Connect with us

Știri

Prețul țigărilor va crește din nou de luni, 8 aprilie

Published

on

Sursă foto: Topi Pigula/Pixabay

Țigările se vor scumpi a doua oară în acest an, începând de luni, 8 aprilie. Economedia precizează că British American Tobacco (BTA), cel mai mare jucător din piață – cu 50% din toată piața locală a țigărilor, va adăuga un leu în plus la pachetul de țigări. Ar fi a cincea scumpire de la începutul anului 2023, mai arată Economedia. 

Cele mai populare brand-uri de la BAT vor avea astfel prețuri după cum urmează: Pall Mall va costa 26,5 lei, iar Kent Blue va costa 27,55 lei. Rothmans Blue va costa 27,5 de lei pachetul, Vogue 28,5 de lei iar Viceroy Red 26 lei. Dunhill va ajunge la 29 de lei. 

Țigările BAT au mai fost scumpite cu un leu pe pachet pe 15 ianuarie 2024 și 3 iulie 2023. Au mai fost încă două scumpiri, în aprilie și ianuarie 2023, cu câte 50 de bani. În mai puțin de un an și jumătate, prețul țigărilor s-a majorat cu 4 lei pe pachet, precizează Economedia. 

De asemenea, acciza la mia de țigarete a crescut de la 625, 97 lei în 2023 la 672,92 lei în 2024. 

Advertisement

Ceilalți mari jucători din piață nu au anunțat încă scumpiri, însă urmează liderului pieței într-un interval scurt. 

Advertisement

Știri

Doi bărbați s-au luat la bătaie după ce au băut. Unul a fost tăiat și a avut nevoie de îngrijiri medicale

Published

on

Doi bărbați de 29 și 41 de ani s-au luat la bătaie și au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore în centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași. Incidentul a avut loc pe 21 mai 2024, în jurul orei 13:00, pe fondul consumului de alcool.

În timpul altercației, tânărul a fost rănit cu un obiect tăietor-înțepător în zona abdomenului și a brațelor, suferind leziuni superficiale. El a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, dar a refuzat să depună plângere penală.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași, potrivit Canal Sud.

Advertisement
Continue Reading

Știri

O stradă din municipiul Călărași a rămas fără apă. Echipele de intervenție Ecoaqua sunt la fața locului

Published

on

sursă foto: Dragana_Gordic/Freepik

Ca urmare a unei avarii apărute la rețeaua de apă potabilă de pe strada Macului, furnizarea apei potabile va fi întreruptă către utilizatorii care locuiesc sau își desfășoară activitatea pe tronsonul cuprins între strada Digului și strad Mihai Viteazu din municipiul Călărași, anunță astăzi (25 martie 2024) operatorul de apă și canal Ecoaqua. Timpul estimat de remediere ar fi de trei ore. 

Călărășenii care locuiesc pe strada Macului din municipiul Călărași vor rămâne fără apă timp de aproximativ trei ore din cauza unei avarii apărute la rețea, anunță Ecoaqua. Echipele de intervenție sunt la fața locului și „depun toate eforturile necesare în vederea remedierii avariei în cel mai scurt timp posibil”. 

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile provocate și vă mulțumim pentru înțelegere!”, transmite Ecoaqua. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Primăria Municipiului Călărași începe anveloparea blocurilor A1 – A5 din zona Navrom. Contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat

Published

on

Primăria Municipiului Călărași începe anveloparea blocurilor din zona Navrom, de la A1 până la A5, anunță primarul Marius Dulce pe pagina de Facebook. Zilele acestea a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor. „Se schimbă orașul! Ne îndreptăm spre normalitate”, mai precizează Dulce. 

Existența unei asociații de proprietari este un criteriu obligatoriu pentru accesarea fondurilor pentru anvelopări. 

„Susțin înființarea asociațiilor pentru ca imobilele în care locuiți, dragi cetățeni, să fie izolate termic cu zero lei din contribuția dumneavoastră”, transmite primarul. 

 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate