Connect with us

Breaking News

Prima reacție a Spitalului Municipal din Oltenița după difuzarea imaginilor cu lilieci în saloane

Published

on

O persoană internată alături de copii, în secția de pediatrie a Spitalului Municipal Oltenița, din județul Călărași, a postat pe rețelele de socializare un videoclip în care liliecii zboară prin saloane, scrie Adevărul.ro
În imaginile video, care au fost publicate pe Tik Tok, se vede cum lilieci zboară într-un salon de spital.
La Oltenița, la spital, pe secția de pediatrie. Ne culcăm cu ce or fi ăştia, cu lilieci, mânca-v-aş sufletul vostru! 2024!”, spune o femeie, în timp ce filmează liliecii care zboară prin salon.

Conducerea unităţii sanitare a confirmat că în unul dintre saloane au intrat lilieci.

Managerul spitalului, Ion Câmpeanu, a declarat pentru News.ro că imaginile au fost filmate pe 2 noiembrie, în jurul orei 20:30, când mai mulți lilieci au intrat într-un salon destinat copiilor şi amplasat într-un pavilion vechi al spitalului.

Advertisement

Sunt filmate la noi, într-un pavilion din anii 80 pe care de doi ani îl modernizăm. În prezent avem un program de eficienţă energetică prin care am schimbat tâmplăria. Incidentul s-a petrecut sâmbătă la ora 20:30, geamul oscilobatant era deschis şi prin fanta aceea au intrat doi sau trei lilieci timp de două minute, până s-a sesizat asistenta de tură, i-a dat afară, după care a mutat pacienţii, erau două mămici cu copii, i-a mutat în alt salon”, a declarat managerul spitalului.

Acesta subliniază că cel mai probabil liliecii au intrat în salon venind din vegetaţia crescută pe terenul din jurul spitalului. „Probabil aveau cuibul în vecinătate, în vegetaţie şi au intrat atraşi de lumina din salon. Vom face verificări pentru a vedea de unde ar fi putut veni”, a precizat Ion Câmpeanu.

Managerul spitalului a mai menționat că salonul a fost igienizat şi dezinfectat.

 

Advertisement

Breaking News

Viiturile amenință județul Călărași – Localitățile Ciocănești și Borcea, în pericol de inundații!

Published

on

Sute de saci de nisip sunt montați în regim de urgență în localitățile Ciocănești și Baital, pe brațul Borcea, în județul Călărași, pentru a preveni dezastrul cauzat de creșterea alarmantă a debitului Dunării. Reprezentanții Apelor Române au demarat acțiuni de construire a unor diguri provizorii, paralele cu linia de apărare existentă, pentru a proteja comunitățile locale.

Echipele Apelor Române Buzău-Ialomița, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Călărași, acționează non-stop pentru a ridica aceste bariere temporare. Peste 400 de saci au fost deja plasați pe o lungime de 350 de metri în zona Baital, iar alți 180 de saci au fost montați pe 150 de metri în zona Ciocănești.

Debitul Dunării, aflat astăzi la 7300 mc/s, este în creștere rapidă și se preconizează că va atinge 8000 mc/s în următoarele zile. Echipele continuă să monitorizeze situația și sunt pregătite să ridice nivelul digurilor dacă debitul va crește din cauza precipitațiilor suplimentare. Prognozele indică valori de până la 9500 mc/s pe anumite secțiuni din aval de Turnu Măgurele.

Advertisement

Reprezentanții Apelor Române au avertizat că, în cazul apariției unor breșe, intervențiile vor fi extinse pentru a proteja cât mai multe zone.

Continue Reading

Breaking News

Județul Călărași, sub cod portocaliu de ploi torențiale. Sunt așteptate precipitații de peste 100 l/mp

Published

on

Începând cu data de 29 septembrie 2024, ora 10:00, și până pe 30 septembrie, ora 12:00, jumătatea de vest a județului Călărași se află sub avertizare de Cod Portocaliu de vreme severă. Conform informărilor transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași, în acest interval se așteaptă averse torențiale și furtuni puternice, cu cantități de apă cuprinse între 50 și 90 l/mp, iar în unele zone izolate cantitățile ar putea depăși 100 l/mp.

Fenomenele meteo prognozate includ nu doar precipitații abundente, ci și intensificări ale vântului, care pot amplifica riscul de inundații locale și alte pagube materiale. Locuitorii sunt sfătuiți să ia măsuri de precauție și să evite deplasările inutile pe durata avertizării.

Cetățenii din zonele vizate sunt sfătuiți să-și protejeze bunurile și să fie atenți la actualizările meteorologice. Se recomandă verificarea scurgerilor de apă din gospodării și asigurarea că rigolele și canalele de scurgere nu sunt blocate pentru a preveni acumularea de apă.

Advertisement

Continue Reading

Breaking News

Breaking news. Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 s-a produs luni după-amiază

Published

on

Actualizare, 18:30: INFP a revizuit din nou magnitudinea. Cutremurul a avut 5,4 grade pe scara Richter. 

Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 s-a produs luni după-amiază în zona seismică Vrancea, anunță Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). Seismul a fost resimțit și în București. 

„În ziua de 16.09.2024, 17:40:21 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.2, la adâncimea de 140 km.

Advertisement

Cutremurul s-a produs la 57km NV de Buzau, 58km SE de Sfantu-Gheorghe, 61km E de Brasov, 64km V de Focsani, 73km NE de Ploiesti”, a transmis INFP

INFP a transmis inițial că seismul a avut magnitudinea de 5,5. 

Cutremurul s-a mai resimțit în Bulgaria, Moldova și Ucraina. 

Un alt cutremur a avut loc în aceeași zonă din Vrancea zilele trecute, pe 14 septembrie, în jurul orei 18. Seismul a fost mai slab, cu o magnitudine de 3.3, la adâncimea de 114.3 km. 

Advertisement

 

Continue Reading

Cele mai vizualizate