Connect with us

Actualitate

RoboTIC4All a participat la etapa națională a “First Lego League Challenge”! Cum s-a descurcat echipa de robotică a Bibliotecii Județene Călărași în cadrul competiției

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În lumea fascinantă a tehnologiei și a inovației, performanța echipei RoboTIC4All a Bibliotecii Județene Călărași strălucește ca un far printre valurile concurenței. Cu o abordare inovatoare și o pasiune pentru robotică, acești tineri remarcabili au reușit să se califice, pentru al doilea an consecutiv, la etapa națională a prestigioasei competiții “First Lego League Challenge”.

Cei 10 tineri din echipă au reprezentat județului Călărași la etapa națională, desfășurată între 2 și 3 martie la Brașov. Cu inimile pline de speranță și cu ochii îndreptați către viitor, RoboTIC4All a strălucit în cadrul concursului, obținând rezultate remarcabile.

„Acești tineri pasionați și dedicați au fost gata să își pună abilitățile la încercare în fața celor mai bune echipe din țară. Cu o  determinare neclintită, ei au reprezentat cu mândrie județul Călărași la nivel național, la Brașov,  în acest weekend,  obținând rezultate foarte bune’’, se arată într-o postare recentă de pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene Călărași.

Advertisement

După ce au concurat, în acest weekend, la Brașov, micuții au fost felicitați de oamenii din comunitate, prin diverse comentarii la respectiva postare: „Felicitări pentru că prin rezultatele voastre faceți cinste părinților, antrenorilor și tuturor celor ce vă susțin, vă iubesc și trăiesc alături de voi emoțiile fiecărei competiții!/ Felicitări RoboTic4All!!! Realizările voastre sunt cu adevărat marcante, sigur că vor continua să inspire și să impresioneze. Mult succes!!!!/ O echipă minunată!’’.

Cum s-a descurcat RoboTIC4All la faza regională a “First Lego League Challenge”

Ziua în care destinul lor s-a transformat într-o poveste de succes a fost pe 11 februarie, în cadrul etapei regionale a “First Lego League Challenge”. Aceasta s-a desfășurat în București și i-a adus pe tinerii călărășeni în mijlocul unei arene tehnologice, unde alte 22 de echipe își disputau locul pentru etapa națională. Însă, prin eforturi de neînfrânt și o viziune clară, echipa RoboTIC4All s-a numărat printre cele șase echipe selecționate pentru a avansa către faza națională.

Fiecare dintre cele patru probe ale competiției (Proiectarea Robotului, Proiectul Inovativ, Proba de Robotică și Valorile First) au fost abordate cu precizie și creativitate, aducând echipajului punctajul necesar pentru a urca pe podium. În plus, locul întâi pentru cel mai bun robot a atestat expertiza și dedicarea acestor tineri entuziaști.

În tot acest timp, cursanții echipei RoboTIC4All au fost coordonați cu pricepere de trainerii Bogdan GHIȚĂ și Dan COTCORICIU.

„Copiii au avut la dispoziție trei luni să se pregătească pentru această competiție și am reușit, spun eu, să muncim în așa fel încât ne-am dorit, dar întotdeauna este loc de mai bine. Așteptăm etapa națională, unde vom munci, cu siguranță, mult mai mult, și, de ce nu, poate ne calificăm și la internaționale”, declara Bogdan Ghiță, pentru Canal SUD, în momentul în care RoboTIC4All s-a calificat în etapa națională.

Advertisement

Prin această performanță de excepție, echipa RoboTIC4All demonstrează că determinarea, pasiunea și angajamentul sunt cheile succesului în universul tehnologic. Într-o epocă în care inovația este moneda de schimb, acești tineri reprezintă o sursă de inspirație și o promisiune pentru viitorul tehnologic al țării.

Actualitate

Un nou sens giratoriu în municipiul Călărași

Published

on

Foto: Facebook.com/ Info (Trafic) Călărași

Începând de astăzi, 21 iunie a.c., intersecția străzilor Prelungirea București cu Variantă Nord și DN3 D (Siderca) a fost reglementată prin amenajarea acesteia sub forma unui SENS GIRATORIU, prioritatea de trecere a autovehiculelor fiind instituită prin înlocuirea vechilor indicatoare și instalarea unora noi, conform cărora vehiculele care circulă în interiorul intersecției au prioritate față de cele care urmează să pătrundă în aceasta.

Recomandăm șoferilor să respecte semnificația indicatoarelor rutiere, să circule cu viteză redusă și cu atenție.

Continue Reading

Actualitate

Restricții de trafic pe drumurile publice din cauza caniculei. Ce zone sunt vizate

Published

on

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că, în perioada 21-24 iunie 2024, între orele 10:00 și 20:00, vor fi impuse restricții de tonaj pe anumite sectoare de autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale din cauza temperaturilor extreme (33-37 grade Celsius). Astfel, circulația vehiculelor cu masa totală maximă autorizată de peste 7,5 tone va fi interzisă în 21 de județe.

Potrivit CNAIR, restricțiile de tonaj vor afecta sectoarele de autostrăzi, drumurile expres și drumurile naționale în următoarele date și intervale orare:

 •  21.06.2024, între 10:00 – 20:00: Giurgiu, Teleorman, Dolj, Olt, Timiș, Caraș-Severin, Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov și Covasna.
 •  22.06.2024, între 10:00 – 20:00: Ilfov, Giurgiu, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Dolj, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Olt, Timiș, Caraș-Severin, Arad și Hunedoara.
 •  23.06.2024, între 10:00 – 20:00: Ilfov, Prahova, Giurgiu, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Dolj, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Olt, Caraș-Severin, Ialomița și Călărași.
 • 24.06.2024, între 10:00 – 20:00: Ilfov, Giurgiu, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Dolj, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Olt, Caraș-Severin, Ialomița și Călărași.

Măsura este implementată pentru a preveni deteriorarea infrastructurii cauzată de traficul greu și pentru a evita deformările majore ireversibile, care ar putea compromite stabilitatea straturilor rutiere.

Conform CNAIR Potrivit companiei, măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44, alineatele 2 și 3, din Ordonanța de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările și completările ulterioare. Aceste prevederi permit administratorului drumului să interzică temporar circulația vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe drumurile naționale din județele afectate de codul portocaliu, cu excepțiile:

 • transporturilor de persoane;
 • transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală;
 • vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră;
 • transporturi funerare;
 • transporturi poştale;
 • transporturi de echipamente de prim ajutor;
 • transporturi pentru distribuire de carburanţi;
 • transporturi de mărfuri sub temperatură controlată;
 • transporturi pentru tractări vehicule avariate;
 • transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate;
 • transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării;
 • transporturi apă îmbuteliată; transporturi produse provenite din exploatări agricole;
 • transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.

Specialiștii precizează faptul că, în funcție de evoluția condițiilor meteorologice, restricțiile pot fi ridicate, menținute sau prelungite.

 

Advertisement

Continue Reading

Actualitate

Incendiu de proporții în Călărași. O casă locuită de mai multe persoane a fost cuprinsă de flăcări

Published

on

Un incendiu de proporții a izbucnit în această după-amiază pe strada Varianta Nord din municipiul Călărași, cuprinzând o casă locuită de mai multe persoane. Flăcările s-au extins rapid, iar echipajele de intervenție au fost chemate de urgență la fața locului.

Mai multe autospeciale de stingere cu apă și spumă sunt prezente pentru a lupta împotriva flăcărilor. Intervenția este dificilă din cauza intensității incendiului și a materialelor inflamabile din locuință.

Din primele informații, incendiul a izbucnit în jurul orei 18:00, cauzele fiind încă necunoscute. Martorii spun că au observat flăcările și fumul dens înainte de a alerta autoritățile.

Traficul rutier în zona străzii Varianta Nord este complet blocat pentru a facilita accesul autospecialelor și a personalului de intervenție.

Advertisement

În curs de actualizare…

Continue Reading

Cele mai vizualizate