Connect with us

Știri

Preșcolarii grădiniței din Răzvani, în vizită la ISU Călărași

Published

on

Preşcolarii de la Grădiniţa din Răzvani au vizitat Detaşamentul de pompieri şi au fost foarte încântaţi de întâlnirea cu salvatorii şi echipamentele de intervenţie

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi au primit cu bucurie vizita prichindeilor de la grădiniţa cu program normal din localitatea Răzvani, micii noştri vizitatori având vârste cuprinse între 3 şi 6 ani. Copilaşii au fost plăcut impresionați de vizualizarea tuturor autospecialelor de intervenţie, a accesoriilor şi a celorlalte mijloace de intervenție prezentate de către pompierii militari călărăşeni.

Micii noştri vizitatori au avut ocazia să vadă cum arată toate autospecialele pompierilor și au fost foarte încântaţi să descopere şi cum funcționează pistoalele sub presiune pentru refularea apei, folosite de obicei de către pompieri pentru stingerea incendiilor. În grupuri mici au urcat şi în nacela autoscării de 42 de metri şi pentru bucuria lor pompierii i-au ridicat pentru câţiva metri deasupra solului. Copiii au avut multe foarte multe întrebări, iar pompierii le-au oferit răspunsuri la toate curiozitățile și întrebările lor.

Scopul vizitei a fost atins – copiii au fost mai mult decât încântați de tot ce au vazut la pompierii militari și au asistat captivați la toate demonstrațiile salvatorilor, lăsându-ne promisiunea că vor reveni, iar unii dintre ei ne-au adus la cunoştinţă că vor devină pompieri.

De asemenea, s-au făcut alături de pompieri multe fotografii si clipuri video, iar vremea bună a fost un avantaj real pentru desfășurarea întregii activități cu succes. În acest sens grăitoare sunt imaginile capturate cu acestă ocazie.

Purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Știrbei” al județului Călărași – Plutonier adjutant șef Tătăranu Ștefan-Ovidiu

Știri

Dorina Moga s-a stins din viață

Published

on

Cu profundă tristețe și regrete, aducem vestea trecerii în neființă a iubitei noastre călărășencele Dorina Moga. În dimineața acestei zile, un val de tristețe a cuprins întreaga comunitate călărășeană în momentul în care am pierdut o prezență plină de viață și lumină.

Dorina Moga va fi mereu amintită ca o femeie extraordinară, plină de bunătate și căldură umană. Cu un zâmbet mereu pe buze, ea a reușit să împrăștie bucurie și să aducă lumină în viețile celor din jurul său. A fost un model de amabilitate și generozitate, iar gesturile sale nobile au rămas adânc înrădăcinate în inimile tuturor celor care au avut privilegiul de a o cunoaște.

Cu toate că a trebuit să înfrunte o luptă extrem de grea împotriva cancerului pancreatic, Dorina nu și-a pierdut niciodată curajul și optimismul.

A fost o adevărată luptătoare, o inspirație pentru noi toți. În ciuda provocărilor cu care s-a confruntat, ea a fost un exemplu de putere interioară și rezistență.

Dorina Moga lasă în urmă un gol imens în viața noastră. Soție devotată, soră iubitoare și prietenă de nădejde, ea a fost mereu acolo pentru cei dragi, oferindu-le sprijinul și afecțiunea sa necondiționată. Amintirile frumoase pe care le-am împărtășit cu ea vor rămâne veșnic în inimile noastre.

În aceste momente de durere și îndurerare, ne rugăm ca Dumnezeu să o primească în brațele Sale iubitoare și să-i ofere odihnă veșnică. Să-i ierte păcatele și să o răsplătească pentru bunătatea și generozitatea ei fără margini.

Odihnește-te în pace, Dorina Moga! Lumina ta va străluci mereu în sufletele noastre.

Continue Reading

Știri

Accident rutier în comuna Ciocănești: Tractor răsturnat și șofer rănit

Published

on

Un nou accident rutier a avut loc sâmbătă dimineața, în jurul orei 11:00, în comuna Ciocănești, soldându-se cu rănirea ușoară a șoferului unui utilaj agricol. Evenimentul nefericit s-a produs în apropierea centrului comunei, când un tractor condus de un bărbat s-a răsturnat, provocând rănirea conducătorului acestuia.

Din fericire, rănile suferite au fost considerate ușoare, iar șoferul a putut fi asistat și transportat ulterior la spital pentru investigații suplimentare.

La fața locului, într-un timp scurt, au intervenit echipajele de urgență ale pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Călărași.

Aceștia au mobilizat un echipaj specializat în descarcerare, împreună cu o autospecială de stingere a incendiilor, pentru a acorda asistență și a se asigura că nu există riscuri suplimentare.


Echipajul de descarcerare a acționat prompt pentru a elibera șoferul din utilajul agricol răsturnat, facilitând astfel intervenția echipajelor medicale.

În continuare, autoritățile vor efectua cercetări pentru a stabili cu exactitate circumstanțele care au condus la acest accident rutier.

Continue Reading

Știri

VIDEO / Barul lui Bobiță din Tonea a luat foc. Pompierii intervin la fața locului

Published

on

Calarasipress.ro

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de vineri, puțin după ora 03:00 dimineața, la un local din satul Tonea, comuna Modelu, județul Călărași. Autoritățile au fost alertate de vecinii îngroziți de flăcările care amenințau să cuprindă și proprietățile învecinate.

La fața locului au intervenit prompt echipe de pompieri cu mai multe autospeciale de stingere din cadrul ISU, care au fost mobilizate pentru a stinge incendiul.


Pompierii au înconjurat zona și au început să acționeze pentru a ține sub control flăcările care se propagau rapid în tot localul.


În același timp, poliția a asigurat perimetrul, menținând ordinea și siguranța în jurul zonei afectate de incendiu. Zona a fost restricționată accesului.


Cauza exactă a incendiului rămâne deocamdată necunoscută și urmează să fie investigată de către specialiștii în domeniu. Autoritățile vor efectua cercetări amănunțite pentru a determina originea și circumstanțele în care a izbucnit incendiul de proporții.

Continue Reading

Cele mai accesate articole