Connect with us

Breaking News

PLUS Călărași: „PREȚUL INCOMPETENȚEI PRIMĂRIEI CĂLĂRAȘI: 20 MILIOANE DE LEI!”

Published

on

Partidul Plus Călărași a lansat în această dimineață o postare ce a stârnit reacții multe din partea călărășenilor nemulțumiți de aspectul municipiului Călărași. În materialul realizat de formațiunea politică se evidențiază modul în care administrația liberală din Călărași face lucrări de dezvoltare din bani ce provin din împrumuturi…sume mari, foarte mari! Plus Călărași „scoate ochii” administrației locale că nu accesează fonduri europene pentru realizare acestor lucrări de modernizare. Fondurile europene pot fi solicitate prin diferite axe de finanțare, dar, se pare că Primăria Călărași nu este interesată de banii nerambursabili au U.E.

Redăm în rândurile următoare text-ul publicat pe pagina de Facebook a partidului PLUS Călărași:

„Primăria Călărași pune gaj pe viitorul călărășenilor pentru aproape 20 de milioane de lei, din incapacitatea de a accesa fonduri europene nerambursabile.

Suntem membri ai Uniunii Europene de peste 12 ani, iar acest lucru ne oferă acces la programe de modernizare a infrastructurii rutiere. Pe scurt, Comisia Europeană ne oferă fonduri nerambursabile pentru modernizarea drumurilor, cu condiția ca aceste programe să fie accesate prin depunerea unor proiecte fezabile de modernizare.

Ce face însă Primăria Călărași este o dovadă de administrare deficitară și de incompetență, nefiind în stare să acceseze corect și eficient fonduri europene. Primăria preferă să se împrumute de 20 de milioane de lei pentru modernizarea unor străzi din municipiul Călărași, obligând călărășenii să returneze suma respectivă în următorii ani, prin taxe și impozite, în loc să acceseze fonduri europene pentru lucrările respective. 
Într-o postare jenantă, departamentul de comunicare al Primăriei Călărași informează cetățenii că „mediul rural a fost avantajat de către cel urban”. Și că ar fi accesat programe dacă ar fi avut cum. Credem că cel mai util ar fi să ne spună simplu: 
„Domnilor, faptul că suntem incompetenți nu ne lasă să devenim performanți. Și pentru asta cineva trebuie să plătească. Și ne-am gândit la dumneavoastră, cetățenii cărora încercăm să le spunem prin cuvinte frumoase că suntem incompetenți. Și pentru asta trebuie ca dumneavoastră să plătiți 20 de milioane de lei”.

Ca să nu mai dezbatem ceva ce nu ar fi trebuit nici măcar adus în discuție, împrumut bancar versus fonduri europene, arătăm mai jos axele pe care ar fi putut fi depuse proiecte eligibile pentru unele din străzile pe care Primăria Călărași le va face din bani pe care noi o să îi dăm înapoi mulți ani de acum înainte.

1. Strada Grivița putea fi amenajată pe axa POR 2014 2020 AXA 4.1 destinată modernizării transportului public urban, apelul de proiecte fiind deschis de pe 21.08.2017 până pe 29.03.2019 (strada Grivița fiind o stradă destinată și transportului public urban);
2. Modernizarea infrastructurii de apă și de canalizare de pe străzile din cartierul Măgureni și de pe strada Locomotivei se putea realiza pe POIM 2014 2020 AXA 3.2, linie de finanțare deschisă la 28.03.2016, cu depunere continuă.
3. Iar inutila lucrare de pe bulevardul Titulescu, realizată cu niște costuri imense raportat la necesitatea și utilitatea acesteia, putea fi inclusă în POR 2014 2020 AXA 5.2, apelul fiind deschis intre 15.04.2017 si 15.10 2017, combinat cu amenajarea de spații verzi.

Fără incompetenți am putea ajunge departe!”

Trebuie să ne mai gândim la un aspect important al acestei probleme! Dacă actualul primar nu va câștiga din nou scaunul de edil? Cine plătește împrumuturile pe care acesta le-a făcut? Următorul primar?

Dumneavoastră, ce părere aveți despre felul în care se realizează această dezvoltare a municipiului nostru?

Iată și câteva reacții ale oamenilor:

George Iorga: „Asta nu-i nici prostie nici incompetenta…e pur si simplu lor modul infractional de a conduce tara, adus la rang de arta. Banii europeni sunt mai greu de furat…banii populatiei in schimb se pot fura usor…legal.”

Alexandru Sohan: „Te sustin in orice demers faci,pentru normalizarea situatiei de la Ecoaqua!”

Gabi Marian: „Alexandru Sohan, o soluție ar fi să măturăm cu ei la următoarele locale. Cu un primar capabil și cu un consiliu local favorabil, se poate schimba ușor starea de fapt a lucrurilor!”

Alexandru Sohan: „Gabi Marian Asta a fost scopul intrarii mele in Pro Romania! Sa zgornim ciuma galbena din administratia locala si ciuma rosie din administratia centrala si din parlament!”

Cosmin Grozavu: „Alexandru Sohan nu este suficient. Trebuie să fii foarte atent și cu ce o înlocuiești. Iar foștii colegi ai „ciumaților”, nu sunt o alegere înțeleaptă.”Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Breaking News

VIDEO. Călărași / Crimă îngrozitoare, tată și fiică, găsiți fără suflare în propria locuință

Published

on

UPDATE: 14:00

Anchetatorii au descoperit criminalul și mobilul crimei. Potrivit unor surse judiciare, un bărbat de aproximativ 40 de ani, chiriaș în locuința celor doi ar fi recurs la acest gest teribil în urma unor discuții tensionate privind chiria bărbatului, pe care proprietarii ar fi vrut să o sisteze.

Chiriașul a fost cel care a anunțat „descoperirea”, ulterior  acesta recunoscându-și fapta. Conform unor informații, bărbatul este recidivist, în anul 2014- 2015 ar mai fi avut o tentativă de crimă.

Tragedie la Călăraș, tată și fiică, de 71 și respectiv 41 de ani, au fost găsiți fără suflare în propria locuiță din municipiul Călărași. Descoperirea sângeroasă ar fi fost făcută de chiriașul care locuia împreună cu cei doi.

Strada pe care s-a petrecut teribila crimă a fost împânzită de forțe de ordine și anchetatori. Vecinii sunt terifiați, criminaliștii prezenți la fața locului au ridicat mai multe probe. Potrivit unor surse, în familia unde s-a petrecut tragedia au existat mai multe conflicte.

Bărbatul, în vârstă de 71 ani, și fiica acestuia, în vârstă de 42 ani, au fost găsiți decedați în locuință, cu multiple leziuni prin înjunghiere.

Continue Reading

Breaking News

COD GABLEN de ploi, vânt puternic și vreme deosebit de rece

Published

on

Cod gaben

Interval de valabilitate: 10 aprilie, ora 11 – 11 aprilie, ora 21. Fenomene vizate: intensificări ale vântului. Zone afectate: estul, sud-estul și sud-vestul țării; zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură

În intervalul menționat, în estul, sud-estul și sud-vestul țării, local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55…60 km/h, iar luni (11 aprilie), în jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea și estul Munteniei, rafalele vor depăși 70 km/h. Pe parcursul zilei de luni, în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, vântul va continua să sufle tare, cu rafale de peste 90 km/h, iar zăpada va fi spulberată

sursa: ANM

Continue Reading

Breaking News

DIICOT a destructurat o rețea de cinci români bănuiți că administrau site-uri care oferă servicii de asasinare la distanță, pe darknet

Published

on

DIICOT a destructurat o rețea de cinci iromâni bănuiți că administrau site-uri care oferă servicii de asasinare la distanță, pe darknet.

În urma cercetărilor, autoritățile de la Washington au stabilit că grupul în cauză este format din cinci sau mai multe persoane care locuiesc în România. La finalul acțiunii DIICOT, au fost aduși la audieri cinci suspecți și patru martori.

Biroul de presă al DIICOT informează că a realizat șapte percheziții la adrese din Gorj și Hunedoara, în urma unei cereri venite din partea autorităților americane care ”vizează activitatea unui grup infracțional organizat care a administrat pagini de internet pe care erau postate oferte pentru servicii de contractare asasinate la comandă”.

Respectivele site-uri puteau fi accesate numai prin browsere special dezvoltate, iar plata pentru servicii era acceptată numai în monede electronice, ale căror traseu este mult mai greu de urmărit.

Prejudiciul estimat în acest caz este de 500 de mii de euro. În urma perchezițiilor, au fost ridicate calculatoare, telefoane, înscrisuri și suma de 30 de mii de lei.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.