Connect with us

Breaking News

FOTO. Grav accident la ieșire din Călărași. Un tânăr fără permis a decedat după ce a intrat cu 170 km/h într-un copac

Published

on

Grav accident de circulație miercuri dimineață, în jurul orelor 03.30, pe DN3 – zona piscicola. Voinea.S., Un tânăr de 19 de ani (născut la data de 23 aprilie 1999), din comuna Cuza Vodă s-a urcat la volanul unui autoturism marca Citroen C1, singur, deși nu avea permis de conducere. Acesta consumase alcool cu doar câteva ore înainte de a se urca la volan.

Din cauza vitezei, la un moment dat, tânărul a pierdut controlul autoturismului, a ieșit de pe carosabil și a intrat cu aprox. 170 km/h într-un copac de la marginea drumului. Tânărul a fost găsit fără suflare.  Asupra tânărului nu a fost găsit niciun act de identitate, doar documente ale mașinii. Copacul a secționat autoturismul aproape în întregime.

Autoturismul a fost puternic avariat, iar tânărul a decedat pe loc. Apropiații victimei spun că acesta ar locui cu bunicii, părinții acestuia fiind plecați în străinătate.

La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje ale Serviciului de Ambulanțe Județean, echipaje ale Inspectoratului de Poliție și Pompierii SMURD.

La scurt timp de la tragedie, la fața locului au apărut câteva persoane, mai mulți tineri care spuneau că îl cunosc pe tânărul decedat.

Se pretinde că tânărul fără permis ar fi intrat în posesia autoturismului amenințând proprietarul, un tânăr de 18 ani cu un cuțit, iar acesta de frică i-ar fi înmânat cheile.

Sau, varianta mai sus menționată ar putea fi doar o scuză a proprietarului pentru a se lipsi de răspundere.

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/1697373300353522/

Oamenii legii au deschis acum o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs nenorocirea.


UPDATE (17.05.2018) – TOATE SEMNELE DUC LA SINUCIDERE

În cursul zilei de miercuri, 16 mai pe pagina personală de socializare a tânărului au curs sute de mesaje postate public, venite din partea prietenilor și persoanelor dragi. Cunoscuții tânărului spun că acesta ar fi ales să-și pună capăt zilelor din cauza problemelor pe plan sentimental.

O altă variantă

Surse din cercul de prieteni al tânărului susțin faptul că acesta era hotărât, spunând că dorește să își pună capăt zilelor.

Totodată, Daniel, cel ce avea autoturismul în custodie a fost audiat în cursul zilei de ieri, 16 mai, de către organele de cercetare, iar acesta susține variantă pe care a invocat-o în momentul prezentării acestuia la locul tragedie, spunând că a fost amenințat cu un cuțitul dacă nu îi lasă cheile să plece cu mașina.

O altă variantă speculată de cunoscuții lui Sami spun că mașina a fost dată de bună voie, cu buna știință de către cel ce o avea în grijă.

În acest caz a fost deschis un dosar penal, iar anchetatorii urmează să stabilească cu exactitate modul în care s-a produs acest tragic eveniment rutier.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Cod galben de vreme rea în județul Călărași

Published

on

Cod galben de vreme rea în județul Călărași

În această dimineață, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași informează despre emiterea unui cod galben de vânt puternic pentru mai multe localități din județul Călărași. Conform avertismentului, intensificările temporare ale vântului vor depăși la rafală viteza de 55 km/h în zonele Borcea, Dragalina, Perișoru, Jegalia, Unirea, Stefan cel Mare și Dichiseni.

Codul galben va fi valabil în intervalul 27.04.2023 orele 10:00 – 16:00, iar autoritățile recomandă precauție în aceste zone, mai ales pentru șoferii care circulă pe drumurile din zonă.

În astfel de cazuri, autoritățile recomandă cetățenilor să evite deplasările în aer liber în această perioadă și să-și asigure obiectele aflate în aer liber pentru a preveni eventualele pagube produse de vânt.

De asemenea, se recomandă ca cei care locuiesc în zonele afectate să se asigure că ferestrele și ușile sunt bine închise și să evite deplasarea prin zonele cu arbori sau stâlpi electrici în această perioadă.

Continue Reading

Breaking News

ISU Călărași are 18 noi salvatori din pasiune

Published

on

Noi voluntari s-au înscris în programul „Salvator din pasiune” la I.S.U. Călărași. 18 tineri s-au înscris în prima serie de recrutare din acest an a proiectului ”Salvator din pasiune” și au început deja activitățile inițiale de pregătire.

Ei vor să se alăture pompierilor militari călărășeni în nobila lor misiune de a veni în ajutorul semenilor.

Cu toţii sunt tineri și sunt pregătiți să facă față unor provocări noi, sunt dispuși să ajute și foarte interesați să învețe, să știe cât mai multe lucruri despre folositrea accesoriilor şi despre atribuțiile salvatorului din pasiune.

Demersul Inspectoratului pentru Sitauţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călărași are la bază pregătirea tinerilor şi sprijinirea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

Activităţile de voluntariat sunt determinate de implicarea activă a voluntarului în viaţa comunităţii şi constau în participarea efectivă la acţiunile de răspuns operativ generate de manifestarea situaţiilor de urgenţă (incendii, inundaţii, dezastre naturale, epidemii, etc.), însuşirea şi punerea în aplicare a noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar, precum şi în cele de popularizare în rândul cetăţenilor a măsurilor preventive.

După parcurgerea unor programe de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele inspectoratului vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori în proiectul „Salvator din pasiune” sunt următoarele:
– vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;
– apt din punct de vedere medical;
– să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracţiuni lor cu intenţie;
– să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi
– Plutonier adjutant şef Tătăranu Ştefan-Ovidiu

Continue Reading

Breaking News

Ce a pățit o chiriașă care nu i-a răspuns proprietarului la telefon

Published

on

Furată de un somn adânc, o tânără din municipiul Călărași, care locuiește în chirie într-o garsonieră situată pe strada Progresul, a pus pompierii pe drumuri în această seară, după ce proprietarul a sunat la numărul de urgență 112 anunțând că aceasta nu răspunde la telefon.

Ajunși de urgență la fața locului cu mai multe autospeciale, printre care și o scară mobilă, salvatorii au pătruns în locuința respectivă, după ce au forțat unul dintre geamurile apartamentului.

În garsonieră, pompierii au găsit o tânără de 30 de ani care dormea.

Continue Reading

Cele mai accesate articole