Connect with us

Actualitate

Primarul Nicolae Rîjnoveanu, despre sistemul de apă și canalizare din comuna Roseți: „Nu știu de ce trebuie să-l desființăm. Toată lumea își dorește să pună mâna pe acest serviciu”

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Nicolae Rîjnoveanu, primarul comunei Roseți, a vorbit despre serviciul de apă și canalizare. Într-o declarație recentă, acesta a subliniat importanța infrastructurii bine puse la punct, afirmând că în întreaga localitate există apă și canalizare, iar consumul este monitorizat cu atenție.

„În toată localitatea am apă și pe toată suprafața pe care avem executată canalizarea, avem executată și contorizarea apei potabile, în așa fel încât, la orice oră din zi și noapte, știm, într-adevăr, câtă apă pleacă la canal”, a explicat edilul.

Întrebat care este prețul apei pe metru cub, primarul a răspuns: „E 3,10 lei la ora actuală și, într-adevăr, se va mări și va ajunge la 3,40 lei, iar apa la canalizare merge pe 70% din prețul apei potabile, în total vreo 5 lei”.

Advertisement

Ulterior, Nicolae Rîjnoveanu a fost întrebat dacă are de gând să facă parte din grupul celor de la Ecoaqua. Însă acesta a explicat că, de când a implementat sistemul de apă și canalizare, s-a confruntat cu unele dificultăți, pentru rezolvarea cărora a apelat la diverse autorități din acest domeniu.

„Am făcut o intervenție scrisă, atât la Ministreul Dezvoltării, cât și la Ministerul Finanțelor. Aceeași intervenție am făcut-o și cu ocazia Conferinței Naționale a Asociației Comunelor. Aceeași intervenție o fac și la domnul premier Ciolacu, cu prima ocazie când oi pleca către București”, a dezvăluit primarul comunei Roseți.

De ce se dorește desființarea serviciului de apă și canalizare din Roseți

Ulterior, edilul a explicat de ce a recurs la respectivele acțiuni, evidențiind că i s-a solicitat să desființeze serviciul de apă și canalizare: „Am cerut domnului președinte să ajungem acolo pentru că nu se poate. (…) Nu știu de ce trebuie să desființăm acest serviciu, nu am înțeles”.

În acest sens, Nicolae Rîjnoveanu a argumentat că unele entități își doresc să preia în subordinea lor sistemul realizat de Primăria Roseți, întrucât este unul foarte eficient: „Bineînțeles că toată lumea își dorește să pună mâna pe Roseți, pe acest serviciu, pentru faptul că e funcționabil, fără discuții, și foarte bine pus la punct. Eu n-am înțeles de ce îl dăm degeaba, pentru ce?”.

Având în vedere aceste lucruri, oficialul a fost întrebat dacă a avut vreo discuție cu reprezentanții operatorului de apă din județul Călărași și Ialomița, iar el a răspuns sincer, spunând că nu a luat legătura cu aceștia, dar nici nu are de gând, întrucât nu are o impresie bună vizavi de respectivul operator.

Advertisement

„Nu, n-am avut cu dânșii, pentru că acest lucru e tot aceeași treabă cum este cu legea gestionării deșeurilor în județ, adică legislația ține cu coada vulpii”, a spus Nicolae Rîjnoveanu.

Actualitate

VIDEO. Noaptea Muzeelor 2024, la Muzeul Municipal Călărași

Published

on

Continue Reading

Actualitate

O navă s-a scufundat în Marea Neagră. Trei persoane sunt date dispărute

Published

on

Nava de marfă Mohammed Z, înregistrată sub pavilionul Tanzaniei, s-a scufundat sâmbătă dimineața în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sfântu Gheorghe, în timp ce naviga dinspre Turcia spre portul Sulina. Opt membri ai echipajului au fost salvați, dar trei sunt dați dispăruți. Operațiunile de căutare sunt în curs de desfășurare în zonă.

Potrivit Antena3CNN, tragedia a avut loc în această dimineață, în jurul orei 5:00, când nava sub pavilionul Tanzaniei a emis mai multe apeluri de SOS. Aflată la câteva mile marine de țărmul Sfântul Gheorghe, echipajul a sunat alarma, semnalând un pericol iminent de scufundare. Cu toate eforturile de intervenție, nava s-a pierdut sub valurile învolburate, la scurt timp după ultimul apel de ajutor.

Mai multe nave au fost mobilizate rapid de către autorități, iar două nave comerciale din zonă au fost imediat alertate și au intervenit în operațiunea de căutare și salvare.

Conform unui comunicat emis de Conducerea Autorității Navale Române (ANR), nava Mohammed Z, care naviga sub pavilionul Tanzania, avea la bord un echipaj de 11 membri, compus din 9 cetățeni sirieni și 2 cetățeni egipteni.

Advertisement

În urma intervenției rapide a navei comerciale Michel, aflată în apropierea incidentului și coordonată de ofițerii MRCC, 8 membri ai echipajului au fost salvați. Cu toate acestea, căutările pentru ceilalți 3 membri ai echipajului, toți cetățeni sirieni, sunt în plină desfășurare.

„Motivul scufundării navei nu este cunoscut în acest moment şi se va deschide un dosar de cercetare pentru a se stabilii cauzele şi împrejurarile în care s-a produs accidentul” a mai transmis Conducerea Autorității Navale Române (ANR), pentru Antena3CNN.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN), la solicitarea Autorităţii Navale Române, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a aprobat urgent trimiterea unui elicopter pentru a sprijini eforturile de căutare și salvare a celor trei marinari dispăruți. Elicopterul a decolat din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu în jurul orei 15:40, având la bord personal specializat pentru misiuni de căutare-salvare pe mare, se arată în comunicatul MApN.

 

Advertisement
Continue Reading

Actualitate

Societatea Drumuri și Poduri Călărași, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă din Călărași

Published

on

Pe data de 17 mai 2024, Societatea Drumuri și Poduri Călărași a participat la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, un eveniment organizat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Călărași. În cadrul acestui târg, au fost disponibile peste 303 locuri de muncă din diverse domenii, oferind numeroase oportunități pentru cei în căutarea unui loc de muncă.

‘Societatea Drumuri și Poduri Călărași a fost prezentă cu numeroase oferte de muncă, venind în sprijinul călărășenilor care au diverse calificări. A fost o plăcere să vedem interesul celor prezenți și suntem mândri că am putut contribui la acest eveniment. Mulțumim tuturor celor care au venit la standul nostru și AJOFM Călărași pentru organizare!” transmit reprezentanții DPC Călărași pe o rețea de socializare.

Societatea Drumuri și Poduri Călărași a venit cu o ofertă diversificată, punând la dispoziție mai multe posturi vacante. Printre acestea se numără două posturi de economist, un post de tehnician, mecanic auto, șofer, asfaltator, motostivuitorist, lăcătuș mecanic, strungar și sudor.

Persoanele interesate de aceste posturi sunt invitate să își depună CV-ul la sediul societății Drumuri și Poduri Călărași, situat pe Prelungirea Independenței, numărul 5A. Acest târg de locuri de muncă reprezintă o oportunitate valoroasă pentru cei care doresc să-și găsească un loc de muncă stabil și bine remunerat în domeniul infrastructurii rutiere.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate