Connect with us

Breaking News

Un polițist din cadrul IPJ Călărași a fost condamnat cu suspendare pentru favorizarea infractorului

Published

on

SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPŢIE CĂLĂRAȘI – COMUNICAT

                 8 februarie 2018

La data de 22.01.2018  Curtea de Apel București a dispus condamnarea  lui Anghel Iulian Daniel, la data comiterii faptei agent de poliție în cadrul I.P.J. Călărași, Poliția Municipiului Călărași, Biroul Rutier, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea infractorului, stabilind un termen de supraveghere de 3 ani.

De asemenea, instanța a aplicat inculpatului ca pedeapsă complementară,  interzicerea dreptului de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat și a dreptului de a ocupa funcția de agent de poliție pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale.

Hotărârea este definitivă.

În fapt, la data de 09.02.2014 Anghel Iulian Daniel – agent de poliție în cadrul I.P.J. Călărași, Poliția Mun. Călărași, Biroul Rutier – aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe timp de noapte, în mun. Călărași, împreună cu un alt agent de poliție din cadrul Biroului de Ordine Publică Urban Călărași, a procedat la oprirea în trafic și testarea cu aparatul Alcool test din dotare, a conducătorilor auto ce se deplasau pe drumurile publice.

După depistarea conducătorului auto N.L., i-a solicitat acestuia să prezinte documentele de identitate și cele ale autovehiculului și i-a adus la cunoștință faptul că urmează să fie testat cu aparatul Alcool test.

Conducătorul auto a refuzat să se legitimeze și să fie condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice de sânge.

Ulterior, după conducerea acestuia la sediul Poliției Mun. Călărași în vederea cercetărilor, conducătorul auto a părăsit sediul Biroului Rutier Călărași, fără a fi sancționat contravențional și fără să se ia vreo altă măsură legală față de acesta.

Cauza s-a constituit ca urmare a sesizării din oficiu de către ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Călărași, care au desfășurat activități de urmărire penală în baza ordonanțelor de delegare emise de către procurorul de caz.

 

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Amenințare cu bombă la Târgul de Crăciun din Călărași! Politia evacuează zona

Published

on

Amenințare cu bombă la Târgul de Crăciun din Călărași. Un apel pe 112 a anunțat situația, însă bărbatul nu a putut fi identificat.

Mulțimea de oameni a fost evacuată de urgență. La fața locului urmează sa ajungă lucrătorii Serviciului Român de Informații pentru efectuarea verificărilor specifice.

Potrivit unor informații, cartela de pe care a fost efectuat apelul prin care s-a anunțat atentatul aparține unei femei, însă cel care a vorbit este un bărbat.

Echipa operativa a stabilit locația apelantului în localitatea Mihai Viteazu din Călărași,  la fața locului deplasându-se un echipaj pentru efectuarea cercetărilor. A fost interceptată mașina apelantului însă la sosirea forțelor de ordine nu a fost găsit nimeni.

Poliția face mai multe filtre la toate ieșirile din Călărași pentru a control.

PRECIZARE IPJ CALARASI 

“În seara de 2 decembrie a.c., un bărbat a sesizat, prin S.N.U.A.U. 112, despre faptul că în cadrul Târgului de Crăciun din municipiul Călărași este amplasată o bombă.

Numărul a fost reapelat, iar persoana a răspuns spunând că a fost o glumă.

În cauză se efectuează verificări, în vederea identificării persoanei și luarea măsurilor legale care se impun.” precizează IPJ Călărași pentru Călărași PRESS.

In curs de actualizare

Continue Reading

Breaking News

Accident la Drajna Nouă pe DN21, patru autovehicule implicate cu 10 persoane

Published

on

Un nou accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp pe DN21 – Drajna Nouă din Călărași, unde au fost implicate patru autovehicule în care se aflau 10 persoane, transmis pompierii călărășeni.
Potrivit primelor date, este vorba despre un accident rutier cu 10 persoane implicate, dintre care o victima rănită ușor, neîncarcerată, în sat Drajna Noua, comuna Dragalina, pe Drumul Național 21. Se circulă pe o bandă dirijat de poliție.

Continue Reading

Breaking News

Accident pe DN21, trei mașini implicate. SMURDUL a fost solicitat la fața locului

Published

on

Un nou accident rutier în această seară, orele 19:00, pe DN21,  între Drajna Nouă și Radu Negru, în dreptul benzinărie Octano, aproape de intrarea pe Autostrada Soarelui, produs între trei autoturisme care au intrat în coliziune.

Traficul rutier se desfășoară în condiții specifice unui eveniment rutier. La fața locului se deplasează un echipaj SMURD pentru a acorda îngrijiri medicale persoanelor implicate. 

În curs de actualizare…

Continue Reading

Cele mai accesate articole