in ,

Reprezentanții elevilor salută propunerile Primăriei cu privire la transportul local în comun

Astăzi, 25 august a.c., Consiliul Județean al Elevilor Călăraşi şi Asociația Elevilor din Călăraşi au fost prezente, prin Lorena Vulpe, la sediul Primăriei Municipiului Călăraşi, pentru a negocia alături de conducerea administrației publice locale acordarea reducerii de 50% pentru transportul urban în comun, conform legii.

Demersurile Asociației Elevilor din Călăraşi în vederea garantării respectării Legii educației naționale nr. 1/2011, art. 84, alin. (1) au devenit vizibile la începutul lunii august, când se stabileau categoriile de persoane ce beneficiază de tarife subvenționate pentru transportul local în comun. În urma discuțiilor purtate de către reprezentanții elevilor cu conducerea Primăriei Călăraşi, se pare că principalii beneficiari ai educației se vor bucura chiar de gratuitate, propunerea fiind introdusă pe ordinea de zi a şedinței de consiliu local, ce urmează a avea loc săptămâna viitoare.

„Este un prim pas important pentru climatul educațional din Călăraşi ca o astfel de subvenție integrală să fie adoptată. Conform Legii educației naționale nr. 1/2011, este obligatoriu ca elevii să beneficieze de tarif subvenționat cu 50% pe transportul local în comun, însă o gratuitate va genera avantaje semnificative de ambele părți. Salutăm propunerea Primăriei Municipiului Călăraşi şi ne bucurăm că am avut parte de un dialog deschis, orientat către identificarea unui mod optim de gestionare a situației. Sperăm ca săptămâna viitoare aceasta să fie adoptată în şedința Consiliului Local, la care vom lua parte, pentru a susține punctul de vedere al elevilor.”, a declarat Alexandra Tuță, preşedintele Asociației Elevilor din Călăraşi.

„Ne bucurăm de faptul că Primăria Municipiului Călărași a luat în considerare propunerea noastră de a avea o discuție pe Legea națională a educației nr. 1/2011, în atenția articolului 84, alineatul (1), ce prevede acordarea unei subvenții de 50% a transportului local în comun. În cadrul acestei discuții, Primăria s-a arătat deschisă, fiind plăcut surprinsă de faptul că se intenționează începerea unor demersuri pentru gratuitatea totală a transportului în comun, pentru beneficiarii noștrii direcți, elevii călărăşeni. Astfel, sperăm ca la ședința Consiliului Local va exista un punct pe ordinea de zi corespunzător discuției anterioare, ce va susține în continuare concretizarea acțiunilor promise, în beneficiul elevilor.”, a declarat Lorena Vulpe , președintele Consiliului Județean al Elevilor Călărași şi membru fondator al Asociației Elevilor Călăraşi.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

S-au demarat lucrările de asfaltare ale Șoselei de Rocadă( (între DN21 și strada București-zona Comceh)

Tratamente de dezinsecție și dezinfecție în perioada 04-09.09.2017