Connect with us

Știri

Primăria Fundeni, pe lista comunelor cu probleme în ridicarea gunoiului. Primarul Gheorghiță Cărtușanu găsește soluții

Published

on

Gheorghiţă Cărtușanu, primarul comunei Fundeni a vorbit în nenumărate rânduri despre problema pe care o are cu societatea Iridex, cea care se ocupa de ridicarea gunoiului în localitățile călărășene. Acesta a atras atenția Consiliului Județean Călărași de mai multe ori asupra problemelor identificate în decursul timpului. Serviciul de colectare a gunoiului din localitatea Fundeni se desfășoară cu dificultate.

Motivul fiind acela că firma IRIDEX nu este de acord cu ridicarea gunoiului menajer din poarta în poartă. Cărtușanu spune că acest proiect a fost gândit acum mulți ani de zile și pus în apicare abia anul trecut.

„Consiliul Județean Călărași știe foarte bine. Reprezint interesele locale din comună Fundeni, ca restul colegilor mei din alte localități călărășene. Mie chiar îmi pasă de Fundeni! Proiectul făcut, de fosta conducere, a fost făcut defectuos. Răducu Filipescu pe vremea aia. Nu au ținut cont de problemele fiecărei comunități locale. Nu au venit să întrebe pe primar, cantitatea de gunoi iese din localitate. Trebuie să fim corecți. Au venit cu un proiect de acum 6-7 ani. Au venit cu o cantitate, n-au actualizat cantitatea reală.

Populația comunei s-a mărit. Nu pot să țin cont de astea, iar de multe luni de zile, ne întâlnim, discutăm. Le-am spus că sunt dispus să le pun la dispoziție 2 -3 angajați din primărie să meargă din poartă în poartă pentru a identifica numărul real al fiecărei gospodării. Dânșii spun că apar diferențe de cantitate. Când s-au luat aceste decizii, primarii nu au fost chemați. Noi, primarii care reprezentăm o comunitate destul de serioasă. Iar acum este, pentru mine, un contract păgubos. În afară merg foarte bine aceste cooperative, iau decizii împreună. La noi nu se poate. Este un mod de a lua fonduri. Nu s-a întâmplat nimic. Nimeni nu e interesat de cetățeni. Nimănui nu îi pasă dacă la Fundeni a venit cineva să ridice gunoiul.” – a afirmat pentru o publicație din Călăraşi – primarul comunei Fundeni, Gheorghiță Cărtușanu

„Oamenii, de 10 ani au fost educați să scoată pubela la poartă. Dacă am mers pe un stil sănătos, de ce să mergem pe unul nesănătos acum? Nimeni nu și-a pus întrebarea dacă ar fi normal, un om bătrân, o văduvă, un om bolnav să ducă, să meargă 50m, 100, 200 de metri ca să răstoarne o pubelă. Nu mai am încredere în această asociere, fac toate demersurile. Pe mine, ca primar, sau comună nu mă poate obliga nimeni să plătesc. Fă-mi să funcționeze contractul.” – a completat Gheorghiță Cărtușanu

Primarul comunei Fundeni va face o achiziție pentru o cantitate de peste 50.000 saci menajeri. Fiecare gospodărie din comună va primi 3 saci pe săptămână pentru depozitarea gunoiului menajer. Aceasta este doar o soluție temporară găsită de primarul Gheorghiță Cărtușanu.

A ales să facă această achiziție, susținând faptul că cei din conducerea Consiliului Județean Călărași nu sunt interesați de această problemă cu care se confruntă o mare parte a județului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

O nouă tranșă de 250 de lei va fi încărcată pe cardurile sociale, de la 15 iunie

Published

on

Cardurile pentru alimente și mese calde vor fi încărcate, de la 15 iunie, cu o nouă tranșă de 250 de lei, a anunțat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. Astfel, 600 de milioane de lei vor fi transferați pe cardurile sociale celor 2,4 milioane de beneficiari eligibili, a scris pe Facebook ministrul citat, conform Digi24.

În privința cardurilor educaționale pe care se încarcă cei 500 de lei pentru haine și rechizite, Marcel Boloș atenționează că au fost deja încărcate ultimele 50.000 de carduri restante. În acest sens, 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an școlar. Ministrul mai spune că intenționează să crească acest ajutor la 750 de lei, începând cu anul viitor, potrivit Agerpres.

De asemenea, Boloș a menționat că voucherul de 2.000 de lei oferit în programul „Sprijin pentru nou-născuți” poate crește în următorii ani la 3.000 de lei, potrivit unor analize efectuate, și susține că va propune această măsură în Guvern.

Județele cu cei mai mulți beneficiari de carduri pentru alimente și mese calde sunt: București (122.000); Suceava (90.879); Iași (90.196); Dolj (89.801); Bacău (82.410).

Continue Reading

Știri

Dorina Moga s-a stins din viață

Published

on

Cu profundă tristețe și regrete, aducem vestea trecerii în neființă a iubitei noastre călărășencele Dorina Moga. În dimineața acestei zile, un val de tristețe a cuprins întreaga comunitate călărășeană în momentul în care am pierdut o prezență plină de viață și lumină.

Dorina Moga va fi mereu amintită ca o femeie extraordinară, plină de bunătate și căldură umană. Cu un zâmbet mereu pe buze, ea a reușit să împrăștie bucurie și să aducă lumină în viețile celor din jurul său. A fost un model de amabilitate și generozitate, iar gesturile sale nobile au rămas adânc înrădăcinate în inimile tuturor celor care au avut privilegiul de a o cunoaște.

Cu toate că a trebuit să înfrunte o luptă extrem de grea împotriva cancerului pancreatic, Dorina nu și-a pierdut niciodată curajul și optimismul.

A fost o adevărată luptătoare, o inspirație pentru noi toți. În ciuda provocărilor cu care s-a confruntat, ea a fost un exemplu de putere interioară și rezistență.

Dorina Moga lasă în urmă un gol imens în viața noastră. Soție devotată, soră iubitoare și prietenă de nădejde, ea a fost mereu acolo pentru cei dragi, oferindu-le sprijinul și afecțiunea sa necondiționată. Amintirile frumoase pe care le-am împărtășit cu ea vor rămâne veșnic în inimile noastre.

În aceste momente de durere și îndurerare, ne rugăm ca Dumnezeu să o primească în brațele Sale iubitoare și să-i ofere odihnă veșnică. Să-i ierte păcatele și să o răsplătească pentru bunătatea și generozitatea ei fără margini.

Odihnește-te în pace, Dorina Moga! Lumina ta va străluci mereu în sufletele noastre.

Continue Reading

Știri

Bărbat prins sub o remorcă încărcată cu lemne în Ciocănești

Published

on

Un nou accident rutier a avut loc sâmbătă dimineața, în jurul orei 11:00, în comuna Ciocănești, soldându-se cu rănirea ușoară a unui bărbat care se afla în remorca  unui utilaj agricol. Evenimentul nefericit s-a produs în apropierea centrului comunei, când un tractor condus de un bărbat s-a răsturnat, provocând rănirea bărbatului care se afla în remorca încărcată cu lemne.

La fața locului, într-un timp scurt, au intervenit echipajele de prim-ajutor din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Călărași.


Echipajul de prim-ajutor a acționat prompt pentru a elibera bărbatul de sub grămada de lemne din utilajul agricol răsturnat.

În continuare, autoritățile vor efectua cercetări pentru a stabili cu exactitate circumstanțele care au condus la acest accident rutier.

Continue Reading

Cele mai accesate articole