Connect with us

Știri

Polițiștii din Călărași, în lupta cu faptele antisociale. Ce rezultate au obținut polițiștii în două zile de acțiune

Published

on

ÎN SERVICIUL COMUNITĂȚII

Filtre efectuate, infracțiuni constatate, sancțiuni contravenționale aplicate, societăți  comerciale și autovehicule verificate, permise de conducere reținute și certificate de înmatriculare retrase, în urma acțiunilor din acest weekend, din municipiul Călărași.

În perioada 16-18 septembrie a.c., în intervalul orar 20.00-00.00, Poliția Municipiului Călărași a organizat și desfășurat acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice, precum și pentru combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan.

Au fost efectuate 22 de filtre rutiere, fiind vizate zonele aglomerate, precum și cartierele mărginașe.

De asemenea, au fost verificate 35 de societăți comerciale și 146 de autovehicule, iar în urma acțiunilor desfășurate în teren au fost aplicate 148 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 35.000 de lei.

Advertisement

Totodată, au fost constatate 5 infracțiuni la regimul rutier.

Ca măsură complementară pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut 18 permise de conducere și au retras 16 certificate de înmatriculare.

La activități au participat polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și jandarmi.

   Exemple :

La data de 16 septembrie a.c., în jurul orei 23:10, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat pe strada Prelungirea București, din municipiul Călărași, un tânăr, în vârstă de 19 ani, pozitiv la THC-5 (cannabis).

Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină.

Advertisement

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La  data de 17 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Călărași au depistat un bărbat, de 34 de ani, din municipiul Ploiești, județul Prahova, în timp ce conducea autoturismul având o alcoolemie de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.

        Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

         În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

           De asemenea, la data de 17 septembrie a.c., ora 22:50, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași au depistat o femeie, în vârstă de 66 de ani, din municipiu, în timp ce conducea autoturismul având o alcoolemie de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Aceasta a fost condusă la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

         În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 17 septembrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat pe Bulevardul Republicii, din municiupul Călărași, un tânăr, de 22 de ani, pozitiv la THC-5 (cannabis).

Totodată, având în vedere suspiciunea că asupra acestuia sau în autoturism s-ar mai putea găsi substanțe psihoactive, s-a procedat la controlul amănunțit al autovehiculului, fiind descoperită cantitatea de aproximativ 4-5 grame substanță vegetală uscată despre care conducătorul auto a declarat că îi aparține și că este canabis, fiind destinată consumului propriu.

Advertisement

          De asemenea, în autovehicul au fost descoperite sub scaunul din dreapta față o bâtă de lemn, iar în torpedou un cuțit tip briceag, un box de inox și un recipient cu aer comprimat utilizat.

         În cauză a fost întocmit dosar penal, acesta fiind cercetat  pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența unor substante psihoactive și deținere de droguri de risc pentru consum propriu.

La data de 17 septembrie a.c., ora 21:24, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din municipiul Călărași.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul testării indicând o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Consiliul Local al Municipiului Călărași a fost convocat în ședință ordinară. Vezi subiectele de pe ordinea de zi

Published

on

Consilierii locali ai municipiului Călărași au fost convocați în ședință ordinară, care va avea loc joi, 29 februarie. Întrunirea se va desfășura în sala de ședințe a Consiliului Local Călărași și prin mijloace electronice, începând cu ora 16.30. Printre subiectele de pe ordinea de zi se află și rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași din 2024. 

Ordinea de zi este următoarea:

 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Lotizare construire locuinţe”, situat în municipiul Călăraşi, Aleea Dumbrava Minunată, nr. 21, nr. cadastral 34409, 34410, 34411, judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemţiune pentru imobilul ,,Casa Deculescu”, imobil situat în municipiul Călăraşi, strada Bucureşti, nr. 219 (fost 181), judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Statutului Municipiului Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Metodologiei de lucru în vederea acordării ajutoarelor de urgenţă din bugetul local şi a listei cu ,,situaţiile deosebite” în care se acordă ajutoare de urgenţă.
 • Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentantului Consiliului local al municipiului Călăraşi în cadrul Comisiei Judeţene privind Incluziunea Socială constituită la nivelul Instituţiei Prefectului – Judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind majorarea taxei de salubrizare datorată de utilizatori, persoane fizice, fără contract încheiat cu operatorul serviciului de salubrizare.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Listei de prioritate a locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii, construite prin Programul A.N.L., în municipiul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind actualizarea chiriei locuinţelor ANL, situate în municipiul Călăraşi, judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind constituirea comisiei de analiză / repartizare a cererilor solicitanţilor pentru atribuirea de terenuri în vederea construirii de locuinţe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 • Proiect de hotărâre privind modificarea art. 2 din H.C.L. nr. 109/30.07.2020 pentru aprobarea criteriilor de acordare a unui lot de teren privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 • Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 279/27.11.2023 privind aprobarea repartizării și atribuirii în folosința gratuită a unui lot de teren situat în intravilanul municipiului Călărași cu destinația de construire locuință proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003, domnului Iuga Ionuţ Cătălin.
 • Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 270/27.11.2023 privind aprobarea repartizării și atribuirii în folosința gratuită a unui lot de teren situat în intravilanul municipiului Călărași cu destinația de construire locuință proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003, doamnei Mugea Florentina Daniela.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea stadiului de înscriere a datelor în registrul agricol pentru semestrul II anul 2023 şi stabilirea măsurilor pentru eficientizarea acestei activităţi.
 • Proiect de hotărâre pentru modificarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 45/25.03.2021 pentru modificarea și completarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călărași nr. 49/29.03.2018 privind aprobarea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al municipiului Călărași.
 • Proiect de hotărâre privind stabilirea costului mediu lunar de întreţinere al persoanelor vârstnice asistate în Căminul pentru persoane vârstnice ,,Sfântul Antim Ivireanul” Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași pe anul 2024.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfinții Împărați Constantin și Elena.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Barbu Știrbei.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Măgureni.
 • Diverse

Continue Reading

Știri

Călărași: Accident de circulație în Vasilați. Trafic restricționat pe un sens

Published

on

În urma cu puțin timp, pe drumul județean din apropierea localității Vasilați, DJ 301, a avut loc un accident de circulație în care au fost implicate două autoturisme. La fața locului sunt prezente echipaje de poliție și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță.

foto: Info Trafic Călărași

Continue Reading

Știri

Au început Atelierele lui Mărțișor la Muzeul Dunării de Jos

Published

on

Atelierele lui Mărțișor au început la Muzeul Dunării de Jos. Evenimentul are loc în perioada 26-29 februarie în cadrul Secției de Etnografie și Artă Populară, unde copiii pot lucra mărțișoare pe care le pot dărui ulterior celor dragi. 

„Avem plăcerea ca în această perioadă să vă primim în spațiile noastre cu două ateliere dedicate sărbătorii ce se apropie de 1 martie, și anume Mărțișorul. În cadrul departamentului de arheologie, lucrăm în perioada 26-29 februarie, în intervalul orar 9:00 – 12:00, mărțișoare pe care copiii și le pot însuși ulterior pentru a le dărui. De asemenea, compartimentul nostru de etnografie, în aceeași perioadă, desfășoară atelierele lui Mărțișor cu ocazia aceleiași sărbători. Ne bucurăm să vă avem alături de noi. Vă așteptăm cu drag și vă dorim o primăvară frumoasă”, a transmis șeful de compartimentul în cadrul Muzeului Dunării de Jos, Topârceanu Anișoara.  

 

Persoanele interesate să participe se pot înscrie, de luni până vineri, la numărul de telefon 0242311690. Atelierul se adresează celor cu vârste mai mari de 6 ani, iar taxa de participare este de 2 lei/persoană. 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate