Connect with us

Administrație

Președintele C.J. Călărași, Vasile Iliuță a prezentat noua conducere a Dunării. Brișan: „Este păcat pentru acest oraș să nu avem o echipă în Liga 1„ Alexa: „În momentul acesta pentru mine este o provocare„

Published

on

Miercuri, 30 august, în sala de ședințe a Consiliului Județean Călărași a avut loc o conferință de presă susținută de Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași. Domnia sa i-a avut alături pe noul președinte al clubului AFC Dunărea 2005 Călărași dar și pe tehnicianul Dan Alexa venit pe banca Dunării cu două etape în urmă. Oficialii clubului de pe malul Borcei au răspuns întrebărilor puse de jurnaliștii locali și au dat asigurări că echipa de pe malul Borcei va face tot posibilul să-și îndeplinească obiectivul. De cealaltă parte, Vasile Iliuță a confirmat faptul că CJ Călărași se ocupă în mod strict de echipa de fotbal dar nu renunță și la susținerea altor sporturi de la Călărași.

 

Vasile Iliuță – președinte Consiliul Județean Călărași: „Am avut o discuție cu domnul Primar, Daniel Drăgulin și am decis împreună ca domnia sa să se ocupe mai mult de handbal iar noi, cei de la C.J. să avem în vedere buna organizare a echipei de fotbal. Îi am astăzi alături de mine pe cei doi decidenți să-i spunem în cadrul clubului de fotbal AFC Dunărea 2005 Călărași. Vreau să-i mulțumesc domnului Florin Brișan pentru faptul că a acceptat funcția de președinte la Dunărea. Brișan a reușit într-un timp foarte scurt să găsească un antrenor iar echipa a legat și două victorii. În acest sens nu vreau decât să vă felicit pe dumneavoastră dar și pe domnul antrenor, Dan Alexa pentru fotbalul călărășean„.

 

Florin Brișan – președinte Dunărea Călărași: „Obiectivul nostru, până în iarnă este clasarea în primele 6 locuri iar la vară promovarea. Trebuie să găsim resursele financiare să facem acest pas. Este păcat pentru acest oraș să nu avem o echipă în Liga 1. Avem câțiva jucători noi, au plecat unii care nu au dat satisfacție. Suntem în discuții cu patru fotbaliști noi. Nu are rost să încărcăm lotul cu jucători care nu confirmă, care nu ne ajută„.

 

Dan Alexa – antrenor Dunărea Călărași: „Cunoșteam lotul în mare. Un nucleu de bază, o echipă care s-a bătut la promovare acum 2 ani, dar pentru obiectivul nostru ne mai trebuie jucători. Începem să facem lucrurile corect. În momentul acesta pentru mine este o mare provocare. Îmi doresc să fiu primul antrenor care promovează, să intru în istorie. Avem mare nevoie de rezultate. Echipa trebuie să vă țină motivați. Sunt foarte mulți juniori la Călărași. Vreau să mă implic mai mult la Dunărea în eventualitatea de a face o academie la Călărași„.

 

 

Cătălin NIȚU – Media Officer  – AFC Dunărea 2005 Călărași

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Primarul Ionel Tatu se ține de cuvânt și obține finanțare pentru 35 km apă si canalizare

Published

on

Primarul Ionel Tatu din comuna Vâlcelele, județul Călărași, a marcat o zi semnificativă astăzi, pe 25 septembrie, o zi care va rămâne în istoria comunei. Cu mândrie și determinare, primarul a reușit să pună semnătura pe contractul pentru un proiect de importanță majoră: introducerea a 35 de kilometri de sistem de apă-canal în comunitatea sa.

Această inițiativă reprezintă un pas important pentru comuna Vâlcelele și locuitorii săi. Problemele legate de accesul la apă curată și serviciile de canalizare au fost o sursă constantă de preocupare pentru comunitatea locală. Prin semnarea acestui contract, primarul Ionel Tatu și echipa sa demonstrează angajamentul lor ferm pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

Proiectul va implica lucrări extinse de construcție și infrastructură, inclusiv instalarea unei rețele de apă și canalizare care va acoperi cei 35 de kilometri stabiliți. Aceasta va permite accesul la apă potabilă de înaltă calitate pentru mai mulți locuitori și va contribui la menținerea unui mediu mai curat și mai sănătos în comună.

Primarul Ionel Tatu a subliniat importanța colaborării între administrație și comunitate în realizarea acestui proiect și a mulțumit tuturor celor implicați, inclusiv instituțiilor guvernamentale și partenerilor locali, pentru susținerea lor neîncetată.

Continue Reading

Administrație

A fost semnat contractul pentru transportul în comun pentru ruta ROSEȚI → JEGĂLIA → BORCEA

Published

on

Astăzi, în data de 25 septembrie a.c., președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a pus semnătura pe contractul pentru ultimul set de trasee din zona estică a județului.

Localitățile Roseți, Jegălia și Borcea au intrat în prim-plan odată cu semnarea lotului cu numărul 5 al proiectului care se ocupă de dezvoltarea transportului în comun din Călărași.

„Am finalizat procesul semnând ultimul lot de trasee ce acoperă ruta Călărași – Roseți – Jegălia – Borcea. Acest plan de transport județean a fost aprobat cu succes de către Consiliul Județean. Dorim să oferim servicii de transport de înaltă calitate locuitorilor din Călărași. Calitatea este esențială pentru noi”, a afirmat președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, într-un interviu acordat Canal SUD.

De notat că, spre deosebire de celelalte loturi de transport, care au fost adjudecate de companii din afara județului, lotul numărul 5 a fost câștigat de un rezident, subliniind astfel angajamentul pentru îmbunătățirea serviciilor oferite.

Costel Feldioreanu, transportatorul, a declarat: „Dorim să aducem îmbunătățiri semnificative serviciilor noastre, motiv pentru care am achiziționat două microbuze cu o capacitate de 22 de locuri. Acestea vor intra în circulație pe străzile județului în luna noiembrie.”

Planul de transport în comun cuprinde un total de 12 loturi, iar societățile implicate s-au angajat să asigure transportul sigur al cetățenilor timp de 10 ani, furnizând mijloace de transport noi și moderne pentru comunitatea din Călărași.

Continue Reading

Administrație

Grădiștea | Revoluție în transportul școlar cu microbuze electrice

Published

on

Comuna Grădiștea a lansat un proiect inovator menit să revoluționeze transportul elevilor din zonă, adoptând o abordare ecologică și sustenabilă. La începutul acestei luni, într-o ședință extraordinară a consilierilor locali, a fost aprobată Hotărârea privind Acordul de Parteneriat între UAT Județul Călărași și UAT Comuna Grădiștea. Scopul acestui parteneriat este implementarea unui proiect ambițios de dotare cu microbuze electrice cu eficiență energetică pentru transportul elevilor din întreg județul Călărași. Acest proiect are ca obiectiv principal reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și îmbunătățirea calității aerului prin utilizarea microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat pentru transportul școlar.

Potrivit prevederilor Hotărârii adoptate, Primăria Comunei Grădiștea s-a angajat să instaleze o stație de încărcare pentru microbuzele electrice până la data de 28 februarie 2025. De asemenea, aceasta va asigura resursa umană necesară, inclusiv șoferi calificați, va acoperi costurile de reparații și întreținere a flotei de microbuze, precum și costurile de alimentare pentru o perioadă de cel puțin 3 ani.

Până în prezent, Consiliul Județean Călărași, sub conducerea lui Vasile Iliuță din partea Partidului Social Democrat, a făcut un pas hotărât către viitor, reușind să semneze contracte de finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru achiziționarea a nu mai puțin de 25 de microbuze electrice destinate transportului elevilor din 17 localități din județ. Această inițiativă va aduce beneficii semnificative comunităților din Borcea (2 microbuze), Plătărești (2), Sărulești (2), Frumușani (2), Ileana (1), Dragalina (2), Modelu (2), Chiselet (1), Radovanu (1), Spanțov (1), Tămădău Mare (1), Mânăstirea (2), Vasilați (2), Alexandru Odobescu (1), Roseți (1), Valea Argovei (1) și Curcani (1). Aceste microbuze electrice vor aduce beneficii nu doar mediului înconjurător, ci și siguranței și confortului elevilor care le vor folosi în fiecare zi pentru a ajunge la școală.

Continue Reading

Cele mai vizualizate