Connect with us

Știri

Primăria Fundeni, pe lista comunelor cu probleme în ridicarea gunoiului. Primarul Gheorghiță Cărtușanu găsește soluții

Published

on

Gheorghiţă Cărtușanu, primarul comunei Fundeni a vorbit în nenumărate rânduri despre problema pe care o are cu societatea Iridex, cea care se ocupa de ridicarea gunoiului în localitățile călărășene. Acesta a atras atenția Consiliului Județean Călărași de mai multe ori asupra problemelor identificate în decursul timpului. Serviciul de colectare a gunoiului din localitatea Fundeni se desfășoară cu dificultate.

Motivul fiind acela că firma IRIDEX nu este de acord cu ridicarea gunoiului menajer din poarta în poartă. Cărtușanu spune că acest proiect a fost gândit acum mulți ani de zile și pus în apicare abia anul trecut.

“Consiliul Județean Călărași știe foarte bine. Reprezint interesele locale din comună Fundeni, ca restul colegilor mei din alte localități călărășene. Mie chiar îmi pasă de Fundeni! Proiectul făcut, de fosta conducere, a fost făcut defectuos. Răducu Filipescu pe vremea aia. Nu au ținut cont de problemele fiecărei comunități locale. Nu au venit să întrebe pe primar, cantitatea de gunoi iese din localitate. Trebuie să fim corecți. Au venit cu un proiect de acum 6-7 ani. Au venit cu o cantitate, n-au actualizat cantitatea reală.

Populația comunei s-a mărit. Nu pot să țin cont de astea, iar de multe luni de zile, ne întâlnim, discutăm. Le-am spus că sunt dispus să le pun la dispoziție 2 -3 angajați din primărie să meargă din poartă în poartă pentru a identifica numărul real al fiecărei gospodării. Dânșii spun că apar diferențe de cantitate. Când s-au luat aceste decizii, primarii nu au fost chemați. Noi, primarii care reprezentăm o comunitate destul de serioasă. Iar acum este, pentru mine, un contract păgubos. În afară merg foarte bine aceste cooperative, iau decizii împreună. La noi nu se poate. Este un mod de a lua fonduri. Nu s-a întâmplat nimic. Nimeni nu e interesat de cetățeni. Nimănui nu îi pasă dacă la Fundeni a venit cineva să ridice gunoiul.” – a afirmat pentru o publicație din Călăraşi – primarul comunei Fundeni, Gheorghiță Cărtușanu

“Oamenii, de 10 ani au fost educați să scoată pubela la poartă. Dacă am mers pe un stil sănătos, de ce să mergem pe unul nesănătos acum? Nimeni nu și-a pus întrebarea dacă ar fi normal, un om bătrân, o văduvă, un om bolnav să ducă, să meargă 50m, 100, 200 de metri ca să răstoarne o pubelă. Nu mai am încredere în această asociere, fac toate demersurile. Pe mine, ca primar, sau comună nu mă poate obliga nimeni să plătesc. Fă-mi să funcționeze contractul.” – a completat Gheorghiță Cărtușanu

Advertisement

Primarul comunei Fundeni va face o achiziție pentru o cantitate de peste 50.000 saci menajeri. Fiecare gospodărie din comună va primi 3 saci pe săptămână pentru depozitarea gunoiului menajer. Aceasta este doar o soluție temporară găsită de primarul Gheorghiță Cărtușanu.

A ales să facă această achiziție, susținând faptul că cei din conducerea Consiliului Județean Călărași nu sunt interesați de această problemă cu care se confruntă o mare parte a județului.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

VIDEO. Campionatul Național de Lupte Libere, la final. Premiile și clasamentul obținut de sportivii CSM Călărași

Published

on

În perioada 12-14 aprilie, Sala Ion C. Neagu din Călărași a fost gazda unui eveniment sportiv de excepție – Campionatul Național de Lupte Libere, organizat de Federația Română de Lupte și ACS Asociația Micul Luptător.  În cadrul acestei competiții de prestigiu, 78 de  cluburi cu peste 600 luptători din întreaga țară au concurat pentru glorie.

Pentru sportivii legitimati la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Călărași, acest eveniment a fost cu adevărat un moment de afirmare și triumf. Rezultatele obținute au fost remarcabile, evidențiind talentul și pregătirea de excepție a acestor luptători.

Printre cei mai străluciți protagoniști se numără Cuc Gabriela, care a cucerit locul I în categoria 57 kg la luptele feminine, sub 20 de ani. O performanță deosebită a fost obținută și de Biru Florentina, care s-a clasat pe locul II în categoria 76 kg, tot la luptele feminine, în aceeași categorie de vârstă.

Echipa CSM Călărași a mai avut doi reprezentanți pe podium, Gyulai Antonino și Tutuianu Cristian, ambii obținând locul III în categoriile lor de greutate, respectiv 70 kg și 86 kg, la luptele libere, sub 20 de ani.

Aceste performanțe excepționale nu doar că au adus onoare clubului și orașului, dar au confirmat și nivelul înalt al pregătirii sportivilor de către antrenorii de la CSM Călărași.

Advertisement

În plus, clasarea Clubului Sportiv Municipal Călărași pe locul cinci în clasamentul general al cluburilor participante reprezintă o confirmare a consistenței și calității echipei în peisajul sportiv național.

Continue Reading

Știri

Nea Mișu a încheiat articolul vieții sale. Ultima filă este scrisă de noi

Published

on

Nea Mișu

Cu inimile pline de tristețe, comunitatea călărășeană își ia rămas-bun de la unul dintre cei mai respectați oameni ai orașului, Mihail Dumitrescu. A fost “Nea’ Mișu”, un ziarist care în vara aceasta ar fi trebuit să împlinească onorabila vârstă de 92 de ani. Un ziarist cu o carieră deosebit de bogată și un lider dedicat al Crucii Roșii Călărași, a plecat luni dimineață către lumea veșniciei. Nea Mișu a încheiat articolul vieții sale. Ultima filă este scrisă de noi. 

Mihail Dumitrescu și-a început călătoria în lumea jurnalismului cu o diplomă de ziaristică în mână, obținută la Universitatea C.I. Parhon. Drumul său în presă a fost unul divers și plin de realizări, începând de la primele sale contribuții ca student și voluntar, până la posturi de colaborator, corespondent la ziare naționale și chiar redactor-șef.

Cu fiecare articol, “Nea’ Mișu” a împărtășit povești, a adus în lumină problemele locale și a fost o voce pentru mulți dintre noi. În timpul său la cârma Crucii Roșii Călărași, a demonstrat încă o dată angajamentul său față de binele comunității, coordonând numeroase inițiative umanitare și intervenții în cazuri de urgență.

Sicriul său va fi depus la biserica Părintelui Paul, Sfântul Nifon, marți 16 aprilie, oferindu-le celor care l-au cunoscut o ocazie de a-și lua rămas-bun și de a-i aduce un ultim omagiu celui care a luminat viețile multora.

Dumnezeu să-l odihnească pe “Nea’ Mișu”, iar amintirile sale să rămână vii în inimile tuturor.

Advertisement

Continue Reading

Știri

Ce se întâmplă cu locul rămas viran unde obișnuia să fie Bazarul din Călărași? Primarul Marius Dulce răspunde

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, răspunde la unele întrebări despre fostul loc în care a fost amplasat bazarul din oraș, având în vedere că de două săptămâni comercianții s-au mutat în noul spațiu acoperit.

Edilul spune că a început curățarea zonei, adică demolarea platformei de beton, și se gândește să construiască un loc de joacă și parcări pentru locuitorii din blocurile învecinate. De asemenea, Dulce spune că administrația discută cu un dezvoltator imobiliar pentru construirea unui nou bloc. 

„Este un proiect pe care, așa cum mă cunoașteți, îl voi duce la bun sfârșit”, a transmis primarul. 

Investiția în noua hală Big Bazar a costat peste 6 milioane de lei și cuprinde 87 de spații de vânzare – 14 dintre ele de 14 metri pătrați, iar restul de 12 metri pătrați. Autorizația de construire a fost emisă în iulie 2020.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate