Connect with us

Știri

Prioritățile primarul Ionel Tatu pentru anul 2023

Published

on

Ionel Tatu, primarul comunei Vâlcelelele face bilanțul anului trecut și își prezintă prioritățile pentru acest an. Pe lista de realizări din 2022 se numără finalizarea terenurilor de sport, asfaltarea a două străzi și începerea proiectelor de digitalizare și canalizare.

Referitor la digitalizare, se vor amplasa camere video la fiecare intersecție, care vor prelua toate intrările și ieșirile din comună, cu LPR – recunoaștere numere de înmatriculare ale mașinilor.

În ceea ce privește bugetul, anul trecut a fost mai mare decât cel actual, însă autoritățile speră să se poată compensa prin rectificări. În plus, în privința taxelor și impozitelor, s-a început să se încaseze din partea persoanelor vârstnice care au pensii.

De asemenea, se lucrează la construirea unui cămin cultural și a unei capele.

“Avem probleme cu căminul cultural, acum suntem în fază de licitație la CNI. Au schimbat proiectarea din nou și acum intrăm în ședință publică. Sperăm ca până la 31 decembrie acest cămin să fie gata.

Alte proiecte – începem canalizarea, care este pa Anghel Saligny, avem o groază de bani pentru canalizare și apă, și cel mai important este să mai asfaltăm câteva străzi.” spune primarul Ionel Tatu.

“Referitor la capelă, vedem că se mișcă totul foarte repede.  Aici este meritul fermierilor din localitate, meritul cetățenilor care au donat bani. Sper să finalizăm acea capelă în cursul lunii iulie.” declară Ionel Tatu.

În ce privește bugetul pentru canalizarea finanțată prin Anghel Saligny, acesta se ridică la 170 de miliarde.

Pe lista de priorități pentru acest an se mai numără și asfaltarea câtorva străzi și atragerea de noi investitori. Din bugetul actual, 80% se îndreaptă spre plata salariilor, iar restul către iluminat, motorină și alte cheltuieli.

Comuna Vâlcelele are un număr de 31 de beneficiari care primesc ajutor social, între care doar 7 dintre aceștia pot munci.

Știri

Medalii de aur obținute de două sportive din Călărași la canotaj

Published

on

Sportivii talentați de la Clubul Sportiv Municipal Călărași (CSM Călărași) au reușit performanțe remarcabile la Campionatele Europene, aducând acasă medalii de aur. Bianca Ifteni și Adriana Ailincai Adam au strălucit pe scena competiției și au demonstrat că România poate fi printre primele țări din Europa și chiar din lume în canotaj.

Bianca Ifteni, o tânără promițătoare, a impresionat în proba de 4+ la Campionatul European de Canotaj U19 desfășurat în Franța pe 21 mai 2023. Ea a obținut o medalie de aur pentru România, reprezentând o dovadă a excelenței umane și a muncii susținute depuse de sportivi pentru a atinge performanțe remarcabile. Alături de partenerii săi de antrenamente și competiții, Bianca a învățat să depășească orice obstacol și să caute în mod constant soluții pentru a se perfecționa.

La rândul ei, Adriana Ailincai Adam, o sportivă experimentată și cunoscută, a cucerit aurul în proba W8+ la Campionatul European de Seniori desfășurat în Slovenia pe 27-28 mai 2023. Echipa românească a dominat competiția de la început până la final, subliniind forța și talentul sportivilor români.

Federația Română de Canotaj a transmis felicitări cu mândrie pentru performanțele obținute de aceste tinere campioane europene și pentru întreaga delegație a României participante la Campionatele Europene. De asemenea, le-a urat succes în pregătirea pentru Jocurile Olimpice de la Paris din anul următor, oferindu-le oportunitatea de a continua să reprezinte cu mândrie țara la nivel internațional.

Aceste rezultate impresionante obținute de sportivii călărășeni evidențiază calitatea pregătirii și talentul din cadrul Clubului Sportiv Municipal Călărași (CSM Călărași), precum și importanța susținerii și implicării instituțiilor și comunității în promovarea performanței sportive.

Continue Reading

Știri

Căprioare căzute într-un canal de irigații, salvate de pompierii călărășeni

Published

on

Căprioare căzute într-un canal de irigații, salvate de pompierii călărășeni
Pompierii din Călărași au fost solicitați în această dimineață să intervină în localitatea Grădiștea pentru a salva mai multe căprioare care au rămas blocate într-un canal de irigații. Operațiunea de salvare a durat aproximativ două ore și a fost finalizată cu succes în jurul orei 10:30.
Potrivit informațiilor preliminare, căprioarele au ajuns în canalul de irigații din care obișnuiau să se apropie pentru a bea apă. Din cauza pereților betonați cu unghi mare de înclinare, animalele rămân adesea blocate în albia acestuia.
La fața locului s-au deplasat de urgență echipe de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Călărași, echipate cu echipament specializat pentru intervenții în astfel de situații. Cu ajutorul unor corzi și a tehnici adecvate, pompierii au reușit să se apropie de căprioare și să le salveze una câte una.
Localnicii au privit cu bucurie intervenția pompierilor, iar mulți s-au oferit să ofere asistență în această operațiune delicată. Odată ce căprioarele au fost eliberate din canal, acestea au fost supravegheate de specialiștii în mediu înainte de a fi lăsate în libertate.
Animalele păreau să fie într-o stare bună de sănătate și au fost observate când se îndepărtau de locul intervenției, revenind în habitatul lor natural.
Continue Reading

Știri

Alertă de cod galben în județul Călărași

Published

on

 Alertă de cod galben!  Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare în această dimineață, cu privire la condițiile meteorologice nefavorabile care se vor înregistra în jumătatea de est a județului Călărași.
Potrivit informațiilor transmise, se așteaptă instabilitate atmosferică, descărcări electrice, averse torențiale cu cantități de precipitații între 20-25 l/mp și, local, chiar 30-40 l/mp.
De asemenea, există riscul de căderi de grindină, iar vântul se va intensifica semnificativ, putând genera vijelii.
Avertizarea este valabilă începând cu data de 29 mai 2023, în intervalul orar 12:00-23:00.
Continue Reading

Cele mai accesate articole