Connect with us

Știri

Premierea olimpicilor la Școala „Nicolae Titulescu” Călărași

Published

on

Joi, 13 aprilie 2017, la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași a avut loc întâlnirea dintre domnul Petre Gheorghe, reprezentant al sponsorului Corina Oana Bondi, profesor universitar doctor la Facultatea de medicină – Universitatea Pittsburgh, Pennsylvania (S.U.A.) și elevii calificați la etapa națională a olimpiadelor de fizică, chimie și biologie.

D-na Corina Bondi, fostă elevă a școlii, lucrează în domeniul cercetării neurologice la Centrul Safar de pe lângă Universitatea Pittsburgh. Colaborarea cu școala noastră a început în urmă cu doi ani, când doamna profesor dr. Bondi a hotărât să susțină olimpicii de top calificați la etapa națională a olimpiadelor de matematică și fizică, în semn de recunoștință pentru formarea excepțională de care a beneficiat în această școală. În acest an, d-na prof. dr. Bondi a cooptat un nou sponsor pentru școală, prof. dr. Anthony E.Kline, fost mentor și actual coleg, care dorește să susțină peformanța în domeniile chimie și biologie.

La această întâlnire, domnul Petre Gheorghe a vorbit elevilor despre avantajele și dezavantajele posturii de olimpic. De asemenea, în dialogul cu elevii și profesorii prezenți, a insistat pe autodepășire dar și pe valorile morale ce ar trebui cultivate la elevi.

Elevii olimpici calificați la etapa națională:
– Culea Gabriel Alexandru, clasa a-VII-a E (fizică); îndrumător prof. Șerban Netti
– Tudorache Cristian, clasa a-VIII-a A (chimie); îndrumător prof. Oprea Mirela
– Catrinoiu Andrei, clasa a-VII-a A (biologie); îndrumător prof. Chiriță Elena
au primit fiecare un premiu în valoare de 100 USD.

Domnul director Mirică Niculai a mulțumit sponsorilor pentru generozitate și a apreciat că acest premiu va reprezenta o motivație în plus pentru ca elevii să obțină în continuare rezultate meritorii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

De 1 iunie, Primăria Călărași și SPCTA-FL oferă acces liber celor mici la Bazinul de înot didactic

Published

on

Bazinul de înot didactic va avea program normal de lucru, cu acces liber pentru copii, de 1 iunie. Astfel, de Ziua Internațională a Copilului, acesta va fi deschis între orele 08:30 și 19:45.
Serviciul Public Centrale Termice și Administrare Fond Locativ (SPCTAFL) Călărași vă aduce la cunostință că, în zilele de 3, 4 și 5 iunie 2023, bazinul va fi închis publicului.
Bazinul de înot didactic, situat în Călărași, b-dul Republicii, nr. 2 C, funcționează după următorul program:
◾️ de luni până vineri, între orele 08:30-19:45;
◾️ sâmbătă și duminică, între orele 09:15-20:30.
Continue Reading

Știri

Trupa Kompas în concert la Muzeul Municipal din Călărași

Published

on

Trupa Kompas din Călărași va susține un concert extraordinar în seara de 1 iunie 2023, începând cu ora 19:00, la Muzeul Municipal din Călărași.

De data aceasta, vă invităm să petreceți o seară spectaculoasă într-un cadru deosebit, la Muzeul Municipal din Călărași, unde trupa noastră, Kompas, vă va oferi un show memorabil. Deschiderea va fi făcută de chitara lui Iustin Stan, cu acorduri clasice pline de mister.

Abia așteptăm să vă întâlnim acolo și să vă oferim o experiență muzicală de calitate, însoțită de momente de neuitat. Biletele sunt disponibile la sediul muzeului. Vă așteptăm cu drag!” transmite Trupa Kompas într-o postare pe Facebook

Continue Reading

Știri

Pasajul Drajna va fi inaugurat. CNAIR face ultimele precizări

Published

on

Pasajul Drajna se va deschide mâine, la ora 10:00, oferind o soluție mult așteptată pentru problemele de trafic. Lucrările la cei 2,7 km ai acestui pasaj s-au încheiat cu două luni mai devreme decât era planificat inițial, anunța directorul Pistol Cristian.

Odată cu inaugurarea Pasajului Drajna, se vor elimina blocajele obișnuite care se formau la intersecția cu linia de cale ferată de la Dragalina.


Pe durata sezonului estival, când frecvența trenurilor spre litoral crește considerabil, șoferii erau nevoiți să aștepte în coadă la barieră timp îndelungat. Această problemă va fi rezolvată odată cu deschiderea noului pasaj.

Pasajul Drajna, amplasat în județul Călărași, pe DN21, a fost construit cu fonduri europene (POIM). Acesta reprezintă prima etapă a proiectului de infrastructură rutieră Transregio Brăila – Slobozia – Călărași – Chiciu, aducând astfel beneficii semnificative pentru comunitatea locală și pentru toți cei care călătoresc în această zonă.

Continue Reading

Cele mai accesate articole