Connect with us

Știri

Borcea: Primarul Nedelcu Aniel – mândru de realizările lui și locuitorii comunei

Published

on

Atât locuitorii, cât și tânărul edil al comunei Borcea, Nedelcu Aniel ce se află la al doilea mandat – sunt cât se poate de mândrii de realizările și schimbările aduse comunității. Am stat de vorbă cu oamenii locului, care cunosc ulițele și oamenii de aici. Aceștia spun că se simte schimbarea pe care a reușit să o facă actualul primar.

Oamenii se bucură că sunt ascultați și se găsesc soluții pentru problemele ridicate de aceștia. Au scăpat de prețul imens cerut de RAJA, societatea care furniza serviciile de apă- canal pentru comună Borcea, infrastructura localității s-a dezvoltat considerabil datorită actualului primar.

Locuitorii comunei se bucură în primul rând pentru reușita edilului de a modifica prețul serviciilor de apă- canal prestate de RAJA. Prețul vechi era aproape 6,00 lei, iar actualul preț este la jumătate, un lucru greu de imaginat, dar realizat prin implicare și efort depus de administrația locală.

Primarul Nedelcu Aniel a vorbit despre proiectele pe care le-a dus la bun sfârșit, dar și despre proiectele aflate în derulare. A vorbit despre modernizarea Pieței Agroalimentare din comună, despre înființarea unei grădinițe cu program prelungit, lucru benefic mai ales pentru părinții care muncesc după – amiaza și nu își pot lăsa copii singuri acasă. Sistemul de iluminare din comună borcea a fost pus la punct tot în cadrul mandatului primarului actual, Nedelcu Aniel. Oamenii îl apreciază și îl stimează pentru eforturile depuse pentru dezvoltarea comunei. Primarul este modest, recunoaște că singur nu putea face toate aceste lucru, motiv pentru care a dorit să menționeze că are o echipă tânără, prosperă și pregătită din toate punctele de vedere.

Edilul localității ne spune că pentru a reuși într-o primărie, există câteva lucruri de care trebuie să ții cont. Principalul factor care te ajuta să stabilești necesitățile comunității este comunicarea, lucru pe care nu îl întâlnim la toate Unitățile Administrativ Teritoriale de pe raza județului nostru. Totodată, recunoaște că iese, discută și ascultă locuitorii ori de câte ori acesta simte nevoia. Cele mai bune decizii sunt luate în urma discuțiilor cu localnicii.

SCENE PENTRU SPECTACOLE ȘI EVENIMENTE CULTURALE

Este unul din proiectele primăriei din comună Borcea. Amenajarea unei scene în imediata apropiere a primăriei, mai exact în parcul situat în centrul comunei. Acesta vrea să îmbunătățească condițiile oferite artiştilor renumiți care au venit și au concertat în cadrul evenimentelor organizate de autoritățile locale, ultimul eveniment fiind organizat cu ocazia Zilei Comunei Borcea – organizat în data de 12 și 13 august 2017 – ediția X-a.

PREMII PENTRU COPIII CU REZULTATE BUNE LA OLIMPIADE ȘCOLARE

Anul acesta, cu ocazia zilei de 1 iunie – Ziua Internațională a Copilului, edilul comunei, Nedelcu Aniel a premiat elevii cu rezultate deosebite la învățătură și elevii care au obținute rezultate deosebite la olimpiadele școlare.

„La sfârșitul anului școlar, elevii care au avut rezultate la olimpiadele școlare vor fi premiați prin bani și diplome, atât elevii cât și profesorii cu rezultate meritorii. Aș dori să creez o competiție între ei. Știți bine, și în rândul profesorilor este la fel, tot o competiție. Cu cât elevul are rezultate mai bune, cu atât profesorul devine mai apreciat și cu o notorietate mai mare. Felicit colectivul cadrelor didactice din comună Borcea! Cadre cu experienţă, care pe parcursul anului au acumulat reușite meritorii la învățământ. Suntem o comună fanion la învățătura. Tot timpul a fost o comună de frunte la educația elevilor și a rezultatelor acestora.”

ECHIPA DIN PRIMĂRIA BORCEA

„Avem o echipă tânără în primărie. Când am venit primar, erau oameni care erau obişnuiţi cu un anumit stil de lucru. Am încercat ușor, ușor să le expun ideile mele. Am încercat să mă înconjor cu oameni valoroși în jurul meu. În viață, tot timpul mi-a plăcut să am alături oameni bine pregătiți, astfel încât, să putem oferi acestei comunități locul pe care îl merită, locul pentru care, peste câțiva ani să fim mândrii. O comună europeană.” a afirmat Nedelcu Aniel

Mai jos vă las un meterial realizat împreună cu un coleg de la o altă publicație on-line.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Una caldă, una rece, pentru consumatorii de energie: Contoare inteligente, dar plătite din buzunar

Published

on

Ce sunt contoarele inteligente, care devin obligatorii în România

Contoarele inteligente reprezintă o generație modernă de aparate de măsură, care devin obligatorii în următoarea perioadă. Tocmai de aceea este important să le înțelegem și să știm ce avem de făcut în anumite situații.

Contorul inteligent e un element care funcționează la adevărata capacitate doar când este integrat într-un sistem de măsurare inteligentă – împreună cu alte contoare, transmite informații către un concentrator de date, care le comunică în mod securizat sistemului central. Datele transmise sunt consumul de energie electrică, curba de sarcină și alte valori ale parametrilor energiei electrice, prin sistemul de comunicații PLC (power-line communication) – cablurile de alimentare cu energie. Nu utilizează și nu generează semnale WiFi.  

Când este integrat într-un sistem de măsurare inteligentă, contorul inteligent comunică securizat direct cu noi, dar și cu tine. Nouă ne permite să colectăm și să analizăm date și să aflăm care sunt zonele în care avem ceva de îmbunătățit, ție îți dă ocazia să îți monitorizezi și adaptezi consumul – află mai multe despre beneficii. Dacă ai deja un contor inteligent integrat într-un sistem complet, verifică informațiile despre consumul propriu în contul tău online, pe calculator sau dispozitive mobile.  

Ca aparat electric, contorul inteligent respectă toate normele şi cerințele de mediu româneşti şi intracomunitare. Contorul este marcat CE și e însoțit de certificatul de conformitate (conform dispozițiilor de la art. 5 din DG nr. 1022/2002) prin care se atestă faptul că produsul nu pune în pericol viața, sănătatea, siguranța la locul de muncă și nu are un impact negativ asupra mediului.  

Manual de utilizare a contorului inteligent 

Repunerea sub tensiune a contorului inteligent după deconectare  

Una dintre funcțiile contorului inteligent e că poate opera deconectarea/reconectarea de la distanță, adică poate opri sau relua alimentarea cu electricitate a locului de consum. 

Dacă nu mai ai energie electrică, poate fi din două cauze: 

1. S-a produs un incident în rețeaua electrică sau în instalația ta interioară. Ce trebuie să faci e să verifici mai întâi instalația ta interioară – vezi dacă protecțiile de la intrarea în casă au declanșat și, dacă așa s-a întâmplat, rearmează-le și ar trebui să ai din nou curent. Dacă nu au declanșat, sună la numărul de deranjamente. 

2. Releul intern al contorului a declanșat. În acest caz, afișajul LED e aprins și arată simbolul __/  __. Contorul e alimentat, dar nu și locul de consum. De ce? Fie pentru că ai depășit semnificativ puterea contractată, fie pentru că ai întârziat plata facturii de energie către furnizor. Pentru prima situație, poți opri funcționarea unor aparate din casă, care a crescut puterea utilizată, apoi poți rearma contorul (vezi instrucțiunile din manualul de utilizare de mai sus). Dacă se întâmplă des, ar trebui să ne contactezi pentru a solicita un spor de putere. Pentru a doua, contactează furnizorul de energie electrică cu care ai încheiat contract.   

Ce este de făcut când contorul inteligent nu mai înregistrează consumul de electricitate 

Mesajele pe care le afișează ecranele contoarelor inteligente sunt foarte importante. Ecranele contoarelor inteligente îți pot transmite că nu mai înregistrează consumul de electricitate sau că este posibil să fie nevoie de un spor de putere în locuințe, scrie e-distribuție.com.

Facturi mai mari la energie electrică, după ce românii vor trebui să plătească o parte din costul contoarelor inteligente

Toți consumatorii de energie electrică, industriali sau casnici, vor fi obligați să suporte o nouă taxă sau cel puțin o parte din costuri.

Contoarele inteligente de măsurare a consumului vor fi obligatorii în toate locurile de consum din România în următorii șase ani, potrivit unei decizii a Guvernului.

Montarea unui astfel de contor inteligent costă sub 100 euro în ultimii ani.

În prezent, aceste contoare sunt montate de distribuitori, costurile pentru montarea lor fiind recuperate prin includerea lor în tarifele reglementate de distribuție, parte a prețurilor finale la energie electrică plătite de toți consumatorii pe facturi.

Potrivit ANRE, clienților finali cu consum anual mai mare decât un anumit prag stabilit de instituție, precum și celor care dețin surse de producere cu putere instalată mai mică de 10 kW trebuie să li se instaleze sisteme de măsurare inteligentă până la data de 1 ianuarie 2024.

Tuturor celorlalți consumatori trebuie să li se monteze contoare inteligente până la data 31 decembrie 2028.

Continue Reading

Știri

Borcea: O femeie și-a găsit sfârșitul în casa cuprinsă de flăcări

Published

on

Sfârșit tragic pentru o femeie de 49 de ani din Borcea, care a fost găsită fără suflare, in timpul unui incendiu care a cuprins toată locuința. Soțul acesteia a scăpat cu viață, însă a suferit arsuri pe 5% din suprafața corpului

Incendiul a fost anunțat prin 112 la ora 17:24. Doi între vecini au sărit în ajutor, însă au ajuns în spital din cauza arsurilor, ambii au fost transportați la cele mai apropiate unități medicale pentru îngrijiri medicale.

La fața locului au intervenit două autospeciale de pompieri cu apă și spumă și un echipaj SMURD care a preluat victimele.

 

Continue Reading

Știri

Cine este bărbatul care a pus în alertă toate serviciile din Călărași cu amenințarea cu bombă

Published

on

Apelul prin 112 care a pus în alertă toate autoritățile din Călărași, prin care se anunțase o amenințare cu bombă la Târgul de Crăciun, a fost dat de un bărbat de aproximativ  3o de ani, cu domiciliul pe raza localității Vlad Țepeș, pus pe glume. Acum, gestul tânărului  îl costa un dosar penal și o amendă de câteva mii de lei.

Apelul s-a dat la ora 20:20, iar discuția telefonică cu operatorul 112 a avut mai puțin de un minut.

La câteva minute după apelul bărbatului, dispeceratul Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență a reapelat numărul de telefon de pe care se anunța amenințarea, însă telefonul era închis.

Autoritățile s-au mobilizat în doar câteva minute și au pus în aplicare măsurile necesare: evacuarea de urgență a populației din zona în care se bănuia că ar exista posibila amenințare.

Toată zona a fost rapid împânzita de jandarmi și polițiști, iar lucrătorii serviciilor speciale din cadrul SAS au asigurat zona.

În a doua încercare de a contacta persoana care anunțase amenințarea care punea în pericol oamenii aflați la eveniment, bărbatul le-a spus celor de la 112 că a fost doar o glumă.

COMUNICAT DE PRESĂ IPJ CĂLĂRAȘI

În seara de 2 decembrie a.c., în jurul orei 20.20, un bărbat a sesizat, prin S.N.U.A.U. 112, despre faptul că în cadrul Târgului de Crăciun din municipiul Călărași este amplasată o bombă.

Numărul a fost reapelat, iar persoana a răspuns spunând ca a fost o glumă.

În cauză s-au efectuat verificări, în vederea identificării persoanei și luării măsurilor legale care se impun.

Ulterior, apelantul a fost identificat, acesta fiind un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din comuna Vlad Țepeș, județul Călărași.

Cel în cauză a fost sancționat conform O.G. nr. 34/2008 privind  organizarea și funcționarea Sistemului Național Unic Pentru Apeluri de Urgență, cu amendă în valoare de 4.000 de lei.

 

 

 

Continue Reading

Cele mai accesate articole