in

PSD/ Primarul Marius Dulce, despre creditul de 40 mil. lei care a provocat isterie în opozițe

Un proiect de Hotărâre aprobat de Consiliul Local Călărași, menit să susțină financiar cofinanțările celor 22 de proiecte europene derulate de Primăria Călărași, a creat isterie în opoziția din Călărași. Creditul în valoare de 40 de milioane de lei, necesar și suficient pentru finanțarea a peste 20 de proiecte europene care se prăfuiesc prin rafturi a stârnit o repulsie de toată “frumusețea” în rândul consilierilor locali ai PNL, USR si PRO România care percep că „dezvoltarea” municipiului Călăraşiului și „altfel” decât apelând la credite bancare. S-au mobilizat și au votat împotriva contractării acestui credit. Așadar, prin gestul lor încearcă să demonstreze că tot ceea ce Dulce a vorbit în campania electorală din 27 septembrie sunt doar vorbe fără valoare.

Marius Dulce: Referitor la această propunere de contractare a unui nou imprumut în care să finanțàm proiectele europene care sunt deja contractate de municipiul Calarasi, vă pot spune că am făcut simulări având în vedere valoarea lor, modalitatea în care vom putea duce la indeplinire aceste contracte de finantare, plecând de fapt de la fiecare proiect in parte, lucrările lor fiind, in special, lucrări de construcții. Asta înseamnă că în afara de graficul cererilor de rambursare care o specific fiecărui proiect (…) asta insemnand solicitare către Ministerul Dezvoltării sau către alte ministere finantatoare a sumelor deja cheltuite de Municipiul Calarasi putem avea o o radiografie teoretică a modului in care vor evolua plățile și rambursårile in cadrul fiecărui proiect.

În baza simulărilor făcute de noi, plecând de la orizontul de timp, de 31 decembrie 2023, când aceste proiecte conform contractelor de finantare vor trebui finalizate, a rezultat că această sumă propusă de noi, intre 35 și 40 de milioane de lei, este suficientă pentru asigurarea cash-flow-ului finantării proiectelor. Plecând de la modelul teoretic că mecanismul rambursării va putea fi derulat cam de 3 ori în decursul unui an, plecand de la valorile fiecărui proiect s-a ajuns la concluzia că această sumă este suficienta

Vom apela in cazul in care suma nu e suficienta si la instrumentele financiare pe care finanțatorii le pun la dispozitie și anume mecanismul cererilor de plată sau al prefinanțărilor. Spre deosebire de perioadele precedente de finantare, perioada prezentă permite solicitarea prefinanțării în mai multe etape: soliciți prefinanțarea, o cheltuiești în condițiile mecanismului stabilit in contractul de finantare după care poți relua procedura astfel incat sd poți asigura, să-ți poți reface de fapt fondul financiar pe care il pui la dispozitie pentru implementarea proiectului.

lar aceste proiecte, vizavi de aspectul pe care l-a mentionat domnul consilier, cum că n-ar face parte dintre prioritățile de dezvoltare ale municipiului, odată ce ele sunt finanțate, ce sunt proiecte deja aflate în strategiile de dezvoltare și în toate documentele de dezvoltare programatice de dezvoltare strategică ale municipiului, cred că este tardiv să ne punem problema dacă ele mai sunt oportune sau nu pentru municipiu.

0 0 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Terasele din Călărași rămân deschise doar până la ora 21:00

250 de puieți de stejar roșu, plantați în comuna Unirea