Connect with us

Știri

Proiecte pentru îmbunătățirea educației în orașul Fundulea

Published

on

Primarul orașului Fundulea din județul Călărași, Dorel Dorobanțu, se implică în dezvoltarea comunității și are în derulare mai multe proiecte menite să aducă schimbarea. Fundulea, ca oraș a fost declarat, în mod oficial, la 18 aprilie 1989 și se află la aproximativ 30 km de București. Edilul este un om implicat și spune că face tot ce îi stă în putință, alături de echipa sa, pentru a lăsa ceva vizibil în spatele mandatelor pe care le are.

Prin intermediul Programului Operațional Regional axa 10, se va realiza echiparea unei grădinițe cu program prelungit din oraș, iar termenul de finalizare este până la data de 31 decembrie 2023. Cu toate acestea, primarul este optimist și crede că proiectul ar putea fi gata chiar până în luna septembrie a acestui an, astfel încât copiii să poată începe orele la grădinița nouă. De asemenea, se lucrează la implementarea unui proiect de modernizare a Școlii Gimnaziale Nr.1 din satul Gostilele, clădire construită în anul 1950, cu termen de finalizare până la finalul anului 2023.

„Unul dintre proiecte este „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale prin realizare și echipare grădiniță cu program prelungit în orașul Fundulea”, pe POR, axa 10. Este în implementare, termenul de finalizare este 31.12.2023, dar noi sperăm ca până în septembrie să fie gata ca copilașii să înceapă în grădinița asta noua. Mai avem tot în implementare, reabilitarea și modernizarea școlii gimnaziale Nr. 1 din satul Gostile, unde și acolo se lucrează. Era o școală veche din 1950 cu tavane din trestie. Am reușit să facem un proiect, iar termenul este tot 31.12.2023. Sperăm să-i dea drumul până la începerea noului an școlar, pentru că copii de la școala din Gostile învață în containere.” – a declarat primarul Dorobanțu într-un interviu acordat jurnaliștilor CălărașiPRESS.ro

Știri

Călărași: Cotele alarmante ale Dunării pun în pericol sezonul estival

Published

on

Foto: Cosmin Șuțu / fb.com/PentruCalarasi

Nivelul crescut al Dunării pune în alertă localitățile riverane, în special pe cei care se bucură de plajele de pe malurile fluviului. În ultima perioadă, cotele Dunării au înregistrat valori îngrijorătoare, iar efectele acestui fenomen sunt impresionante. La data de 2 iunie, nivelul a atins cota de 479 cm, înregistrând o scădere de doar 2 cm față de ziua precedentă.

Una dintre zonele afectate de creșterea apelor Dunării este Călărași, unde Plaja Pod 4 Albatros, Plaja Tineretului și Plaja Mare au fost complet acoperite de apele Brațului Borcea. Această situație a compromis începutul sezonului estival din acest an, întrucât turiștii și localnicii nu au mai putut beneficia de aceste zone de relaxare.

Riscul de inundații este în continuare mare în această zonă. Într-o singură săptămână, cotele Dunării au crescut alarmant, de la o valoare de 370 cm la 482 cm pe data de 2 iunie. Specialiștii estimează că această tendință va continua, iar maximul atins va fi înregistrat duminică, 4 iunie, când se preconizează că nivelul ar putea ajunge la 493 cm.

Cu toate acestea, este important de menționat că faza de apărare încă nu a fost depășită, ceea ce înseamnă că măsurile de protecție împotriva inundațiilor sunt încă valabile. Cota de alarmare pentru inundații este de 600 cm.

Continue Reading

Știri

Primăria Municipiului Călărași efectuează tratamente împotriva țânțarilor

Published

on

Primăria Municipiului Călărași (PMC) va efectua tratamente avio de combatere a larvelor de țânțari și dezinsecție terestră pentru înlăturarea țânțarilor pe domeniul public al orașului, în perioada 07-10 iunie.

Tratamentele avio se vor desfășura în intervalul orar 06:00 – 11:00, iar cel terestru între orele 21:00 și 05:00. În funcție de vreme, perioada poate fi prelungită – fapt ce va fi comunicat ulterior de către PMC.

Substanțele active care vor fi folosite sunt următoarele: Cipermetrin, Piperonil butoxid, Praletrin, Deltametrin, Esbiotrin și Bacillus Thuringiensis.

Primăria transmite că tratamentele vor fi desfășurate în condiții corespunzătoare, prin respectarea prevederilor legale de protecție a mediului și sănătății populației.

Continue Reading

Știri

O nouă tranșă de 250 de lei va fi încărcată pe cardurile sociale, de la 15 iunie

Published

on

Cardurile pentru alimente și mese calde vor fi încărcate, de la 15 iunie, cu o nouă tranșă de 250 de lei, a anunțat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. Astfel, 600 de milioane de lei vor fi transferați pe cardurile sociale celor 2,4 milioane de beneficiari eligibili, a scris pe Facebook ministrul citat, conform Digi24.

În privința cardurilor educaționale pe care se încarcă cei 500 de lei pentru haine și rechizite, Marcel Boloș atenționează că au fost deja încărcate ultimele 50.000 de carduri restante. În acest sens, 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an școlar. Ministrul mai spune că intenționează să crească acest ajutor la 750 de lei, începând cu anul viitor, potrivit Agerpres.

De asemenea, Boloș a menționat că voucherul de 2.000 de lei oferit în programul „Sprijin pentru nou-născuți” poate crește în următorii ani la 3.000 de lei, potrivit unor analize efectuate, și susține că va propune această măsură în Guvern.

Județele cu cei mai mulți beneficiari de carduri pentru alimente și mese calde sunt: București (122.000); Suceava (90.879); Iași (90.196); Dolj (89.801); Bacău (82.410).

Continue Reading

Cele mai accesate articole