Connect with us

Știri

Borcea: Primarul Nedelcu Aniel – mândru de realizările lui și locuitorii comunei

Published

on

Atât locuitorii, cât și tânărul edil al comunei Borcea, Nedelcu Aniel ce se află la al doilea mandat – sunt cât se poate de mândrii de realizările și schimbările aduse comunității. Am stat de vorbă cu oamenii locului, care cunosc ulițele și oamenii de aici. Aceștia spun că se simte schimbarea pe care a reușit să o facă actualul primar.

Oamenii se bucură că sunt ascultați și se găsesc soluții pentru problemele ridicate de aceștia. Au scăpat de prețul imens cerut de RAJA, societatea care furniza serviciile de apă- canal pentru comună Borcea, infrastructura localității s-a dezvoltat considerabil datorită actualului primar.

Locuitorii comunei se bucură în primul rând pentru reușita edilului de a modifica prețul serviciilor de apă- canal prestate de RAJA. Prețul vechi era aproape 6,00 lei, iar actualul preț este la jumătate, un lucru greu de imaginat, dar realizat prin implicare și efort depus de administrația locală.

Primarul Nedelcu Aniel a vorbit despre proiectele pe care le-a dus la bun sfârșit, dar și despre proiectele aflate în derulare. A vorbit despre modernizarea Pieței Agroalimentare din comună, despre înființarea unei grădinițe cu program prelungit, lucru benefic mai ales pentru părinții care muncesc după – amiaza și nu își pot lăsa copii singuri acasă. Sistemul de iluminare din comună borcea a fost pus la punct tot în cadrul mandatului primarului actual, Nedelcu Aniel. Oamenii îl apreciază și îl stimează pentru eforturile depuse pentru dezvoltarea comunei. Primarul este modest, recunoaște că singur nu putea face toate aceste lucru, motiv pentru care a dorit să menționeze că are o echipă tânără, prosperă și pregătită din toate punctele de vedere.

Edilul localității ne spune că pentru a reuși într-o primărie, există câteva lucruri de care trebuie să ții cont. Principalul factor care te ajuta să stabilești necesitățile comunității este comunicarea, lucru pe care nu îl întâlnim la toate Unitățile Administrativ Teritoriale de pe raza județului nostru. Totodată, recunoaște că iese, discută și ascultă locuitorii ori de câte ori acesta simte nevoia. Cele mai bune decizii sunt luate în urma discuțiilor cu localnicii.

SCENE PENTRU SPECTACOLE ȘI EVENIMENTE CULTURALE

Este unul din proiectele primăriei din comună Borcea. Amenajarea unei scene în imediata apropiere a primăriei, mai exact în parcul situat în centrul comunei. Acesta vrea să îmbunătățească condițiile oferite artiştilor renumiți care au venit și au concertat în cadrul evenimentelor organizate de autoritățile locale, ultimul eveniment fiind organizat cu ocazia Zilei Comunei Borcea – organizat în data de 12 și 13 august 2017 – ediția X-a.

PREMII PENTRU COPIII CU REZULTATE BUNE LA OLIMPIADE ȘCOLARE

Anul acesta, cu ocazia zilei de 1 iunie – Ziua Internațională a Copilului, edilul comunei, Nedelcu Aniel a premiat elevii cu rezultate deosebite la învățătură și elevii care au obținute rezultate deosebite la olimpiadele școlare.

„La sfârșitul anului școlar, elevii care au avut rezultate la olimpiadele școlare vor fi premiați prin bani și diplome, atât elevii cât și profesorii cu rezultate meritorii. Aș dori să creez o competiție între ei. Știți bine, și în rândul profesorilor este la fel, tot o competiție. Cu cât elevul are rezultate mai bune, cu atât profesorul devine mai apreciat și cu o notorietate mai mare. Felicit colectivul cadrelor didactice din comună Borcea! Cadre cu experienţă, care pe parcursul anului au acumulat reușite meritorii la învățământ. Suntem o comună fanion la învățătura. Tot timpul a fost o comună de frunte la educația elevilor și a rezultatelor acestora.”

ECHIPA DIN PRIMĂRIA BORCEA

„Avem o echipă tânără în primărie. Când am venit primar, erau oameni care erau obişnuiţi cu un anumit stil de lucru. Am încercat ușor, ușor să le expun ideile mele. Am încercat să mă înconjor cu oameni valoroși în jurul meu. În viață, tot timpul mi-a plăcut să am alături oameni bine pregătiți, astfel încât, să putem oferi acestei comunități locul pe care îl merită, locul pentru care, peste câțiva ani să fim mândrii. O comună europeană.” a afirmat Nedelcu Aniel

Mai jos vă las un meterial realizat împreună cu un coleg de la o altă publicație on-line.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Călărași: Noaptea Cercetătorilor Europeni 2023, la Muzeul Dunării de Jos

Published

on

Muzeul Dunării de Jos, o instituție culturală sub autoritatea Consiliului Județean Călărași, vă invită să vă alăturați evenimentului: Noaptea Cercetătorilor Europeni 2023

Vă așteptăm vineri, 29 septembrie, la Secția Arheologie din strada 1 Decembrie 1918 (Demisolul Consiliului Județean Călărași), pentru a lua parte la acest eveniment. De la anul 2005, în ultima zi de vineri a lunii septembrie, Noaptea Cercetătorilor Europeni, un eveniment desfășurat în majoritatea țărilor Uniunii Europene, deschide ușile științei către toată lumea.

Scopul nostru este să dezvăluim publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și să arătăm cât de fascinantă poate fi lumea cercetării. Vă invităm să vă alăturați acestei călătorii în universul captivant al științei, unde veți avea ocazia să participați la experimente inedite, prezentări captivante și concursuri cu premii atractive. Cercetătorii vor împărtăși o parte din activitatea lor prin expuneri științifice și prin prezentarea unor instrumente, metode și tehnologii care au schimbat sau pot îmbunătăți percepția publicului despre muzee.

Printre activitățile propuse pentru cei interesați se numără un Atelier de modelaj în lut și un Atelier de Restaurare-Conservare ceramică. La primul atelier, participanții vor avea ocazia să exploreze olăritul, un meșteșug vechi, și să creeze propriul obiect manual. La cel de-al doilea atelier, vor primi informații despre restaurarea vaselor ceramice și vor putea urmări procesul în direct.

Pentru pasionații de astronomie, va fi disponibil un telescop oferit de Colegiul Național „Barbu Știrbei” din Călărași, cu ajutorul căruia vor putea explora universul.

În același timp, publicul se va bucura de proiecții de film, tombolă cu premii și o zonă dedicată științei interactive, cu instalații VR ce includ aplicația „Moștenirea civilizației Gumelnița într-o perspectivă 3D” și holograme prezentând obiecte arheologice. Acesta va fi locul unde participanții vor experimenta și își vor testa înclinațiile către știință, explorând activități captivante.

Vă așteptăm între orele 18:00 și 22:00 pentru a vă alătura acestei incursiuni captivante în lumea fascinantă a științei și cercetării, dezvăluindu-și „secretele” într-un mediu prietenos și relaxant.

 

Muzeul Dunării de Jos

Continue Reading

Știri

Accident rutier în Călărași: Pieton grav rănit după ce a traversat neregulamentar strada

Published

on

Un accident rutier grav a avut loc marți, la ora 16:20, pe strada Florilor din municipiul Călărași, în urma căruia o femeie în vârstă de aproximativ 50 de ani a suferit leziuni serioase după ce a fost acroșată de o conducătoare auto.

La fața locului, echipajele de prim-ajutor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Barbu Știrbei au intervenit de urgență pentru a acorda asistența medicală necesară victimei. Polițiștii prezenți la fața locului au început investigațiile pentru a stabili cu exactitate circumstanțele care au condus la producerea acestui tragic accident rutier.

În urma coliziunii, femeia a suferit răni grave și a fost transportată de urgență la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Călărași, unde primește îngrijiri medicale. Situația ei rămâne sub observație medicală, iar autoritățile continuă să cerceteze evenimentul pentru a stabili toate detaliile care au dus la producerea acestui incident regretabil.

 

Continue Reading

Știri

Consilierii județeni, convocați în ședință ordinară. Vezi lista proiectelor

Published

on

Se convoacă Consiliul Județean Călăraşi în ședință ordinară, la data de 28 Septembrie 2023, ora 1200, în sala de şedinţe a acestuia din municipiul Călărași, str.1 Decembrie 1918, nr.1, cu următorul proiect al ordinii de zi:

1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului Județului Călărași pe anul 2023;

2. Proiect de hotărâre privind încheierea unui Protocol de colaborare între Județul Călărași, prin Consiliul Județean Călărași, Centrul Județean de Cultură și Creație și Societatea Coslo Zinca SRL pentru instruirea personalului care va opera autovehiculul de tip amfibie achiziționat în cadrul Proiectului „Îmbunătățirea siguranței navigabilității pe Dunăre în regiunea transfrontalieră Călărași-Silistra”;

3. Proiect de hotărâre privind exprimarea interesului de inițiere a elaborării unei strategii de dezvoltare teritorială integrată pentru ZONA ITI DUNĂREA TELEORMAN-GIURGIU-CĂLĂRAȘI și asocierea Județului Giurgiu cu județele Teleorman și Călărași, precum și cu unitățile administrativ-teritoriale de pe raza celor trei județe, situate lângă Dunăre;

4. Proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii nr. 84/2022 privind aprobarea Studiului de Fezabilitate pentru ”Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată pentru aria de operare a Operatorului Regional în județele Călărași și Ialomița, în perioada 2014-2020”, a indicatorilor tehnico-economici ai proiectului și a indicatorilor tehnico – economici pentru Judetul Călărași;

5. Proiect de hotărâre privind asumarea responsabilităţii organizării şi derulării procedurilor de atribuire a contractelor/acordurilor-cadru pentru achiziţia produselor şi a contractelor/acordurilor-cadru de prestare a serviciilor pentru derularea măsurilor educative, aferente Programului pentru şcoli al României, în perioada anilor şcolari 2023-2027;

6. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de analiză şi acoperire a riscurilor al Județului Călărași – 2023;

7. Proiect de hotărâre privind aprobarea completării contractului de închiriere a terenului înscris în Cartea Funciară nr. 30331 UAT Călărași, nr. 17333/15/2022, încheiat între Consiliul Judeţean Călăraşi şi JONNY PREST S.R.L.;

8. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea Organigramei și a Statului de funcții ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi;

9. Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii nr. 178/2022 privind desemnarea reprezentantului Consiliului Judeţean Călăraşi ca membru în Comitetul Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social pentru Formare Profesională (CLDPS) Călărași, precum şi desemnarea unui membru supleant.

10. Diverse.

Continue Reading

Cele mai vizualizate