in

PLUS Călărași: “PREȚUL INCOMPETENȚEI PRIMĂRIEI CĂLĂRAȘI: 20 MILIOANE DE LEI!”

Partidul Plus Călărași a lansat în această dimineață o postare ce a stârnit reacții multe din partea călărășenilor nemulțumiți de aspectul municipiului Călărași. În materialul realizat de formațiunea politică se evidențiază modul în care administrația liberală din Călărași face lucrări de dezvoltare din bani ce provin din împrumuturi…sume mari, foarte mari! Plus Călărași “scoate ochii” administrației locale că nu accesează fonduri europene pentru realizare acestor lucrări de modernizare. Fondurile europene pot fi solicitate prin diferite axe de finanțare, dar, se pare că Primăria Călărași nu este interesată de banii nerambursabili au U.E.

Redăm în rândurile următoare text-ul publicat pe pagina de Facebook a partidului PLUS Călărași:

“Primăria Călărași pune gaj pe viitorul călărășenilor pentru aproape 20 de milioane de lei, din incapacitatea de a accesa fonduri europene nerambursabile.

Suntem membri ai Uniunii Europene de peste 12 ani, iar acest lucru ne oferă acces la programe de modernizare a infrastructurii rutiere. Pe scurt, Comisia Europeană ne oferă fonduri nerambursabile pentru modernizarea drumurilor, cu condiția ca aceste programe să fie accesate prin depunerea unor proiecte fezabile de modernizare.

Ce face însă Primăria Călărași este o dovadă de administrare deficitară și de incompetență, nefiind în stare să acceseze corect și eficient fonduri europene. Primăria preferă să se împrumute de 20 de milioane de lei pentru modernizarea unor străzi din municipiul Călărași, obligând călărășenii să returneze suma respectivă în următorii ani, prin taxe și impozite, în loc să acceseze fonduri europene pentru lucrările respective. 
Într-o postare jenantă, departamentul de comunicare al Primăriei Călărași informează cetățenii că “mediul rural a fost avantajat de către cel urban”. Și că ar fi accesat programe dacă ar fi avut cum. Credem că cel mai util ar fi să ne spună simplu: 
„Domnilor, faptul că suntem incompetenți nu ne lasă să devenim performanți. Și pentru asta cineva trebuie să plătească. Și ne-am gândit la dumneavoastră, cetățenii cărora încercăm să le spunem prin cuvinte frumoase că suntem incompetenți. Și pentru asta trebuie ca dumneavoastră să plătiți 20 de milioane de lei”.

Ca să nu mai dezbatem ceva ce nu ar fi trebuit nici măcar adus în discuție, împrumut bancar versus fonduri europene, arătăm mai jos axele pe care ar fi putut fi depuse proiecte eligibile pentru unele din străzile pe care Primăria Călărași le va face din bani pe care noi o să îi dăm înapoi mulți ani de acum înainte.

1. Strada Grivița putea fi amenajată pe axa POR 2014 2020 AXA 4.1 destinată modernizării transportului public urban, apelul de proiecte fiind deschis de pe 21.08.2017 până pe 29.03.2019 (strada Grivița fiind o stradă destinată și transportului public urban);
2. Modernizarea infrastructurii de apă și de canalizare de pe străzile din cartierul Măgureni și de pe strada Locomotivei se putea realiza pe POIM 2014 2020 AXA 3.2, linie de finanțare deschisă la 28.03.2016, cu depunere continuă.
3. Iar inutila lucrare de pe bulevardul Titulescu, realizată cu niște costuri imense raportat la necesitatea și utilitatea acesteia, putea fi inclusă în POR 2014 2020 AXA 5.2, apelul fiind deschis intre 15.04.2017 si 15.10 2017, combinat cu amenajarea de spații verzi.

Fără incompetenți am putea ajunge departe!”

Trebuie să ne mai gândim la un aspect important al acestei probleme! Dacă actualul primar nu va câștiga din nou scaunul de edil? Cine plătește împrumuturile pe care acesta le-a făcut? Următorul primar?

Dumneavoastră, ce părere aveți despre felul în care se realizează această dezvoltare a municipiului nostru?

Iată și câteva reacții ale oamenilor:

George Iorga: “Asta nu-i nici prostie nici incompetenta…e pur si simplu lor modul infractional de a conduce tara, adus la rang de arta. Banii europeni sunt mai greu de furat…banii populatiei in schimb se pot fura usor…legal.”

Alexandru Sohan: “Te sustin in orice demers faci,pentru normalizarea situatiei de la Ecoaqua!”

Gabi Marian: “Alexandru Sohan, o soluție ar fi să măturăm cu ei la următoarele locale. Cu un primar capabil și cu un consiliu local favorabil, se poate schimba ușor starea de fapt a lucrurilor!”

Alexandru Sohan: “Gabi Marian Asta a fost scopul intrarii mele in Pro Romania! Sa zgornim ciuma galbena din administratia locala si ciuma rosie din administratia centrala si din parlament!”

Cosmin Grozavu: “Alexandru Sohan nu este suficient. Trebuie să fii foarte atent și cu ce o înlocuiești. Iar foștii colegi ai “ciumaților”, nu sunt o alegere înțeleaptă.”What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Proiectul inițiat de CJ -“Portul Turistic și de Agrement” – are aviz favorabil!

Vicepreședintele Consiliului Județean Călărași Valentin Barbu – despre proiectul Îmbunătăţirea capacităţii administraţiei publice – Sipoca 452/MySmis nr. 118879