Connect with us

Administrație

PMC efectueză lucrări de reparații a carosabilului, în zona blocurilor E23 și E24

Published

on

Primăria Municipiului Călărași desfășoară lucrări de reparații a carosabilului, în zona blocurilor E23 și E24.Lucrările, care se vor realiza pe o suprafață de 1.850 mp, au debutat la data de 7 august 2023 și au ca termen de finalizare sfârșitul acestui an, respectiv 31 decembrie.

În urma acestei investiții, vor rezulta 66 de locuri de parcare, poziționate paralel și perpendicular cu calea de acces. Iată câteva dintre lucrările care se vor executa:

▪️desfacerea structurii rutiere existente și înlăturarea acesteia;

▪️aducerea terenului de fundare la un grad de compactare de 100%;

▪️așternerea unui strat de fundație din balast, în grosime de 25 de cm;

Advertisement

▪️așternerea stratului de nisip, în grosime de 3 cm;

▪️ turnarea unui strat beton din ciment, în grosime de 20 de cm;

▪️ turnarea covorului asfaltic de 6 cm;

▪️montarea a șapte guri noi de scurgere;

▪️aducerea la cotă a 18 cămine;

▪️reparații ale trotuarelor existente.

Advertisement

Valoarea totală a lucrărilor este de 660.443 de lei, cu TVA inclus.

Administrație

Când vor avea loc tratamentele pentru combaterea bolilor și dăunătorilor vegetației din municipiul Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Primăria Municipiului Călărași anunță că va efectua tratamente pentru combaterea tuturor bolilor și dăunătorilor vegetației de aliniament, a gardurilor vii, a pomilor și arbuștilor ornamentali din oraș. Tratamentele vor avea loc timp de două zile, între 15 și 17 aprilie, în intervalele orare 21:00 și 05:00, în funcție de condițiile meteorologice.

Substanțele active ale produselor utilizate pentru tratamentele în aliniament sunt: Deltametrin şi Lambda – Cihalotrin, acestea fiind omologate de Comisia Națională a produselor de protecție a plantelor, mai transmite primăria. 

Advertisement
Continue Reading

Administrație

Lucrările pe strada București progresează în ritm alert. Ce spune primarul Dulce

Published

on

Primarul Marius Dulce anunță progresul lucrărilor pentru proiectul de asfaltare a străzii București în zona Centrului Vechi din Călărași

Într-o postare pe rețelele de socializare, primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a adus noi detalii privind progresului lucrărilor pentru proiectul de asfaltare a străzii București.

Edilul a subliniat finalizarea unui alt segment important de drum și a promis revenirea la normalitate în trafic și condiții moderne de circulație în doar două săptămâni.

Continue Reading

Administrație

Primăria Municipiului Călărași a dat startul curățeniei în oraș. Marius Dulce premiază călărășenii care își fac curat în jurul blocurilor și caselor

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Marius Dulce premiază călărășenii care au grija de locurile din jurul blocurilor sau caselor. „Le voi strânge mâna și le voi oferi diploma de bun gospodar”, spune primarul municipiului Călărași. Primăria a dat startul lunii curățeniei în toate cartierele, dar și plantarea florilor din sera proprie. 

Marius Dulce susține că orașul trebuie să arate bine nu numai în centru. „Vreau ca parcurile și zonele verzi de relaxare să fie bine întreținute, iar plimbările în aer liber să placă ochilor noștri”. 

Într-o conferință de presă de ieri, primarul spunea că în mandatul actual a reușit să planteze 2400 de arbori și arbuști pentru reîntregirea zonelor verzi. Totodată, a modernizat 7 locuri de joacă și a înființat în total alte 8. 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate