in

Deputatul PNL Emil Dumitru dorește redeschiderea școlilor în condiții de siguranță

PNL/ Emil Dumitru: În condițiile în care evoluția pandemiei se menține ca în ultimele săptămâni, majoritatea școlilor, din județul nostru și din întreaga țară, se vor redeschide în data de 8 februarie.

Se revine la sistemul celor trei scenarii, în funcție de contextul epidemiologic din fiecare localitate.
👉 Scenariul verde – toți elevii merg la școală
👉 Scenariul galben – se deschid grădinițele, clasele I-IV, VIII și XII/XIII, restul rămân în on-line
👉 Scenariul roșu – rata de infectare peste 3 – rămân deschise doar grădinițele și clasele primare.

Dacă rata infectării cu noul Coronavirus ajunge peste 6, localitatea intră în carantină și învățământul trece în on-line.

Klaus Iohannis: ”Începând din semestrul II, adică după vacanța de o săptămână care urmează la începutul lui februarie, deci din 8 februarie, când începe semestrul II, majoritatea școlilor se vor redeschide. Asta, evident, în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum am avut evoluțiile în ultimele săptămâni. Asta însemnând: majoritatea școlilor se redeschid, elevii se întorc la școală.
Se revine, practic, la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția pandemiei din fiecare localitate. În acest fel, în semestrul II, în localitățile care se încadrează în așa-numitul scenariu verde, cu relativ puține cazuri, toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală. În localitățile care se încadrează în scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă în sensul că merg în continuare la școală, mai exact la grădiniță și la școală, copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale – VIII, XII. În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală.
Este foarte important de știut că toate aceste lucruri vor deveni realitate în măsura în care situația pandemică nu se înrăutățește grav. Trebuie să respectăm restricțiile. Și apropo de restricții, se schimbă evaluarea pentru școli, însă toate celelalte măsuri rămân în vigoare. Nu se schimbă nimic altceva decât evaluarea pentru școli.
În data de 2 februarie, înainte să înceapă școala, vom face tot împreună o reevaluare a situației pandemice și decizia finală – repet, decizia finală – va fi luată pe 2 februarie.
Dar, încă o dată, dacă evoluția pandemiei va fi cum a fost în ultimele săptămâni, se va intra pe acest scenariu pe care tocmai l-am descris.”

Este extrem de important să respectăm, în continuare, toate restricțiile în vigoare pentru a reveni, cât mai curând, la normalitate.

0 0 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PMC/ Marius Dulce dorește realizarea unui proiect de regenerare a spaţiilor verzi din Călărași – “Toată zona de mal va fi transformată într-un imens parc”

Avarie la rețeaua de apă la blocul A 24 din Călărași