Connect with us

Administrație

Primarul Gheorghita Cartusanu, cel mai mare susținător al echipei CS Gloria Fundeni. Sportivii i-au pregătit o surpriză

Published

on

În inima județului Călărași, într-o localitate nu foarte mare, o echipă de fotbal a devenit cu adevărat specială, CS Gloria Fundeni. Această echipă a devenit nu doar o reprezentare sportivă, ci și un simbol al comunității, iar motorul din spatele acestui succes este primarul Gheorghita Cartusanu, spun localnicii.


Primarul Cartusanu a fost întotdeauna un susținător fervent al activităților sportive, în special al fotbalului local. CS Gloria Fundeni a fost creată sub aripa sa, iar implicarea sa constantă a transformat-o într-un veritabil „club de suflet” pentru comunitatea locală.

Într-un gest de recunoștință și respect, membrii Clubului Sportiv Gloria Fundeni au transmis un sincer „LA MULTI ANI” primarului.


„Vă mulțumim pentru tot sprijinul acordat încă de la înființarea acestui club și pentru dezvoltarea continuă. Datorită dumneavoastră, suntem printre puținele echipe care au promovat încă din primul an de la înființare, iar promisiunile dumneavoastră se reflectă în dezvoltarea zilnică a clubului nostru”, au scris reprezentanții echipei.

CS Gloria Fundeni nu este doar o echipă de fotbal; este o comunitate unită sub umbrela pasiunii pentru sport și dezvoltarea tinerilor talente. Prin implicarea sa susținută, primarul Gheorghita Cartusanu a demonstrat că investiția în sport aduce beneficii nu doar în arena competițională, ci și în formarea generațiilor viitoare.

Gheorghiță Cărtușanu învestește în sportul din Fundeni

Primăria Fundeni aduce un suflu nou în lumea sportului, cu o serie de inițiative îndrăznețe și inovatoare. În luna mai, pe data de 27 mai, localitatea a găzduit o selecție pentru box, sub îndrumarea unui antrenor de elită, fost campion național. Această inițiativă face parte dintr-un plan amplu al Primăriei de a promova diversitatea sporturilor și de a investi în sănătatea și dezvoltarea copiilor și tinerilor din comunitate.

Clubul sportiv Gloria Fundeni demonstrează că pasiunea pentru sport nu se limitează doar la fotbal. În colaborare strânsă cu Primăria, clubul aduce o serie de oportunități de practicare a altor discipline sportive. Dotarea unei săli de sport de la Școala 1 devine o prioritate, iar mobilierul adecvat, sacii de box, echipamentul de gimnastică și saltelele vor transforma sala într-un spațiu complet dedicat activităților sportive diverse. Scopul este de a crea o sală absolut de sport, care să ofere condiții optime pentru dezvoltarea abilităților și pasiunilor sportive ale tinerilor.

Advertisement

De asemenea, Primăria a identificat și un instructor de arte marțiale, deținător al centurii negre, iar Consiliul local a găsit modalități legale pentru a-i plăti serviciile.

Administrație

Dispensarul din Fundeni a fost modernizat și a fost predat medicilor de familie

Published

on

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Primarul Gheorghiță Cărtușanu din comuna Fundeni reflectă asupra anului 2023 ca fiind un an de realizări semnificative pentru comunitatea pe care o conduce, evidențiind finalizarea mai multor proiecte de importanță vitală. Printre acestea, se remarcă modernizarea dispensarului local, un punct de interes major pentru sănătatea și bunăstarea locuitorilor.

”Am recompartimentat clădirile. Era o clădire veche, am modernizat-o și consolidat-o. Grupurile sanitare sunt în interior. Fiecare medic are acum un cabinet” – spune primarul Cărtușanu din Fundeni.

Prin eforturile depuse, clădirea veche a dispensarului a fost reconfigurată și modernizată integral, oferind acum condiții optime pentru serviciile medicale. Consolidarea structurii, reamenajarea spațiilor interioare și dotarea cu grupuri sanitare au reprezentat doar începutul. Fiecare medic beneficiază acum de spații de lucru  adecvate, iar adăugarea unui cabinet suplimentar pentru stomatolog a crescut capacitatea de asistență medicală. Aceste îmbunătățiri asigura servicii de calitate pentru comunitate.

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Gheorghiță Cărtușanu – primar comuna Fundeni –

Primarul anunță cu încredere că în acest an va fi finalizat un alt corp al dispensarului, adăugând și mai multe resurse pentru îngrijirea sănătății. În plus, el exprimă dorința de a numi instituția nu doar un simplu dispensar, ci o clinică, reflectând calitatea și nivelul serviciilor oferite.

“Sunt doi medici de familie. Noi am prins astăzi o zi mai lejeră, dar de fiecare dată când am vrut să iau medicamente, am vrut să vin la un mic control când nu mă simțeam bine, nu a existat să nu aibă 10-20 de oameni. Doamna doctor are pacienți și din alte localități. Vin după medicul bun. Eu nu mai vreau să-l numesc dispensar, ci clinică.”

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Gheorghiță Cărtușanu – primar comuna Fundeni –

Dispensarul funcționează cu doi medici de familie care asigură serviciile pentru cetățenii din localitate și nu numai.

Pe lângă modernizarea dispensarului, alte două proiecte majore finalizate în 2023 au fost reabilitarea școlii și a grădiniței din Fundeni, contribuind astfel la îmbunătățirea infrastructurii educaționale și a facilităților pentru tinerii din comunitate.

Advertisement

Continue Reading

Administrație

Călărașiul va fi verde: Marius Dulce a început plantarea copacilor și arbuștilor ornamentali

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe whatsapp

Marius Dulce anunță demararea curățeniei zonelor verzi și începe plantarea copacilor și arbuștilor ornamentali. Aceștia vor fi plantați în toate curțile interioare ale blocurilor, acolo unde au fost amenajate locuri de parcare și „unde imaginea s-a schimbat natural”, transmite primarul municipiului Călărași.

Nu pot să nu observ reacțiile câtorva cetățeni supărați că „turnăm betoane” în loc să plantăm mai mult verde. Betoanele au rostul lor, așa cum și copacii ne sunt vitali. Cum arătau zonele dintre blocuri înainte și cum arată acum?”, a mai scris Marius Dulce.

Acesta spune că plantarea și toaletarea copacilor va continua în concomitent cu curățenia de primăvară.

Advertisement

Continue Reading

Administrație

Comuna Grădiștea va avea o nouă sală de sport

Published

on

Comuna Grădiștea din județul Călărași se pregătește să-și întâmpine locuitorii și sportivii cu o nouă investiție recent demarată: o sală de sport impresionantă. Cu o capacitate de 102 locuri, această investiție este rezultatul eforturilor și implicării între Primăria Grădiștea și Compania Națională de Investiții (C.N.I).

Am finalizat proiectarea unei Săli de Sport de 102 locuri, în comuna Grădiștea și abia așteptăm să dăm startul lucrărilor, pentru ca elevii de aici să poată beneficia de o sală de sport la cel mai înalt nivel”, a anunțat firma care se ocupă de acest nou proiect.

Noua sală de sport va deveni epicentrul activităților sportive din localitate, oferind un mediu propice pentru antrenamente și competiții la cele mai înalte standarde. Handbalul, voleiul, baschetul și alte activități sportive vor găsi aici un teren de joc modern și bine echipat.

Beneficiarul investiției este Primăria Grădiștea, Jud. Călărași. Unitatea de implementare: Compania Națională de Investiții.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate