Connect with us

Știri

Prognoza meteo pentru județul Călărași în următoarele zile

Published

on

Cu toamna în toi, județul Călărași se pregătește pentru o varietate de condiții meteo în săptămânile ce urmează. Astăzi, duminică, 15 octombrie, putem să ne bucurăm de o zi însorită, cu temperaturi maxime de 28°C și minime de 10°C.

Cu toate acestea, mâine, luni, 16 octombrie, se anunță averse izolate, cu o maximă de 16°C și o minimă de 3°C. Vântul va sufla cu o viteză de 11 km/h dinspre NV, aducând cu el șanse de precipitații de 60% și o cantitate de precipitații de 1 L/m². Noaptea se va dovedi parțial noroasă, cu temperaturi scăzute de 3°C și vânt ușor de 7 km/h dinspre SSE.

Marți, 17 octombrie, vom vedea mai mult nori pe cer, cu o maximă de 19°C și o minimă de 8°C. Vântul va sufla cu o viteză de 13 km/h dinspre SE, dar șansele de precipitații rămân reduse, la 5%, și o cantitate de precipitații de zero. Noaptea va aduce mai mult nori, cu șanse de precipitații de 15% și o cantitate de precipitații de zero.

În mijlocul săptămânii, miercuri, 18 octombrie, vom reveni la soare, cu o maximă de 20°C și o minimă de 8°C. Vântul va sufla cu o viteză de 11 km/h dinspre V-SV, iar șansele de precipitații vor fi de doar 5%, cu o cantitate de precipitații de zero. Noaptea se va menține mai mult noros, cu șanse de precipitații de 15% și o cantitate de precipitații de zero.

Advertisement

Joi, 19 octombrie, se anunță înnorat, cu o maximă de 22°C și o minimă de 11°C. Vântul va sufla cu o viteză de 13 km/h dinspre SSV, iar șansele de precipitații vor crește la 25%, dar cantitatea de precipitații se menține la zero. Noaptea va fi parțial noroasă, cu o minimă de 11°C și vânt de 9 km/h dinspre SV.

Vă vom ține la curent cu prognoza meteo pe tot parcursul săptămânii și până la sfârșitul lunii octombrie. Așadar, fiți pregătiți pentru schimbări în vreme și asigurați-vă că aveți haine adecvate pentru orice condiții.

Știri

Evenimentele culturale din luna decembrie în municipiul Călărași

Published

on

Centrul Județean de Cultură și Creație (CJCC) Călărași a pregătit pentru luna decembrie 5 evenimente ce vor avea loc la Sala „Barbu Știrbei”: Fuego, Tudor Gheorghe, Wiener Weihnachten Orchestra, Orchestra Simfonică București și spectacolul „Balet Vienez de Crăciun”. 

Iată programul: 

Miercuri, 6 decembrie, ora 19:00 – „Am suflet de Crăciun”, un concert de colinde și cântece de Crăciun cu Paul Surugiu Fuego. Biletele se pot achiziționa de la sediul CJCC Călărași sau online de aici. Preț: 100 de lei. 

Duminică, 10 decembrie, ora 19:00 – Balet Vienez de Crăciun, spectacol în care se vor prezenta valsuri vieneze, coregrafie de înaltă ținută și variații de balet ale soliștilor. Biletele se pot achiziționa de la sediul CJCC Călărași sau online. Preț: 110 de lei. 

Advertisement

Luni, 11 decembrie, ora 19:00 – „ALTFEL… romanța” cu Tudor Gheorghe și orchestra Concertino din Chișinău, alături de dirijorul Marius Hristescu. Biletele se pot achiziționa doar de la sediul CJCC Călărași. Preț: 150 de lei. 

Miercuri, 13 decembrie, ora 19:00 – „Crăciun Vienez” susținut de Wiener Weihnachten Orchestra și dirijor Miran Vaupotić. Biletele se pot achiziționa de la sediul CJCC Călărași sau online. Prețurile încep de la 120 de lei. 

Duminică, 17 decembrie, ora 19:30 – „Crăciun de poveste”, un concert de Orchestra Simfonică București. Bilete disponibile online. Preț: 160 de lei. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Unde va avea loc Orășelul de iarnă în Călărași, anul acesta

Published

on

Marius Dulce, primarul municipiului Călărași, anunță amplasarea Căsuței lui Moș Crăciun în fața primăriei încă de azi dimineață, unde sunt pregătite 2000 de cadouri. Moșul va fi prezent de pe 16 decembrie până pe 23, înainte de Ajun. 

Anul acesta, Orășelul de iarnă va avea loc în fața primăriei, ținând cont de lucrările care se efectuează în zona centrului vechi. 

„Toate lucrările din oraș rămân în grija adulților, Moșul având misiunea de a aduce bucurie celor mici”, scrie Marius Dulce pe o rețea de socializare. 

În același timp, primarul face un apel către agenții economici ai municipiului care comercializează produse specifice sărbătorilor de iarnă pentru a cere primăriei mai multe informații.

Advertisement

Continue Reading

Știri

Primul tren electric achiziționat de România după 20 de ani a ajuns astăzi în București

Published

on

Primul tren din cele 37 de rame electrice achiziționate de Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a ajuns în dimineața aceasta (4 decembrie 2023) în Gara de Nord București. Trenul produs de Alstom în Polonia, Coradia Stream, a fost expediat pe 29 noiembrie și va intra în circulație la începutul anului viitor, pe ruta București – Constanța. 

Până va circula cu pasageri, trenul va trebui să treacă printr-o serie de verificări pentru a primi autorizație. În prima etapă, trenul va trece prin o serie de teste statice și apoi dinamice pe Inelul de la Făurei. Trenul va trebui să parcurgă 10.000 de kilometri pe rețeaua publică până va fi pregătit pentru călători.

După aceste etape, trenul va fi pus în circulație de CFR Călători, câștigătorul licitației pentru primul contract de servicii publice de transport feroviar de călători atribuit competitiv, undeva la începutul anului viitor. 

Valoarea totală a contractului pentru achiziția celor 37 de unități electrice și serviciile de mentenanță pentru acestea pentru o perioadă de 15 ani se ridică la un cost total de 2.4 miliarde de lei. 

Advertisement

Trenul poate circula cu o viteză maximă de 160 km/h, iar singura magistrală din țară care permite astfel de viteze este București – Constanța. Este compus din 6 vagoane și are o capacitate de 350 de locuri Video | Facebook.

Continue Reading

Cele mai vizualizate