in

Razie la Olteniţa şi Budeşti. Poliţia a organizat 84 de filtre rutiere, 310 autovehicule și 84 de societăți comerciale verificate

În urma unei acțiuni cu efective mărite desfășurată la nivelul municipiului Oltenița și a orașului Budești, polițiștii au efectuat 84 de filtre, au constatat 7 infracțiuni și au verificat 310 autovehicule și 84 de societăți comerciale.

În noaptea de 18/19 septembrie a.c., între orele 18.00 – 02.00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au desfășurat o razie la nivelul municipiului Oltenița și a orașului Budești, în cadrul căreia s-a urmărit respectarea prevederilor actelor normative elaborate pentru starea de alertă, prevenirea săvârșirii de fapte antisociale, contra persoanei și contra patrimoniului cât și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 158 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 80.000 de lei.

Au fost verificate 310 autovehicule și 84 de  societăți comerciale, totodată, fiind constatate 7 infracțiuni în flagrant, la regimul rutier.

Totodată, ca măsură complementară pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut 10 permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare.

La activități au participat polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi și substanțe periculoase, luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, dar și cadre ale Biroului pentru Imigrări al Județului Călărași, Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași și Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Călărași.

Exemple:

Polițiștii au depistat pe DJ 301, în localitatea Plătarești, județul Călărași, un bărbat în vârstă de 34 de ani, care a condus autoturismul având o alcoolemie de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, polițiștii au oprit pentru control în comuna Ulmeni, pe DN31, un moped condus de un bărbat în vârstă de 37 de ani. În urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,85 mg/l alcool în aerul expirat.

Cei în cauză au fost conduși la spital, unde le-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele celor în cauză, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, totodată, fiindu-le suspendate permisele de conducere pe o perioadă nedeterminată, până la soluționarea cauzelor.

 

Totodată, a fost depistat în comuna Șoldanu, județul Călărași, un bărbat în vârstă de 34 de ani, în timp ce conducea autoturismul fără a poseda permis de conducere.

În cauză a fost intocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducere a unui vehicul fără permis de conducere”.

 

Astfel de acțiuni vor fi desfășurate și în perioada următoare!

 

 

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PSD / Deputatul Constantin Bîrcă: Guvernul Cîțu trebuie să înceteze a mai pune pe primul plan profiturile băieților deștepți din energie și să înțeleagă că prioritatea oricărui Guvern trebuie să fie protejarea nivelului de trai al românilor!

Lucrările Complexului Pescăresc se desfășoară în ritm susținut