Connect with us

Știri

Primarul Robert Negoiță insistă să transforme o comună din Călărași într-o groapă de gunoi

Published

on

Staţia de sortare a gunoiului din Sectorul 3 ar urma să se mute în judeţul Călăraşi, conform unui proiect de hotărâre depus de primarul Robert Negoiţă. Pentru început, se va cumpăra un teren de peste 100.000 de mp, în comuna Belciugatele, iar valoarea acestuia se ridică la peste 2,5 milioane de euro.

Astăzi, 30 august 2023, Consiliul Local al Sectorului 3 pune în discuție pentru a treia oară proiectul de relocare a stației de sortare a gunoiului din Sectorul 3 București în comuna Belciugatele din județul Călărași.

Inițiativa a fost respinsă de două ori anterior, din cauza lipsei de voturi necesare (două treimi din totalul de 21 de voturi) – prima dată în iunie 2022 și apoi în iulie 2023.

Proprietatea vizată pentru relocare este situată pe teritoriul comunei Belciugatele, pe DN 3, între Belciugatele și Fundulea, județul Călărași. Terenul are un cost de achiziție de 2,5 milioane de euro, la care se adaugă TVA.

Advertisement

Proiectul de hotărâre menționează că “se aprobă achiziția de către societatea SD3 Salubritate și Deszăpezire S3 SRL a unui teren intravilan – arabil în suprafață totală de 118,754 mp, situat în comuna Belciugatele, județul Călărași, în vederea relocării stației de sortare a gunoiului menajer aflată în stradă Drumul Lunca Vișagului nr. 42-60, Sector 3, București”.

Dacă proiectul va primi aprobarea Consiliului Local, stația de sortare poate fi mutată în comuna Belciugatele. Cu toate acestea…

Primarul comunei Belciugatele, Mihai Gurlui, este hotărât în privința opoziției față de acest plan. Într-un interviu cu Obiectiv, el a afirmat că va participa la ședința Consiliului Local al Sectorului 3 pentru a-și exprima punctul de vedere:

“Atâta timp cât eu voi fi primar, această stație de sortare nu va primi niciodată aprobarea Primăriei Belciugatele. Vreau să transmit cu tărie consilierilor locali din Sectorul 3 să nu aprobe achiziționarea terenului pentru relocarea stației de sortare, deoarece nu va obține niciodată autorizație din partea noastră.”

Mihai Gurlui a anunțat în prealabil pe pagina sa de Facebook că se opune ferm inițiativei Primăriei conduse de Robert Negoiță. “Referitor la proiectul Primăriei Sectorului 3 București de relocare a stației de sortare a deșeurilor în Comuna Belciugatele, Mâine, 30.08.2023, începând cu ora 11:00, subsemnatul Mihai Gurlui, în calitate de Primar al comunei Belciugatele, va participa la ședința Consiliului Local al Sectorului 3 București pentru a susține interesele comunității pe care o reprezint. Am depus o cerere de intervenție în cadrul ședinței și am întreprins toate demersurile posibile pentru a opri acest proiect. De asemenea, voi informa consilierii din Sectorul 3 că cetățenii comunei Belciugatele sunt în dezacord cu relocarea stației de sortare în teritoriul nostru și vom face tot ce putem pentru a preveni acest lucru.” 

Advertisement

Advertisement

Știri

Accident în Călărași: Un șofer neatent a provocat un accident rutier la Orizont

Published

on

În dimineața zilei de duminică, la ora 02:00, un nou accident de circulație a avut loc în municipiul Călărași, la intersecția Orizont. Un autoturism înmatriculat în Italia, condus de un șofer imprudent, a acroșat un Mercedes care circula regulamentar pe strada București, condus de un alt tânăr.

Polițiștii și o ambulanță s-au deplasat de urgență la fața locului. Din fericire, nu au fost raportate victime.

Conform declarațiilor martorilor și verificărilor preliminare ale poliției, șoferul autoturismului înmatriculat în Italia a fost găsit vinovat pentru neacordarea priorității. Ca urmare, acestuia i s-a reținut permisul de conducere, devenind pieton pentru fapta sa.

Poliția continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate circumstanțele producerii accidentului.

Advertisement

Continue Reading

Știri

Tragedie în Călărași: Bărbat găsit fără suflare în scara unui bloc. Polițiștii au împânzit zona

Published

on

Incident tragic în municipiul Călărași, sâmbătă seara. Un bărbat de aproximativ 70 de ani, recent mutat într-un bloc de pe strada Mușețelului, a fost găsit fără suflare după ce ar fi căzut patru etaje în gol pe casa scării.

Conform primelor informații, se pare că bărbatul se afla în stare de ebrietate în momentul accidentului. Locatarii blocului au fost cei care au alertat autoritățile, după ce au auzit zgomotul puternic și l-au găsit pe bărbat căzut în casa scării.

La fața locului s-au deplasat imediat polițiștii și un echipaj de ambulanță. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru bărbat, aceștia declarându-i decesul pe loc.

Poliția a demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs acest incident nefericit.

Advertisement

Vecinii bărbatului sunt în stare de șoc, mulți dintre ei fiind încă nedumeriți de ceea ce s-a întâmplat.

Trupul bărbatului va fi transportat la morga spitalului pentru efectuarea autopsiei, care va oferi mai multe detalii despre cauzele decesului.

Continue Reading

Știri

Flexibilitate în căutarea unui loc de muncă: Cum să te adaptezi la schimbările de pe piața muncii

Published

on

Experții de la agregatorul de joburi Jooble îți oferă 7 strategii eficiente care te vor ajuta să te adaptezi la schimbările de pe piața locurilor de muncă

În ultimii ani, piața muncii din România, la fel ca și cele din alte țări ale Uniunii Europene, a suferit numeroase schimbări importante, impulsionate de factori precum digitalizarea, progresul tehnologic și globalizarea. Aceste transformări au influențat și piața de locuri de muncă din Brașov. Unele joburi au început să piardă din popularitate, cum ar fi muncitori necalificați în producție, casieri în retail sau lucrători în tipografii. Pe de altă parte, a crescut semnificativ oferta de locuri de muncă pentru farmaciști, dezvoltatori de software, ingineri electrici și mecanici, specialiști în marketing digital, sau personal în turism și ospitalitate.

Astfel, este important să știi cum să te adaptezi la aceste schimbări, pentru a îți asigura un loc de muncă stabil, bine plătit și cu oportunități de avansare. Ne-am consultat cu experții de la agregatorul de locuri de muncă Jooble, pentru a îți oferi următoarele strategii pe care le poți adopta, pentru a rămâne competitiv și flexibil în căutările tale de joburi:

  • Dezvoltă-ți competențele

Pentru a fi competitiv pe piață, trebuie să investești în dezvoltarea continuă a propriilor competențe. Poți să înveți abilități noi și să le perfecționezi pe cele existente participând la diverse cursuri online, workshop-uri și conferințe. Platformele educaționale online precum Coursera, Udemy sau LinkedIn Learning oferă o sumedenie de cursuri care te pot ajuta să rămâi la curent cu ultimele tendințe din domeniul tău.

De asemenea, obținerea de certificări recunoscute în industrie este un mod foarte bun de a îți spori atractivitatea în fața angajatorilor. Aceste certificări le vor confirma că deții cunoștințele și abilitățile necesare pentru a excela în pozițiile la care aplici.

  • Fă cât mai mult networking

Dacă reușești să îți construiești o rețea de contacte profesionale, îți vei deschide multe uși către oportunități de angajare. Participă la cât mai multe evenimente de networking, aderă la grupuri profesionale și asociații din domeniul tău și folosește platformele online pentru a îți extinde rețeaua de contacte.

Mai mult, un profil de LinkedIn complet și actualizat, cu o fotografie profesională și o descriere clară a experienței și a competențelor tale, poate atrage atenția recrutorilor și îți poate facilita stabilirea conexiunilor profesionale.

Advertisement
  • Fii adaptabil și flexibil

Pentru a te adapta la schimbările permanente de pe piața muncii, este important să fii deschis la diferite tipuri de joburi și contracte de muncă. Fii dispus să iei în considerare oferte de muncă temporare, part-time sau chiar proiecte de freelancing. Aceste oportunități îți pot oferi experiențe inedite și pot duce ulterior la angajări permanente.

Lucrul remote a devenit din ce în ce mai popular, oferind flexibilitate și oportunitatea de a lucra pentru companii din alte orașe sau chiar țări. Familiarizează-te cu instrumentele de colaborare la distanță și dezvoltă abilitățile necesare pentru munca de la distanță, pentru a fi pregătit pentru aceste oportunități.

  • Pregătește-te serios pentru interviuri

O pregătire temeinică pentru interviuri îți va spori șansele să îi impresionezi pe angajatorii potențiali. Exersează răspunsurile tale la întrebări și pregătește exemple concrete care să îți confirme competențele și realizările. Simularea unui interviu cu un prieten sau cu o rudă te poate ajuta să capeți încredere în sine și să îți cizelezi răspunsurile.

De asemenea, informează-te despre companiile la care aplici, studiind valorile și cerințele acestora, pentru a îți adapta răspunsurile în consecință.

  • Monitorizează tendințele din industrie

Pentru a rămâne competitiv pe piața muncii, este important să fii la curent cu toate tendințele noi din domeniul tău. Citirea publicațiilor de specialitate, abonarea la reviste și newslettere de profil, precum și participarea la seminare web și conferințe te pot ajuta să fii la curent cu schimbările și să identifici oportunitățile noi.

  • Fii flexibil geografic

În anumite situații, poate fi necesar să te relochezi pentru noul tău loc de muncă. Astfel, flexibilitatea geografică îți poate deschide noi oportunități și poate reprezenta un mare avantaj pentru angajatorii care caută candidați dispuși să se mute. În plus, posibilitatea de lucru remote îți permite să colaborezi cu companii din alte regiuni sau țări, fără a fi nevoie să te relochezi fizic.

  • Dezvoltă-ți abilitățile soft

Pe lângă competențele tehnice, cele ”soft” sunt din ce în ce mai apreciate de angajatori. Acestea includ comunicarea eficientă, munca în echipă, adaptabilitatea și gestionarea timpului. Dezvoltarea acestor abilități poate face diferența între a fi doar un candidat bun și a fi candidatul ideal pentru job.

Continue Reading

Cele mai vizualizate