Connect with us

Știri

Primele apartamente ANL pentru medici au fost ocupate

Published

on

Astăzi, 7 aprilie, s-a dat startul unei noi etape în dezvoltarea județului Călărași prin înmânarea cheilor primilor apartamente din blocul ANL de pe Bulevardul Nicolae Titulescu. Aceste apartamente sunt destinate specialiștilor din domeniul sănătății și nu numai, care își desfășoară activitatea la cea mai importantă unitate medicală din județul Călărași, Spitalul Județean de Urgență Călărași.

Administratorul public al Consiliului Județean, Bogdan Mihai, a fost cel care a înmânat primele chei ale apartamentelor. Aceste apartamente reprezintă o soluție convenabilă pentru specialiștii din domeniul sănătății care nu mai trebuie să parcurgă distanțe mari pentru a ajunge acasă, oferindu-le posibilitatea de a locui aproape de locul de muncă.

Este important de menționat că aceste apartamente nu sunt destinate doar specialiștilor din domeniul sănătății din Călărași, ci și pentru cei care vin din alte zone ale țării pentru a lucra în județ, dar care fac parte din structurile Ministerului Afacerilor Interne. Acest proiect reprezintă o soluție pentru problema locuințelor pentru specialiștii din domeniul sănătății din Călărași, fiind o oportunitate pentru a atrage noi medici în județ.

Sănătatea e lucrul cel mai de preț pe care îl putem avea. Știu ca e Ziua Mondială a Sănătății, am citit multe mesaje de apreciere și mulțumire scrise de diferite persoane. Unele cu sens, altele fără. Astăzi, împreună cu președintele Iliuta am predat, către nouă medici din Călărași, cheile de la locuințele pe care le punem la dispoziție în cadrul proiectului de a crește calitatea serviciilor medicale prin atragerea de specialiști. Unii medici chiar ne-au mulțumit că îi ajutăm cu facilitățile pe care le acordăm.
Le-am spus că nu trebuie să mulțumească nimănui. Că trebuie să dispară conceputul de a mulțumi cuiva care își face treaba. E o normalitate. – scrie administratorul public pe o rețea de socializare.

Nouă medici au primit astăzi noile locuințe ANL, urmând ca cele rămase disponibile să se repartizeze într-o a doua sesiune.

Advertisement

20 de apartamente cu două camere, 5 apartamente cu 3 camere și 5 garsoniere au fost construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), destinate închirierii pentru specialişti din domeniul sănătăţii.

Consiliul Județean Călărași a pus la dispoziție terenul și a finanțat suma necesară rețelelor tehnico – edilitare: alimentare cu apă, canalizare, gaze naturale, electricitate, circuite carosabile și pietonale, spații verzi. Cei ce le vor primi le pot păstra doar atâta timp cât muncesc în județul Călărași.

“Pentru Consiliul Județean Călărași sănătatea reprezintă o prioritate. Este un lucru extraordinar să putem acorda astfel de locuințe, pentru ca medicii să rămână la Călărași să profeseze. Primii locatari sunt medici cu copii, alții doar căsătoriți. Încercăm să atragem și în felul acesta, pe lângă condițiile de muncă civilizate, medici care să vină să lucreze pentru călărășeni”, – președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

Advertisement

Știri

Ecoaqua SA: Avarie la rețeaua de apă potabilă pe strada Aleea Dumbrava Minunată din Călărași

Published

on

Operatorul Ecoaqua SA a anunțat astăzi o nouă avarie care a afectat rețeaua de apă potabilă din municipiul Călărași, pe strada Aleea Dumbrava Minunată. Incidentul a provocat întreruperi semnificative în furnizarea apei pentru locuitorii din zonă.

Echipele de intervenție ale Ecoaqua SA sunt deja prezente la fața locului și lucrează intens pentru remedierea situației. Reprezentanții companiei au declarat că fac tot posibilul pentru a restabili furnizarea apei potabile cât mai curând posibil și pentru a minimiza disconfortul cauzat locuitorilor.

„Ne cerem scuze pentru inconvenientele create și asigurăm cetățenii că lucrăm la capacitate maximă pentru a soluționa avaria. Estimăm că intervenția va dura două ore, timp în care apa potabilă va fi indisponibilă pe această stradă,” spun reprezentanții Ecoaqua SA.

 

Advertisement

 

Vom reveni cu detalii pe măsură ce situația evoluează.

Continue Reading

Știri

Primăria Municipiului Călărași face noi precizări în legătură cu anveloparea blocurilor. Alte patru blocuri vor fi renovate

Published

on

sursă imagine: Primăria Municipiului Călărași

Primăria Municipiului Călărași face noi precizări în legătură cu anveloparea blocurilor. Vineri, 24 mai 2024, primarul Marius Dulce și reprezentantul constructorului Decora Rezident au semnat contractul de execuție lucrări pentru obiectivul de investiții “Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale – Blocurile: A1 (scara1), A2 (scara1), A3 (scara1), A4 (scara1), A5 (scara1)”, finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). 

Lucrările vizează termoizolarea planșeului de peste ultimul nivel, termoizolarea exterioară a pereților exteriori ai clădirii, reabilitarea instalațiilor de iluminat, refacerea trotuarului din garda din jurul clădirii, refacerea fațadelor, înlocuirea tâmplăriilor exterioare cu variante performante energetice, montarea de panouri fotovoltaice.

Valoarea contractului de finanțare este de 7.820.447,36 lei, iar perioada de execuție a lucrărilor este de 12 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. 

Alte două proiecte au fost semnate în aprilie 

În cursul lunii aprilie au mai fost semnate contracte de execuție a lucrărilor pentru alte două proiecte, finanțate tot prin PNRR. E vorba despre renovarea blocurilor A13, A15, A17 și N43. 

Advertisement
  • “Renovare integrată a clădirilor rezidenţiale multifamiliale – Blocul A13 Călăraşi”. Valoarea contractului de finanțare: 2.158.970,70 lei (TVA inclus).
  • „Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale – Blocurile A15 (scara1), A17 (scara1, scara2, scara3), N43 (scara1)”. Valoare contractului de finanțare este de 5.406.711,68 lei (TVA inclus).

Continue Reading

Știri

Rulota cu mii de cărți a editurii Humanitas ajunge la Călărași pe 1 iunie datorită Festivalului Copilăriei, organizat de Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu”

Published

on

sursă imagini: Biblioteca Județeană Călărași

Librăria Humanitas „Cartea pe roți” va ajunge pe 1 iunie în Călărași, în fața Bibliotecii Județene Alexandru Odobescu, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. Rulota cu cărți va face parte din Festivalul Copilăriei, un eveniment organizat de bibliotecari „dedicat copiilor, adolescenților, familiilor, unde ne dorim să oferim participanților o varietate de ateliere”. De la mic la mare, călărășenii se pot bucura de mii de titluri carte. 

Librăria Humantias „Cartea pe roți” va ajunge sâmbăta aceasta în Călărași, iar cei interesați sunt așteptați de la ora 11:00 cu o ofertă extinsă de carte pentru toate vârstele. „Cartea pe roți“ este o autorulotă încăpătoare, care are pe rafturi o selecție de câteva mii de titluri de la cele mai importante edituri. 

 

„Poate fi regăsită aici experiența care devine reflex și răsfăț într-o librărie cu care ne-am obișnuit. O așezare logică a cărților, care ne ajută să ne orientăm imediat spre zona de noutăți, spre romanele premiate recent, cărțile pentru copii și cele de science fiction, istorie, filozofie, spiritualitate sau știință”, transmit organizatorii Festivalului Copilăriei. 

Advertisement

Programul întregului eveniment, pe Călărași Press

Proiectul lansat de editura Humanitas, printre cele mai mari din România, și-a început drumul la debutul pandemiei de COVID-19, când „editurile și librăriile caută soluții pentru a salva piața de carte”, scria ProTV la acea vreme. Astfel, inițiativa „Cartea pe roți” a fost concepută pentru a-i aduce pe români mai aproape de cărți, mai ales că există cazuri în care mai multe localități din mediul rural, de exemplu, nu au biblioteci sau librării. 

Biblioteca Județeană ”Alexandru Odobescu” Călărași este instituție subordonată Consiliului Județean Călărași și toate activitățile sunt posibile cu sprijinul financiar al acestuia. 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate