in ,

Un polițist din cadrul IPJ Călărași a fost condamnat cu suspendare pentru favorizarea infractorului

SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPŢIE CĂLĂRAȘI – COMUNICAT

                 8 februarie 2018

La data de 22.01.2018  Curtea de Apel București a dispus condamnarea  lui Anghel Iulian Daniel, la data comiterii faptei agent de poliție în cadrul I.P.J. Călărași, Poliția Municipiului Călărași, Biroul Rutier, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea infractorului, stabilind un termen de supraveghere de 3 ani.

De asemenea, instanța a aplicat inculpatului ca pedeapsă complementară,  interzicerea dreptului de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat și a dreptului de a ocupa funcția de agent de poliție pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale.

Hotărârea este definitivă.

În fapt, la data de 09.02.2014 Anghel Iulian Daniel – agent de poliție în cadrul I.P.J. Călărași, Poliția Mun. Călărași, Biroul Rutier – aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe timp de noapte, în mun. Călărași, împreună cu un alt agent de poliție din cadrul Biroului de Ordine Publică Urban Călărași, a procedat la oprirea în trafic și testarea cu aparatul Alcool test din dotare, a conducătorilor auto ce se deplasau pe drumurile publice.

După depistarea conducătorului auto N.L., i-a solicitat acestuia să prezinte documentele de identitate și cele ale autovehiculului și i-a adus la cunoștință faptul că urmează să fie testat cu aparatul Alcool test.

Conducătorul auto a refuzat să se legitimeze și să fie condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice de sânge.

Ulterior, după conducerea acestuia la sediul Poliției Mun. Călărași în vederea cercetărilor, conducătorul auto a părăsit sediul Biroului Rutier Călărași, fără a fi sancționat contravențional și fără să se ia vreo altă măsură legală față de acesta.

Cauza s-a constituit ca urmare a sesizării din oficiu de către ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Călărași, care au desfășurat activități de urmărire penală în baza ordonanțelor de delegare emise de către procurorul de caz.

 

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Total votes: 3

Upvotes: 2

Upvotes percentage: 66.666667%

Downvotes: 1

Downvotes percentage: 33.333333%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Călărași: Grup infracţional organizat, destructurat de poliţiştii călărășeni

Cinema: Cincizeci de umbre descătușate – 2D / Premieră în România