in

PSD/ Roxana Pațurcă: Guvernul PNL a scăpat total situația de sub control, atât din punct de vedere epidemiologic, cât și din punct de vedere economic

Datele pe care le vedem cu toții prezentate zilnic în mass-media în decursul ultimelor săptămâni arată că Guvernul a eșuat în gestionarea pandemiei.
De la 100 de noi infecții zilnic s-a ajuns ca România să depășească 1300 de noi infecții în fiecare zi. Europa ne consideră ”ciumații” continentului, iar statele vestice ne închid granițele rând pe rând.
Nici nu este de mirare: România se află pe locul 2 după Luxemburg în clasamentul rușinii, al țărilor europene care au eșuat în a ține sub control pandemia.
Italia, Spania și Franța, țări care se aflau odată în epicentrul pandemiei în Europa au reușit să depășească acele momente dificile, fără să paralizeze societatea și fără să oprească economia, așa cum au făcut în România Iohannis și ”guvernul meu”.
PNL a avut pe masă toate pârghiile politice prin care putea controla pandemia: Președintele statului, Guvernul, Primul-ministru, Ministerul Sănătății, Ministerul de Interne, Ministerul Apărării Naționale, Serviciile Secrete, DSP, ISU și toate celelalte instituții implicate în gestionarea pandemiei. Ei sunt cei care au luat decizii și le-au pus în practică. Ei sunt cei care au paralizat societatea, au pus pe butuci economia și au amendat românii cu amenzi care au totalizat zeci de milioane de euro. Cum pot să dea vina pe Opoziție pentru ceea ce ei au făcut?

În același timp, PNL a eșuat în relansarea economiei. Ministrul Cîțu se laudă cu rezultatele din trimestrul I, obținute în lunile dinaintea carantinei, dar rezultatele din trimestrul II sunt ținute sub tăcere, cât se va mai putea. La fel cum sunt de altfel ținute și cifrele care indică faptul că șomajul a scăpat de sub control și că sute de mii de români, în special cei care lucrau în Horeca, dar și alții, care lucrau în alte industrii, și-au pierdut locurile de muncă.
Pe scurt, cei de la PNL au eșuat în îndeplinirea tuturor promisiunilor făcute față de români. Mai mult, pentru a-și demonstra totala incompetență, au anunțat public faptul că alocațiile nu se dublează, iar pensiile nu vor crește așa cum Parlamentul a votat.

Acestea sunt rezultatele unei guvernări interesate doar de alegeri, de contracte pentru clientela politică și de funcții pentru rude.
La aceasta s-a ajuns după toate acțiunilor lor, toate furturile pe care acum au început să le probeze Curtea de Conturi și instituțiile de luptă împotriva corupției, după toate numirile politice făcute în defavoarea specialiștilor, a profesioniștilor, toate acestea au condus la situația în care astăzi se află România – la coada Europei!
Mai mult ca niciodată, românii nu au nevoie acum de războaiele politice ale președintelui, de înfierări ale adversarilor politici, sau de pasări de responsabilitate, iar Iohannis trebuie să înțeleagă că este șeful statului, nu agentul electoral al PNL.
Mai mult ca niciodată, românii au nevoie de încredere și siguranță. De încredere în deciziile celor care îi conduc și decid pentru viața lor. De siguranța că acolo sus cineva competent se preocupă de rezolvarea problemelor lor și nu de campanie electorală continuă.

România are nevoie de un Guvern nou, competent, care să pună în practică relansarea economiei până nu este prea târziu! România are nevoie de miniștri responsabili, care să ia cele mai bune măsuri în actualul context economic și social.

Senator PSD – Roxana Natalia Pațurcă

Președinte executiv al organizației județene PSD Călărași

0 0 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Masca de protecție, obligatorie în aer liber și în Călărași

Deputatul PSD Sefer Cristian cere liberalilor creșterea alocațiilor: “Lăsați aberațiile şi dublați alocațiile!”