in

Polițiștii rutieriști și inspectorii RAR au verificat 120 de vehicule, au sancționat 45 conducători și au reținut 8 certificate de înmatriculare

ACȚIUNE PENTRU VERIFICAREA STĂRII TEHNICE A VEHICULELOR

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au acționat pentru a verifica starea tehnică a vehiculelor.

Polițiștii au desfășurat în ziua de 02 iulie a.c., o acțiune comună cu specialiști ai Regiei Autonome – Registrul Auto Român, pentru prevenirea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor.

Verificările au vizat sistemul de frânare, mecanismul de direcție, sistemul de reducere a zgomotului și a emisiilor poluante, instalația de iluminare/semnalizare, echipamentele electrice, punți, roți, anvelope și suspensie.

Activitățile de control au privit și existența și autenticitatea seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, vizibilitate și legalitatea montării și utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate, corectitudinea datelor din certificatul de înmatriculare, concordanța acestora cu datele și caracteristicile tehnice ale vehiculelor, deținerea inspecției tehnice periodice și valabilitatea acesteia.

În cadrul acțiunii au fost controlate peste 120 de vehicule, fiind aplicate 45 de sancțiuni contravenționale în valoare de 10.300 de lei.

Totodată, polițiștii au retras 8 certificate de înmatriculare, dintre care 5 pentru motociclete și au reținut un permis de conducere pentru alcool.

5 1 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Polițiștii au salvat viața unui bărbat care întenționa să se sinucidă. Apelul la 112 a a fost dat de soție

O femeie a murit dupa ce a fost lovită de un camion – pe DN31 în localitatea Grădiștea