Connect with us

Știri

Podul de peste Siderurgic, reabilitat de urgență. Când încep lucrările și ce restricții se impun

Published

on

În prezent, starea șubredă a podului de peste Canalul Siderurgic, care face legătura dintre Călărași și Chiciu, este una deterioarată, motiv pentru care s-au impus limite de viteză și tonaj.

Cauzele care au conturat deteriorarea podului pot fi mai multe. Slaba întreținere de care a beneficiat de cele mai multe ori în situații limită, când au început să sară planșele de metal care formează rosturile de dilatație, sau să se formeze denivelări provocare de tonajul greu care trecea în timpul sezonului cald, factor ce contribuie la formarea șleaurilor, a denivelărilor în asfalt.

Problema Podului Siderurgic a fost semnală de redacția noastră de mulți ani, însă autoritățile, în speță Ministerul Transporturilor a dat în gropi pana acum și nu a reușit să ofere o soluție mai rapidă.

Guvernul României a aprobat săptămâna aceasta indicatorii tehnico – economici aferenţi obiectivului de investiţii „Reparaţie capitală Pod pe DN 3B km O + 822 peste Canal la Călăraşi”.

Advertisement

Obiectivul de investiții este prevăzut în Master Planul General de Transport, în cadrul drumului Trans Regio Brăila-Slobozia-Drajna-Călărași-Chiciu. Lungimea totală a podului este de 851,54 m, inclusiv lungimea zidurilor întoarse (843,54 m + 2×4,00 m) și este format din 3 structuri distincte: Viaduct de acces Chiciu, Podul principal și Viaduct de acces Călărași.

Lucrările de reabilitare ale podului constau în realizarea următoarelor obiective: utilizarea podului la parametrii normali de exploatare care să asigure condiții optime de siguranță și confort pentru circulația rutieră și pietonală; asigurarea cerințelor de rezistență; stabilitate; îmbunătățirea siguranței, confortului și funcționalității podului în exploatare.

Valoarea totală a investiției se ridică la 119,3 milioane lei și se va finanța din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii. Durata de execuție a lucrărilor este de 24 de luni.

 

Advertisement