Connect with us

Administrație

Reprezentanții elevilor salută propunerile Primăriei cu privire la transportul local în comun

Published

on

Astăzi, 25 august a.c., Consiliul Județean al Elevilor Călăraşi şi Asociația Elevilor din Călăraşi au fost prezente, prin Lorena Vulpe, la sediul Primăriei Municipiului Călăraşi, pentru a negocia alături de conducerea administrației publice locale acordarea reducerii de 50% pentru transportul urban în comun, conform legii.

Demersurile Asociației Elevilor din Călăraşi în vederea garantării respectării Legii educației naționale nr. 1/2011, art. 84, alin. (1) au devenit vizibile la începutul lunii august, când se stabileau categoriile de persoane ce beneficiază de tarife subvenționate pentru transportul local în comun. În urma discuțiilor purtate de către reprezentanții elevilor cu conducerea Primăriei Călăraşi, se pare că principalii beneficiari ai educației se vor bucura chiar de gratuitate, propunerea fiind introdusă pe ordinea de zi a şedinței de consiliu local, ce urmează a avea loc săptămâna viitoare.

„Este un prim pas important pentru climatul educațional din Călăraşi ca o astfel de subvenție integrală să fie adoptată. Conform Legii educației naționale nr. 1/2011, este obligatoriu ca elevii să beneficieze de tarif subvenționat cu 50% pe transportul local în comun, însă o gratuitate va genera avantaje semnificative de ambele părți. Salutăm propunerea Primăriei Municipiului Călăraşi şi ne bucurăm că am avut parte de un dialog deschis, orientat către identificarea unui mod optim de gestionare a situației. Sperăm ca săptămâna viitoare aceasta să fie adoptată în şedința Consiliului Local, la care vom lua parte, pentru a susține punctul de vedere al elevilor.”, a declarat Alexandra Tuță, preşedintele Asociației Elevilor din Călăraşi.

„Ne bucurăm de faptul că Primăria Municipiului Călărași a luat în considerare propunerea noastră de a avea o discuție pe Legea națională a educației nr. 1/2011, în atenția articolului 84, alineatul (1), ce prevede acordarea unei subvenții de 50% a transportului local în comun. În cadrul acestei discuții, Primăria s-a arătat deschisă, fiind plăcut surprinsă de faptul că se intenționează începerea unor demersuri pentru gratuitatea totală a transportului în comun, pentru beneficiarii noștrii direcți, elevii călărăşeni. Astfel, sperăm ca la ședința Consiliului Local va exista un punct pe ordinea de zi corespunzător discuției anterioare, ce va susține în continuare concretizarea acțiunilor promise, în beneficiul elevilor.”, a declarat Lorena Vulpe , președintele Consiliului Județean al Elevilor Călărași şi membru fondator al Asociației Elevilor Călăraşi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Vasile Iliuță semnează contracte de 5 milioane de lei pentru spitalul județean

Published

on

Vasile Iliuță semnează două contracte cu finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru Spitalul Județean de Urgență Dr. Pompei Samarian în valoare de peste cinci milioane de lei. Investițiile vor asigura furnizarea de echipamente și mobilier auxiliar pentru reducerea infecțiilor asociate asistenței medicale, cât și echipamente necesare blocului operator.

Societatea Integra Medical Business va asigura furnizarea de echipamente și mobilier auxiliar izolator pentru a crește capacitatea de gestionare și prevenire a infecțiilor nosocomiale în cadrul spitalului. Valoarea totală a contractului este de 2.276.580 lei fără TVA.

Al doilea contract a fost semnat cu Kral Medical Solutions SRL și Asociații, prin care vor fi furnizate echipamentele pentru blocul operator. Valoarea totală a contractului este de 3.198.908 fără TVA.

„Modernizarea și dezvoltarea sistemului sanitar călărășean este prioritar. Așa cum am promis facem eforturi pentru a recupera ceea ce nu s-a făcut de-a lungul anilor și vom valorifica toate oportunitățile de finanțare care se ivesc. Creșterea calității serviciilor medicale reprezintă unul din obiectivele noastre. Prin aceste proiecte pe care le implementăm investim în sănătate la Călărași”, a declarat președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță.

Mihai Bogdan, administratorul public al județului Călărași, a mai spus că în următoarele luni spitalul va beneficia de mai multe investiții și echipamente noi.

„Ieri și astăzi, președintele Iliuta a semnat două contracte pentru achiziția unor echipamente care vor duce Spitalul Județean de Urgență Dr. Pompei Samarian Călărași la alt nivel. Primele două loturi din proiectul de peste 5 milioane de euro. Vor urma și altele, pe măsură ce se termină procedurile. În următoarele luni, veți vedea în spital alte echipamente noi, de la roboți de curățenie, până la tehnologiile pe care le vom implementa”, a transmis acesta.

Ambele contracte semnate de Vasile Iliuță zilele trecute fac parte din proiectul „Dotare spital pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale prin PNRR.

Continue Reading

Administrație

Poliția Locală se mută în 2 Moldoveni

Published

on

Poliția Locală se mută în 2 Moldoveni
Primăria Călărași anunță începerea lucrărilor construcției noului sediu al Poliției Locale în cartierul 2 Moldoveni. Primarul Marius Dulce a transmis că această decizie a fost luată pentru a spori prezența polițiștilor locali în zona de competență și pentru a asigura o intervenție rapidă în cazul faptelor antisociale.

Construim noul sediu al Poliției Locale Călărași. Amplasată în zona 2 Moldoveni, clădirea se ridică conform graficului stabilit cu constructorul. Am dorit ca reprezentanții locali ai ordinii și liniștii publice să fie cât mai aproape de cetățeni și vreau, totodată, o mai mare prezență a polițiștilor locali în comunitate. Să-și exercite autoritatea, conform legii, atunci când sunt sesizate fapte antisociale„, a subliniat primarul Dulce pe o rețea de socializare.

Continue Reading

Actualitate

Primarul Vasile Aurel din Jegălia a primit distincţia „Primar de trei stele” din partea Asociaţiei Comunelor din România

Published

on

Primarul Vasile Aurel din comuna Jegălia a fost distins cu titlul de „Primar de 3 stele” în cadrul celei de-a 27-a sesiuni ordinare a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România (ACoR), desfășurată la Hotelul JW Marriott din București în perioada 11 – 14 februarie 2024.

Evenimentul a adunat primari din peste 350 de comune membre ale ACoR, împreună cu demnitari de rang înalt din România și reprezentanți ai asociațiilor autorităților locale din alte țări, precum Republica Moldova, Republica Franceză, Regatul Belgiei, Republica Federală Germania și Republica Polonă.

În cadrul acestei întâlniri, Asociația Comunelor din România a acordat numeroase distincții, iar printre cei onorați s-au numărat primarii liberali din comunele călărășene Dragalina, Borcea, Jegălia și Dichiseni.

Primarii Gabriel Stanciu din Dragalina, Aniel Theodor Nedelcu Pațurcă din Borcea, Aurel Vasile din Jegălia și Iulian Radu din Dichiseni au fost recunoscuți cu titlul de „Primar de trei stele” pentru meritele lor în cele trei mandate de edili pe care le-au exercitat.

Continue Reading

Cele mai vizualizate