Connect with us

Politică

PSD îl anunță pe Gheorghe Pencu drept candidat la Primăria Comunei Luica! De ce a făcut partidul această alegere

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În cadrul conferinței de presă organizate joi, pe 28 martie, de către Organizația Județeană PSD Călărași, președintele Vasile Iliuță l-a prezentat pe cel care va candida la Primăria Comunei Luica. Acesta, pe numele lui Gheorghe Pencu, intră în competiție cu actualul primar al localității.

Candidatul din partea PSD este, de profesie, inginer și are o carieră îndelungată în domeniul agriculturii în județul Călărași. Gheorghe Pencu a fost ales de către organizația județeană a partidului întrucât conducerea a considerat că este cel mai bun candidat pentru respectiva comună, care este una mică și cu multe probleme.

„E nevoie să aducem un primar al partidului social democrat, ca să putem să o dezvoltăm, să aducem în normalitate comuna Luica”, a spus Vasile Iliuță, președintele PSD și al Consiliului Județean Călărași.

Ulterior, Gheorghe Pencu a luat cuvântul, întrucât a ținut să se arate recunoscător pentru că a fost ales să reprezinte Partidul Social Democrat în alegerile locale de pe 9 iunie, pentru conducerea Primăriei Comunei Luica. De asemenea, acesta a ținut să aducă în prim-plan faptul că, dacă va fi ales să administreze respectiva localitate, își propune să o readucă la normal.

Advertisement

„Vă mulțumesc că mi-ați acordat încrederea de a participa la alegerile de la comuna Luica, pentru primărie și vreau să candidez pentru normalitate în administrație la Luica”, a declarat Gheorghe Pencu.

După discursul său, acesta a fost întrebat despre obiective pe care și le-a stabilit în administrația comunei, însă Vasile Iliuță a intervenit și a explicat că: „Atunci când vor prelua fotoliile, vă vor spune și proiectul politic”.

Politică

VIDEO. Vasile Iliuță îl susține pe Marian Pavel (PSD) pentru Primăria Budești

Published

on

Marian Pavel lansează candidatura pentru Primăria Budești într-un eveniment de amploare alături de Vasile Iliuță.

Președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță, sprijină cu entuziasm candidatura lui Marian Pavel pentru conducerea orașului Budești  Într-un eveniment plin de entuziasm și susținere, Marian Pavel și-a oficializat candidatura pentru funcția de primar al Budesti. Lansarea sa a fost marcată de prezența lui Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, care a exprimat sprijinul ferm al organizației pe care o conduce pentru aspirațiile și proiectele. 

Continue Reading

Politică

VIDEO. Daniel Florea (AUR) despre corupția din județul Călărași “Trebuie să scăpăm de această situație”

Published

on

Continue Reading

Politică

Alegeri locale 2024: PSD Călărași crede că nu are contracandidați puternici

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Conferința de presă organizată la sediul PSD Călărași joi, 18 martie, a fost un prilej de analiză asupra peisajului politic local, în perspectiva alegerilor locale din 9 iunie. Președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță și administratorul public al CJ Călărași, Bogdan Mihai, au adus în discuție atât strategia partidului pentru alegeri, cât și perspectivele competiției electorale.

Bogdan Mihai a subliniat că PSD Călărași nu consideră că are adversari serioși în cursa electorală. „În ceea ce privește competiția electorală care urmează, realitatea este că nu avem adversari. Adversarii noștri sunt cam triști. Unii și-au părăsit funcțiile și mă refer aici la fostul prefect. Oricine vine pe acest post va face treabă mult mai bună ca el. A fost incompetent total. În rest, toate organizațiile pe care le avem sunt cu arma la picior și mai câștigăm cel puțin zece primării, a declarat vicepreședintele PSD Călărași – Bogdan Mihai.

La rândul său, Vasile Iliuță a fost pus în fața întrebărilor legate de contracandidații la Consiliul Județean Călărași. Acesta a atras atenția asupra prezenței unor candidați proveniți din București, pe care i-a caracterizat drept străini pentru realitățile locale. Potrivit lui Iliuță, aceștia nu aspiră la câștigarea alegerilor locale din 9 iunie, ci urmăresc să-și asigure poziții privilegiate pentru viitoarele alegeri parlamentare.

În acest context, el a subliniat că numărul crescut al contracandidaților la funcția de primar, precum și la alte funcții locale, sporește șansele primarului în exercițiu, Marius Dulce. Potrivit lui Iliuță, voturile nemulțumiților se vor împărți între acești contracandidați, consolidând poziția lui Dulce pentru un nou mandat la Primăria Călărași.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate