in

PSD Călărași a comemorat Ziua Eroilor și sărbătoarea Înălțării Domnului. Petre Daea a fost prezent la Călărași

Membrii Partidului Social Democrat (PSD) Călărași comemorează Ziua Eroilor și sărbătoarea Înălțării Domnului într-o conferință de presă desfășurată azi, 10 iunie 2021, alături de Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Ministrul își declară empatia față de fermierii țării și în mod special față de fermierii călărășeni, încercați de o perioadă grea provocată de contextul pandemic: „Ei s-au străduit fără măști, fără combinezoane, cu frica morții în suflet, dar cu dorința de a lucra pământul să arate rodul muncii lor. Natura a fost aproape de noi, pentru că a avut lângă cine să fie aproape, lângă fermierii țării și în mod deosebit lângă fermierii din Călărași. Starea de vegetație a culturilor ne-a putut da nota de interes și de sacrificiu pe care au făcut-o acești oameni. Felicitări și le urez succes. Să avem parte de un an agricol bun, când vom putea să aducem sub cheie rodul muncii lor, atât de greu încercat în această perioadă”, a spus acesta.

De asemenea, Petre Daea aduce laude echipei PSD Călărași după succesul campaniei electorale și menționează că „în Călărași sunt oameni politici destoinici, sunt oameni care doresc și prin faptele lor probează că sunt alături de călărășeni, de interesul lor și de interesul țării. Îi felicit și îi urmăresc cu atenție”. În schimb, acesta este nemulțumit de activitatea guvernanților care nu susțin activitatea din agricultură: „guvernanții nu sunt suficient de ancorați în realitățile zilei și nu sunt suficient de atașați de dorințele, de chemările, de suferințele, de ceea ce simte omul zilnic, pentru că nu au, din nefericire, această îndemânare a oamenilor politici – să te uiți în ochii oamenilor și să le vezi și lacrima bucuriei, dar și a tristeții. În ochii mei vedeți lacrima tristeții, pentru că în acest județ formidabil, unul dintre județele puternice ale agriculturii țării românești, activitatea din agricultură nu este susținută de guvernanți, iar suferința fermierilor îmi este transmisă în mod natural și firesc. Spun că am această lacrimă a tristeții pentru că județul Călărași, cum de altminteri o parte bună din țară, natura ne-a permis să facem sistemul de irigații, iar eroii aceștia pe care-i sărbătorim la anumite zile, dar pe care trebuie să-i păstrăm în suflet tot timpul, ne-au făcut și irigații pe care le-am părăsit de-a lungul vremii prin nesăbuința multora, prin lipsa de interes a guvernanților și mai ales prin lipsa de perspectivă înmănuncheată în actul zilnic de a face, de a contribui, de a construi în România”.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

VDEO. Ziua Eroilor și Înălțarea Domnului, marcate în comuna Unirea

Primăria Călărași va dota 19 unități de învățământ cu echipamente de protecție și dispozitive medicale pentru combaterea răspândirii COVID-19