Connect with us

Știri

Borcea: Primarul Nedelcu Aniel – mândru de realizările lui și locuitorii comunei

Published

on

Atât locuitorii, cât și tânărul edil al comunei Borcea, Nedelcu Aniel ce se află la al doilea mandat – sunt cât se poate de mândrii de realizările și schimbările aduse comunității. Am stat de vorbă cu oamenii locului, care cunosc ulițele și oamenii de aici. Aceștia spun că se simte schimbarea pe care a reușit să o facă actualul primar.

Oamenii se bucură că sunt ascultați și se găsesc soluții pentru problemele ridicate de aceștia. Au scăpat de prețul imens cerut de RAJA, societatea care furniza serviciile de apă- canal pentru comună Borcea, infrastructura localității s-a dezvoltat considerabil datorită actualului primar.

Locuitorii comunei se bucură în primul rând pentru reușita edilului de a modifica prețul serviciilor de apă- canal prestate de RAJA. Prețul vechi era aproape 6,00 lei, iar actualul preț este la jumătate, un lucru greu de imaginat, dar realizat prin implicare și efort depus de administrația locală.

Primarul Nedelcu Aniel a vorbit despre proiectele pe care le-a dus la bun sfârșit, dar și despre proiectele aflate în derulare. A vorbit despre modernizarea Pieței Agroalimentare din comună, despre înființarea unei grădinițe cu program prelungit, lucru benefic mai ales pentru părinții care muncesc după – amiaza și nu își pot lăsa copii singuri acasă. Sistemul de iluminare din comună borcea a fost pus la punct tot în cadrul mandatului primarului actual, Nedelcu Aniel. Oamenii îl apreciază și îl stimează pentru eforturile depuse pentru dezvoltarea comunei. Primarul este modest, recunoaște că singur nu putea face toate aceste lucru, motiv pentru care a dorit să menționeze că are o echipă tânără, prosperă și pregătită din toate punctele de vedere.

Edilul localității ne spune că pentru a reuși într-o primărie, există câteva lucruri de care trebuie să ții cont. Principalul factor care te ajuta să stabilești necesitățile comunității este comunicarea, lucru pe care nu îl întâlnim la toate Unitățile Administrativ Teritoriale de pe raza județului nostru. Totodată, recunoaște că iese, discută și ascultă locuitorii ori de câte ori acesta simte nevoia. Cele mai bune decizii sunt luate în urma discuțiilor cu localnicii.

Advertisement

SCENE PENTRU SPECTACOLE ȘI EVENIMENTE CULTURALE

Este unul din proiectele primăriei din comună Borcea. Amenajarea unei scene în imediata apropiere a primăriei, mai exact în parcul situat în centrul comunei. Acesta vrea să îmbunătățească condițiile oferite artiştilor renumiți care au venit și au concertat în cadrul evenimentelor organizate de autoritățile locale, ultimul eveniment fiind organizat cu ocazia Zilei Comunei Borcea – organizat în data de 12 și 13 august 2017 – ediția X-a.

PREMII PENTRU COPIII CU REZULTATE BUNE LA OLIMPIADE ȘCOLARE

Anul acesta, cu ocazia zilei de 1 iunie – Ziua Internațională a Copilului, edilul comunei, Nedelcu Aniel a premiat elevii cu rezultate deosebite la învățătură și elevii care au obținute rezultate deosebite la olimpiadele școlare.

“La sfârșitul anului școlar, elevii care au avut rezultate la olimpiadele școlare vor fi premiați prin bani și diplome, atât elevii cât și profesorii cu rezultate meritorii. Aș dori să creez o competiție între ei. Știți bine, și în rândul profesorilor este la fel, tot o competiție. Cu cât elevul are rezultate mai bune, cu atât profesorul devine mai apreciat și cu o notorietate mai mare. Felicit colectivul cadrelor didactice din comună Borcea! Cadre cu experienţă, care pe parcursul anului au acumulat reușite meritorii la învățământ. Suntem o comună fanion la învățătura. Tot timpul a fost o comună de frunte la educația elevilor și a rezultatelor acestora.”

ECHIPA DIN PRIMĂRIA BORCEA

Advertisement

“Avem o echipă tânără în primărie. Când am venit primar, erau oameni care erau obişnuiţi cu un anumit stil de lucru. Am încercat ușor, ușor să le expun ideile mele. Am încercat să mă înconjor cu oameni valoroși în jurul meu. În viață, tot timpul mi-a plăcut să am alături oameni bine pregătiți, astfel încât, să putem oferi acestei comunități locul pe care îl merită, locul pentru care, peste câțiva ani să fim mândrii. O comună europeană.” a afirmat Nedelcu Aniel

Mai jos vă las un meterial realizat împreună cu un coleg de la o altă publicație on-line.

 

https://www.youtube.com/watch?v=gH677SUurQ0&

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

Reconcilierea din culisele PSD Călărași. Cum a reușit Vasile Iliuță să-l aducă înapoi pe senatorul Nicușor Cionoiu

Published

on

După o serie de dispute care au pus la încercare coeziunea Partidului Social Democrat din județul Călărași, liderul Vasile Iliuță a reușit, spun colegii din partid, să treacă peste situațiile interne care l-au pus în dificultate și au tulburat partidul de lângă Borcea.

Ultimul episod tensionat l-ar fi avut în prim-plan pe senatorul PSD, Nicușor Cionoiu și pe Iliuță însuși.

Deși inițial au existat tensiuni și speculații, cei doi lideri politici au găsit o soluție comună și își doresc să continue proiectul politic început împreună. Cel puțin pentru moment. 

Vasile Iliuță, cel mai mare vânător politic a reușit să readucă unitatea în partid, spun surse apropiate acestuia.

Potrivit  surselor, Cionoiu ar fi luat în calul să candideze din partea Partidului Social Democrat în Organizația județeană Constanța, lângă Felix Stroe, asta dacă nu și-au găsit încă locul în continuare la Călărași.

Advertisement

Chiar dacă ușa către alte opțiuni politice părea să se deschidă pentru unii, în final, situația s-a aplanat, iar focusul rămâne pe colaborare și pe agenda politică comună.

În ciuda unor momente de incertitudine, liderul PSD Călărași continuă să fie o prezență marcantă  în peisajul politic local. Cu toate că viitorul politic al lui Nicușor Cionoiu este în continuare subiect de speculație, reconcilierea recentă ar putea să ofere speranța că PSD Călărași va continua să progreseze într-o manieră constructivă și unită, așa cum și-a dorit din totdeauna liderul Vasile Iliuță.

Continue Reading

Știri

AUR Călărași își prezintă lista completă de candidați pentru alegerile locale

Published

on

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) din județul Călărași și-a făcut publică lista completă de candidați pentru alegerile locale. Cu Daniel Florea în fruntea Consiliului Județean și Dragoș Coman candidat la primăria municipiului Călărași, AUR prezintă o echipă formată din 22 de membri hotărâți să aducă schimbări și să reprezinte interesele cetățenilor din diverse localități ale județului.

Printre candidați se numără o gamă variată de profesioniști și reprezentanți ai comunității locale, printre care se regăsesc Florin Bogdan Cernea-Platarești, Cristea Mihai-Nana, Niculae Eftimie-Luica, și mulți alții, fiecare aducându-și propria perspectivă și expertiză în echipa AUR.

Cu o listă atent selecționată de candidați, AUR își propune să ofere o alternativă puternică și reprezentativă pentru județul Călărași.

Candidații AUR sunt:

• Daniel Florea pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Călărași

Advertisement

• Dragoș Coman pentru funcția de primar al municipiului Călărași

Lista completă a candidaților este:

• Florin Bogdan Cernea-Plătărești

• Cristea Mihai-Nana

• Niculae Eftimie-Luica

• Petre Tone-Oltenița

Advertisement

• Gigel Greceanu-Dor Mărunt

• Bogdan Stroe-Nicolae Bălcescu

• Paul Martac-Modelu

• Ștefan Lăduncă-Frumușani

• Jan Apostol-Dorobanțu

• Niculae Voineagu-Fundeni

Advertisement

• Gavrilă Dimitru-Fundulea

• Nicușor Ionuț Gălbinăsu-Radovanu

• Popa Poppel Dumitru-Tămădău Mare

• Marin Baltag-Dragalina

• Valentin Anghel-Borcea

• Robert Ovidiu Damian-Perișoru

Advertisement

• Ioan Florin Mihalache-Spăntov

• Emil Iustin Muller-Ștefan cel Mare

• Georgiana Lucian Florea-Sârulești

• Silviu Petrișor-Chirnogi

• Adrian Dumitrescu-Ileana

• Luvian Moldoveanu-Valea Argovei

Advertisement

• Ionuț Vișan-Cuza Vodă

• Florin Nae-Budești

• Simona Nicola-Lehliu Gară

Continue Reading

Știri

Centrul Regional pentru Formare Profesională a Adulților organizează două programe de formare. Cum te poți înscrie

Published

on

Sursă foto: freepik

Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților (CRFPA) Călărași va organiza două programe de formare gratuite. Unul intitulat „Competențe antreprenoriale, financiare și juridice” de 72 de ore, și un alt curs de inițiere numit „Operator introducere, prelucrare, validare date”. 

Înscrierea se face la sediul CRFPA de pe strada Sloboziei, Nr. 4 bis sau prin 0242.313.353/crfpacl@anofm.gov.ro.  

Continue Reading

Cele mai vizualizate