Connect with us

Administrație

Reprezentanții elevilor salută propunerile Primăriei cu privire la transportul local în comun

Published

on

Astăzi, 25 august a.c., Consiliul Județean al Elevilor Călăraşi şi Asociația Elevilor din Călăraşi au fost prezente, prin Lorena Vulpe, la sediul Primăriei Municipiului Călăraşi, pentru a negocia alături de conducerea administrației publice locale acordarea reducerii de 50% pentru transportul urban în comun, conform legii.

Demersurile Asociației Elevilor din Călăraşi în vederea garantării respectării Legii educației naționale nr. 1/2011, art. 84, alin. (1) au devenit vizibile la începutul lunii august, când se stabileau categoriile de persoane ce beneficiază de tarife subvenționate pentru transportul local în comun. În urma discuțiilor purtate de către reprezentanții elevilor cu conducerea Primăriei Călăraşi, se pare că principalii beneficiari ai educației se vor bucura chiar de gratuitate, propunerea fiind introdusă pe ordinea de zi a şedinței de consiliu local, ce urmează a avea loc săptămâna viitoare.

„Este un prim pas important pentru climatul educațional din Călăraşi ca o astfel de subvenție integrală să fie adoptată. Conform Legii educației naționale nr. 1/2011, este obligatoriu ca elevii să beneficieze de tarif subvenționat cu 50% pe transportul local în comun, însă o gratuitate va genera avantaje semnificative de ambele părți. Salutăm propunerea Primăriei Municipiului Călăraşi şi ne bucurăm că am avut parte de un dialog deschis, orientat către identificarea unui mod optim de gestionare a situației. Sperăm ca săptămâna viitoare aceasta să fie adoptată în şedința Consiliului Local, la care vom lua parte, pentru a susține punctul de vedere al elevilor.”, a declarat Alexandra Tuță, preşedintele Asociației Elevilor din Călăraşi.

„Ne bucurăm de faptul că Primăria Municipiului Călărași a luat în considerare propunerea noastră de a avea o discuție pe Legea națională a educației nr. 1/2011, în atenția articolului 84, alineatul (1), ce prevede acordarea unei subvenții de 50% a transportului local în comun. În cadrul acestei discuții, Primăria s-a arătat deschisă, fiind plăcut surprinsă de faptul că se intenționează începerea unor demersuri pentru gratuitatea totală a transportului în comun, pentru beneficiarii noștrii direcți, elevii călărăşeni. Astfel, sperăm ca la ședința Consiliului Local va exista un punct pe ordinea de zi corespunzător discuției anterioare, ce va susține în continuare concretizarea acțiunilor promise, în beneficiul elevilor.”, a declarat Lorena Vulpe , președintele Consiliului Județean al Elevilor Călărași şi membru fondator al Asociației Elevilor Călăraşi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Fundeni | S-au finalizat preselecțiile pentru echipa de juniori a Clubului Sportiv Gloria Fundeni

Published

on

Primarul Gheorghiță Cărtușanu a anunțat cu entuziasm finalizarea celor două preselecții pentru echipa de juniori a Clubului Sportiv Gloria Fundeni. În zilele de 22 și 29 aprilie, au fost martori la talentul și pasiunea pentru fotbal ale tinerilor jucători, impresionând prin nivelul lor de excelență și dedicație.

Fiecare dintre aceștia a contribuit la o atmosferă plină de energie și competitivitate, demonstrând abilități extraordinare. Echipa de antrenori și observatori a avut de înfruntat o sarcină dificilă în procesul de selecție, deoarece toți participanții au demonstrat un nivel înalt de talent și potențial.

Anunț important pentru comunitatea noastră sportivă!  „Suntem încântați să vă anunțăm că am încheiat cu succes cele două preselecții pentru echipa de juniori a Clubului Sportiv Gloria Fundeni!  În zilele de 22 și 29 aprilie, am avut ocazia de a vedea talentul și pasiunea pentru fotbal ale tinerilor jucători, iar nivelul de excelență și dedicare a fost impresionant.
Felicitări tuturor participanților pentru eforturile și performanțele lor remarcabile pe teren!

Fiecare dintre voi a contribuit la atmosferă plină de energie și competitivitate, arătându-ne abilitățile voastre extraordinare. Echipa noastră de antrenori și observatori a avut o sarcină dificilă de a face selecția, întrucât toți participanții au demonstrat un nivel înalt de talent și potențial.

Indiferent de rezultat, daca vă aflați sau nu printer cei selectați, vă încurajăm să vă continuați pasiunea și pregătirea în fotbal. Talentul vostru ne-a inspirat și suntem mândri să faceți parte din comunitatea noastră. Vă mulțumim încă o dată tuturor celor care ați participat la preselecții și vă dorim mult succes în viitoarele voastre activități fotbalistice!” – transmite primarul Gheorghiță Cărtușanu pe o rețea de socializare.

 

Continue Reading

Administrație

Copiii din cartierul 2 Moldoveni se vor putea juca în noul loc de joacă

Published

on

Primarul Marius Dulce a anunțat astăzi finalizarea lucrărilor de amenajare a unui nou loc de joacă în cartierul 2 Moldoveni. Situat pe o suprafață de 404 metri pătrați, locul de joacă numit „Speranței” a fost dotat cu echipamente moderne pentru copii, precum două complexe de joacă, două leagăne, două balansoare și două figurine cu arc elicoidal. În curând, copiii din zonă se vor bucura de un spațiu de joacă sigur și plin de distracție.


Primarul a declarat că de mâine, locul de joacă va fi deschis publicului, iar copiii vor avea acces la toate echipamentele de joacă.


Totodată, autoritățile speră să finalizeze săptămâna viitoare și locul de joacă de pe strada Bărăganului, aflat în apropierea blocurilor L42 – L45. Acesta va avea o suprafață de 187 metri pătrați, din care 167 metri pătrați vor fi acoperiți cu tartan, iar copiii se vor putea bucura de 5 echipamente de joacă. Spațiul va fi împrejmuit cu un gard de lemn, pentru a asigura siguranța copiilor.

Continue Reading

Administrație

A început asfaltarea străzilor din cartierul Mircea Vodă

Published

on

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a anunțat pe o rețea de socializare că la sfârșitul acestei săptămâni au început lucrările de reabilitare a străzilor din cartierul Mircea Vodă.

Lucrările vor viza modernizarea trotuarelor și a părții carosabile și au debutat cu strada Pescăruș, care are o lungime de 1.041,70 de metri. Investiția în modernizarea străzilor din cartierul Mircea Vodă se ridică la suma de 18.774.548,39 de lei, cu TVA inclus, și este finanțată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.


Această investiție vizează modernizarea unui total de 15 străzi din cartierul Mircea Vodă, în lungime totală de 8.157,38 de metri.

 • – G-ral Constantin Pantazi (Muntenia) – 463,57 m
 • – Aleea Canalului – 231,69 m
 • – Prel. Luceafărului – 454,36 m
 • – Pescăruş – 1041,70 m
 • – Luceafărului – 910,24 m
 • – Macului – 849,27 m
 • – Muşeţelului Tr. I – 187,37 m
 • – Muşeţelului Tr. II – 257,19 m
 • – Ciocârliei – 1068,28 m
 • – Digului – 1180,78 m
 • – Panduri – 105,05 m
 • – Zăvoiului – 71,63 m
 • – Prel. Mihai Viteazul – 204,26 m
 • – Prel. Panduri – 197,7 m
 • – Sulfinei – 934,29 m.


“Termenul de execuție este de 16 luni de la data semnării ordinului de începere, adică 24 aprilie 2023.  
Ne cerem scuze pentru disconfortul provocat de lucrările ce se vor executa şi vă mulţumim pentru înţelegere! În curând, vom demara asfaltarea străzilor din cartierul Măgureni. Spor la treabă constructorului!” precizează edilul Marius Dulce într-o postare pe Facebook.

Continue Reading

Cele mai accesate articole