Connect with us

Știri

Cel mai mare număr de donatori de sânge din România în Campania DIGI 24, la Călărași

Published

on

Campania „Avem același sânge” demarată de Digi 24 este o inițiativă menită să încurajeze donarea de sânge și să crească gradul de conștientizare a importanței acestui gest pentru salvarea vieții oamenilor. Jurnaliștii Alexandru Rotaru și Carla Tănase au organizat în data de 16 și 17 februarie o campanie de donare de sânge la nivel național, care s-a desfășurat în paralel în mai multe județe din țară, printre care și Călărași și Prahova.

Din fericire, orașul Călărași a reușit să obțină cel mai mare număr de donatori la nivel național, depășind chiar orașe mai mari precum Argeșul, care a avut peste 300 de persoane prezente. Campania a fost un succes remarcabil, iar locuitorii din Călărași au dovedit că sunt solidari și responsabili atunci când vine vorba de a ajuta pe cei aflați în nevoie.

Donarea de sânge este un act de generozitate și responsabilitate, care poate salva vieți. Fiecare donator poate salva până la trei vieți, iar cu cât mai mulți oameni donează sânge, cu atât mai multe vieți pot fi salvate. Este important să susținem astfel de campanii și să ne implicăm activ în comunitatea noastră, astfel încât să putem contribui la binele celor din jurul nostru.

„427 DONATORI recoltați azi la Călărași în cadrul Campaniei Naționale DIGI 24 ” Avem acelasi sange”. Mulțumim DIGI 24, mulțumim instituțiilor partenere, autorităților locale și județene, voluntarilor și tuturor eroilor donatori care au oferit lichidul vital azi! Mii de multumiri și va așteptăm cu drag sa reveniți la donare de sânge întrucât numai împreună cu dvs putem salva vieți! Felicitări!” – scrie Raluca Cruceat pe o rețea de socializare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

VIDEO / Barul lui Bobiță din Tonea a luat foc. Pompierii intervin la fața locului

Published

on

Calarasipress.ro

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de vineri, puțin după ora 03:00 dimineața, la un local din satul Tonea, comuna Modelu, județul Călărași. Autoritățile au fost alertate de vecinii îngroziți de flăcările care amenințau să cuprindă și proprietățile învecinate.

La fața locului au intervenit prompt echipe de pompieri cu mai, multe autospeciale de intervenție din cadrul ISU Călărași au fost mobilizate pentru a stinge incendiul.


Pompierii au înconjurat zona și au început să acționeze pentru a ține sub control flăcările care se propagau rapid în tot localul.


În același timp, poliția a asigurat perimetrul, menținând ordinea și siguranța în jurul zonei afectate de incendiu. Zona a fost restricționată accesului.


Cauza exactă a incendiului rămâne deocamdată necunoscută și urmează să fie investigată de către specialiștii în domeniu. Autoritățile vor efectua cercetări amănunțite pentru a determina originea și circumstanțele în care a izbucnit incendiul de proporții.

Continue Reading

Știri

Incendiu în bucătăria unui restaurant din Călărași din cauza unui grătar

Published

on

Un incendiu a izbucnit în această seară, orele 21:10, la un local situat pe Bulevardul Republicii, la intersecția cu Bulevardul Cuza Vodă din municipiul Călărași, mobilizând mai multe echipaje de pompieri și forțe de poliție. La fața locului au fost trimise rapid unități de intervenție pentru a lichida flăcările care au cuprins una dintre încăperile localului.


Evenimentul a atras atenția numeroșilor trecători și rezidenți din zonă. La momentul respectiv, zona a fost securizată de forțele de poliție, care asigură gestionarea traficului și menținerea ordinii publice.

Echipajele de pompieri s-au mobilizat rapid și au acționat cu promptitudine pentru a stăpâni flăcările înalte care au urcat pe coșul de evacuare al grătarului.

Nu au fost raportate victime sau răniți în urma incendiului. Până în prezent, cauza incendiului nu a fost stabilită și vor fi efectuate investigații amănunțite pentru a determina cauzele acestuia.

Continue Reading

Știri

Accident rutier în municipiul Călărași: Motociclist rănit într-o coliziune la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă

Published

on

Un accident rutier s-a produs în această seară în municipiul Călărași, la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă, soldându-se cu rănirea unui motociclist în urma coliziunii cu un autoturism care circula din sens opus.

Potrivit informațiilor preliminare, incidentul a avut loc în jurul orei 21:30, atunci când motociclistul, care se deplasa pe Bulevardul Republicii, nu a acordat prioritate unui autoturism  care intenționa să vireze spre dreapta pe același bulevard. Din nefericire, acest lucru a condus la coliziunea cu un autoturism marca Opel care circula regulamentar din sens opus.

La fața locului au intervenit de urgență echipaje ale serviciului de ambulanță și poliție pentru a acorda primul ajutor motociclistului rănit. Starea acestuia este evaluată ca fiind gravă, iar se pare că va fi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal pentru investigații suplimentare și tratament adecvat.

Din cauza accidentului, traficul în zonă a fost afectat semnificativ, generând aglomerație și întârzieri considerabile. Autoritățile locale și polițiștii au intervenit rapid pentru a gestiona situația, îndrumând traficul în jurul zonei accidentului și asigurând măsurile necesare de siguranță.

Până în prezent, nu au fost furnizate informații suplimentare cu privire la identitatea și starea conducătorilor auto implicați în acest incident rutier. Poliția continuă investigațiile pentru a stabili cu exactitate circumstanțele și cauzele care au condus la producerea acestui accident nefericit.

Continue Reading

Cele mai accesate articole