in

Piața Mare din Călărași va renaște! Vor fi amplasate tarabe

Piața Mare care a fost demolată în urmă cu câteva luni, ar putea renaște! Este o veste ce încântă crescătorii de păsări, în mod special columbofilii. Surse din primărie afirmă în exclusivitate că în respectiva “gaură” vor fi montate tarabe, unde crescătorii, comercianții, dar și iubitorii de porumbei se pot aduna, ca în vremurile bune. Tristețea s-a abătut asupra crescătorilor în toamna anului 2018, când s-a demolat clădirea. Dacă mai așteptam o iarnă erau șanse să cadă singură. Primăria a luat problema în piept, așa cum este normal și au fost aplicate măsuri de urgență. Samsarii și producătorii au fost mutați în incinta halei, chiar peste drum de Piața Mare.

Fericirea nu a fost de lungă durată nici acolo. Un cort, apreciat de presa locală ca fiind “spoitoresc”, specific celor folosite de minorități la nunți, a căzut sub greutatea zăpezii ce s-a acumulat în doar câteva zile de ger. Nici temperaturile cu grade ridicate nu au stat departe de comercianții călărășeni. Un incendiu a lovit câteva tarabe în ziua de 21 decembrie 2018, aproape de ora prânzului. Panica a fost mare, un bătrân ar fi avut nevoie de asistență medicală de specialitate. Femeile aflate în hală s-au întristat când au văzut morcovii înmuiați de căldură. Gluma e glumă, dar ce se întâmplă cu groapa care a rămas? Când vom avea o piață nouă? Primăria ce are de gând?

Ne-am adresat unei persoane competente pentru a răspunde acestor întrebări. Dragos Coman, viceprimar al municipiului Călărași, un exemplu de urmat pentru administrația locală. L-am chestionat privind stadiul la care s-a ajuns cu proiectul ce are ca obiectiv Piața Mare. Acesta ne spune că depune toate eforturile posibile pentru ca proiectul să fie cu un rezultat final bun, de interes pentru Călărași.

Despre nevoile crescătorilor de păsări, care se întâlneau săptămânal, Dragos Coman spune că trebuie să vină în sprijinul acestora, să le ofere un loc unde să stea, ca în vremurile bune. Soluția va fi identificată în scurt timp. Ar putea fi o variantă să amenajăm provizoriu o zonă din suprafața pe care se afla Piața Mare, destinată acestor activități ce prezintă o tradiție pentru călărășeni.

P.S: Pentru o corectă și eficientă informare a cititorilor facem precizarea că ne-am gândit să adresăm câteva întrebări despre Piața Mare și primarului Drăgulin. Din păcate, activitatea intensă pe care o desfășoară nu îi permite să răspundă la câteva întrebări simple, fiind necesare cele 30 de zile în conformitate cu Legea 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public. În data de 10 mai se fac 30 de zile de când am întrebat cât a costat foișorul amplasat lângă Biblioteca Județeană din Parcul Central. Suma ar fi una strigătoare la cer. De câteva ori peste prețul corect, vom afla la primirea răspunsului. 🙂

Dacă Primăria Călărași are ceva de comentat despre situația Pieței Centrale așteptăm opinia pe adresa de e-mail a redacției la numărul de telefon de pe site. Sperăm că nu sunați peste 30 de zile.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Teoria Conspirației: Avem instalaţie HAARP în Dobrogea?!

Interviu. Cristian Marin – consilier județean, despre Proiectul “Îmbunătăţirea capacităţii administraţiei publice locale de a furniza servicii în baza principiilor de etică, transparenţă şi integritate” SIPOCA 452/MySMIS nr. 118879