Connect with us

Actualitate

PNL / Senatorul Ciprian Pandea anunță progrese pentru proiectul Pasajului de la Drajna

Published

on

Noi progrese pentru proiectul Pasajului de la Drajana. Când încep lucrările la pasajul Drajna şi la cât se ridică investiţia… Cozile la trecerea la nivel cu calea ferată şi blocajele în trafic pe relaţia Slobozia – autostrada A2 – Călăraşi vor deveni amintire. În câteva zile va fi emis ordinul pentru începerea lucrărilor la pasajul Drajna.

Investiţia în valoare de 133 milioane de lei, finanţată din fonduri europene, are ca dată de finalizare sfârşitul anului 2022.  

„Durata de execuţie a lucrărilor este de 18 luni, proiectul tehnic este elaborat, organizarea de şantier este încheiată, astfel că, funcţie de condiţiile meteorologice, lucrările vor începe în foarte scurt timp! Spor la treabă constructorului!   De la bun început au susţinut ideea acestui proiect, iar în anul 2019 a fost aprobat finanţarea lui. Proiectul a trecut prin toate etapele, ajungând în prezent la eliberarea autorizaţiei de construire, ultimul pas înainte de începerea efectivă a lucrărilor”, a anunţat Ciprian Pandea, senator de Călăraşi.  

Construcţia supraterană va avea o lungime de 2,7 km, iar pasajul propriu-zis se va întinde pe aproximativ 300 de metri.   Construcţia începe de la nodul rutier A2   În luna februarie a acestui an a fost semnat contractul de achiziţie a lucrărilor de proiectare şi execuţie pentru pasajul cu o lungime de 2,779 km. Pasajul de la Drajna va fi parte integrantă a viitorului drum TransRegio (TR ISTER) Brăila-Slobozia-Călăraşi-Chiciu, de aproximativ 142 km, din care 35 de kilometri sunt pe teritoriul judeţului Ialomiţa.  

Finanţarea pentru acest obiectiv de infrastructură este asigurată din fonduri europene, de 133 de milioane de lei cu TVA din cadrul POIM 2014-2020. Indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi prin hotărâre de Guvern în 28 mai 2020.   

Pasajul de la Drajna va începe de la nodul rutier de la autostradă, în sensul de mers de la Călăraşi spre Slobozia. Se va construi un sens giratoriu la Călăraşi, va merge pe partea stângă, paralel cu DN 21, va traversa calea ferată şi se va descărca, de asemenea, într-un sens giratoriu, la intrarea în comuna Dragalina, pe DN 21.

„Astăzi, la Ministerul Transporturilor, a fost semnată autorizația de construire a Pasajului peste calea ferată de la Drajna. Durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni, proiectul tehnic este elaborat, organizarea de șantier este încheiată, astfel că, funcție de condițiile meteorologice, lucrările vor începe în foarte scurt timp!
Spor la treabă constructorului! Reamintesc faptul că am susținut de la bun început ideea acestui proiect, iar Guvernarea liberală în anul 2019 a aprobat finanțarea lui. Proiectul a trecut prin toate etapele, ajungând astăzi la eliberarea autorizației de construire, ultimul pas înainte de începerea efectivă a lucrărilor.” – scrie senatorul călărășean pe pagina de Facebook

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Călărași: Personalul medical angajat în pandemie a susţinut examenul pentru continuarea activităţii

Published

on

Au început examenele pentru personalul medical angajat în perioada stării de alertă și o parte dintre cei considerați până de curând esențiali în spitale sau la ambulanțe vor rămâne fără locuri de muncă. Susținerea examenului a început în cursul acestei dimineți  în sala ”Mihai Arbagic” din Consiliul Județean Călărași.

Peste 100 de călărășeni angajați la Spitalul Județean de Urgență Călărași au susținut astăzi, 26 mai a.c., examenul pentru ocuparea funcțiilor pe care le-au deservit pe perioada pandemiei.

Managerul caută să ofere transparență privind susținerea examenelor, motiv pentru care subiectele au fost extrase chiar de către candidat, în fața comisiei.

“Examenul pe care îl organizăm este un examen altfel. După cum vedeți, subiectele, grilele de concurs, le extrageți dumneavoastră, astfel încât să nu existe posibilitatea de fraudare. Grilele vor fi făcute aici, în fața tuturor. Dumneavoastră veți fi invitați să veniți aici să extrageți câte un bilet. Se vor lista cu ajutorul imprimantelor.

Este șansa celor care s-au pregătit să promoveze examenul. Aveți o șansă reală să promovați examenul, iar la sfârșit cineva va fi supărat.” – a explicat managerul Bogdan Mihai în fața candidaților prezenți la examen

Continue Reading

Actualitate

S-a deschis Plaja Mare din Călărași

Published

on

Pe 20 mai s-a deschis Plaja Mare din Călărași, a anunțat Samskara Beach pe pagina de Facebook, operatorul care activează pe Brațul Borcea. Distanța de la București la plajă este de doar 115 kilometri, iar turiștii se pot caza în căsuțe sau colibe special aranjate între pădure și plajă.

”Aici găsești liniște, muzică bună, plajă, plimbări cu barca, mâncare tradițională românească, grătar și multe alte surprize. Samskara Beach a creat ambientul perfect pentru meditație, yoga, mindfulness și alte practici spirituale”, precizează operatorul.

sursa: wall-street.ro

Continue Reading

Actualitate

IPJ Călărași, acțiune în zilele de weekend: 200 de intervenții prin 112, peste 30 de infracțiuni constatate

Published

on

Pentru ca cetățenii să petreacă în liniște zilele de weekend, poliţiştii au desfăşuratactivităţi suplimentare, pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinereaordinii şi liniştii publice.

În perioada 20 – 23 mai a.c., aproximativ 400 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.
Au fost organizate 27 de acțiuni punctuale și s-a intervenit la 222 de evenimente sesizate prin 112.
Polițiștii au constatat 36 de infracțiuni, 6 persoane au fost prinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate a fost dispuse 6 măsuri preventive.
Pentru neregulile constatate au aplicat 453 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 172.000 de lei.
Polițiștii rutieri au constatat 4 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, au fost reținute 35 de permise de conducere și retrase 8 certificate de înmatriculare.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro