, cunoscut în comună ca fiind un consumator de alcool, și-a găsit sfârșitul într-un mod tragic.

La fața locului a intervenit imediat un echipaj de ambulanță, însă, din păcate, medicii nu au mai putut să facă nimic pentru a-i salva viața. Bărbatul a fost declarat decedat.

Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate toate detaliile legate de acest accident tragic. Cercetările sunt în curs pentru a determina circumstanțele exacte și pentru a se stabili responsabilitatea în acest caz de ucidere din culpă.

Continue Reading

Știri

Dosar penal deschis pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul economic

Published

on

ipj politie

La data de 30 septembrie a.c., în jurul orei  22:50, în cadrul unei acțiuni polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, alături de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița, au efectuat un control la o societate comercială, din municipiul Oltenița.

În urma activităților, polițiștii au constatat faptul că nu a fost fiscalizată pe casa de marcat suma de 8.200 lei, încasată în ziua de 30 septembrie a.c., banii fiind confiscați și ulterior fiind aplicată sancțiunea contravențională în valoare de 30.000 lei.

Totodată, în cadrul societății comerciale au fost identificate 16 articole vestimentare ( tricouri, pantaloni scurți, etc) , purtând inscripția și însemnele unor mărci protejate, cu o valoare totală de 10.000 lei.

Pentru aceste bunuri nu au putut fi prezentate documente de proveniență și certificate de calitate și conformitate, existând suspiciunea că ar fi contrafăcute.

Bunurile au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Continue Reading

Știri

Elicoptere militare deasupra Călărașiului

Published

on

Mai multe elicoptere militare au fost surprinse deasupra municipiului Călărași, într-un eveniment care a stârnit interesul multora. Ctitorii vigilenți au trimis imagini și mesaje  redacției noastre pentru a ne informa despre această mișcare militară.

Elicopterele, grupate în formații, au survolat municipiul pentru mai multe minute. Ce anume căutau sau care era direcția lor, încercăm să aflăm.

Întrebarea firească care a apărut în mințile cetățenilor este: de ce au fost prezente aceste elicoptere militare la acest moment și în acest loc? Explicația ar fi că, în bazele militare din Borcea și Jegălia, care au confirmat că aceasta a fost o parte dintr-un exercițiu de antrenament.

Despre acest subiect, am mai scris și aici: Mobilizări la graniță. Avioane F16 și soldați americani prezenți într-o bază militară din Călărasi, pentru a desfășura misiuni comune

 

Continue Reading

Cele mai vizualizate