Connect with us

Știri

Piața Mare din Călărași va renaște! Vor fi amplasate tarabe

Published

on

Piața Mare care a fost demolată în urmă cu câteva luni, ar putea renaște! Este o veste ce încântă crescătorii de păsări, în mod special columbofilii. Surse din primărie afirmă în exclusivitate că în respectiva “gaură” vor fi montate tarabe, unde crescătorii, comercianții, dar și iubitorii de porumbei se pot aduna, ca în vremurile bune. Tristețea s-a abătut asupra crescătorilor în toamna anului 2018, când s-a demolat clădirea. Dacă mai așteptam o iarnă erau șanse să cadă singură. Primăria a luat problema în piept, așa cum este normal și au fost aplicate măsuri de urgență. Samsarii și producătorii au fost mutați în incinta halei, chiar peste drum de Piața Mare.

Fericirea nu a fost de lungă durată nici acolo. Un cort, apreciat de presa locală ca fiind “spoitoresc”, specific celor folosite de minorități la nunți, a căzut sub greutatea zăpezii ce s-a acumulat în doar câteva zile de ger. Nici temperaturile cu grade ridicate nu au stat departe de comercianții călărășeni. Un incendiu a lovit câteva tarabe în ziua de 21 decembrie 2018, aproape de ora prânzului. Panica a fost mare, un bătrân ar fi avut nevoie de asistență medicală de specialitate. Femeile aflate în hală s-au întristat când au văzut morcovii înmuiați de căldură. Gluma e glumă, dar ce se întâmplă cu groapa care a rămas? Când vom avea o piață nouă? Primăria ce are de gând?

Ne-am adresat unei persoane competente pentru a răspunde acestor întrebări. Dragos Coman, viceprimar al municipiului Călărași, un exemplu de urmat pentru administrația locală. L-am chestionat privind stadiul la care s-a ajuns cu proiectul ce are ca obiectiv Piața Mare. Acesta ne spune că depune toate eforturile posibile pentru ca proiectul să fie cu un rezultat final bun, de interes pentru Călărași.

Despre nevoile crescătorilor de păsări, care se întâlneau săptămânal, Dragos Coman spune că trebuie să vină în sprijinul acestora, să le ofere un loc unde să stea, ca în vremurile bune. Soluția va fi identificată în scurt timp. Ar putea fi o variantă să amenajăm provizoriu o zonă din suprafața pe care se afla Piața Mare, destinată acestor activități ce prezintă o tradiție pentru călărășeni.

P.S: Pentru o corectă și eficientă informare a cititorilor facem precizarea că ne-am gândit să adresăm câteva întrebări despre Piața Mare și primarului Drăgulin. Din păcate, activitatea intensă pe care o desfășoară nu îi permite să răspundă la câteva întrebări simple, fiind necesare cele 30 de zile în conformitate cu Legea 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public. În data de 10 mai se fac 30 de zile de când am întrebat cât a costat foișorul amplasat lângă Biblioteca Județeană din Parcul Central. Suma ar fi una strigătoare la cer. De câteva ori peste prețul corect, vom afla la primirea răspunsului. 🙂

Dacă Primăria Călărași are ceva de comentat despre situația Pieței Centrale așteptăm opinia pe adresa de e-mail a redacției la numărul de telefon de pe site. Sperăm că nu sunați peste 30 de zile.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

Accident feroviar la Dragalina. Un bărbat s-a aruncat în fața trenului

Published

on

Accident feroviar la Dragalina. Un bărbat s-a aruncat in fata trenului

Un bărbat în vârstă de 67 de ani, a murit în această dimineață, lovit de un tren marfar.

Evenimentul a avut loc la nivel cu trecerea de cale ferată, intrarea dinspre Călărași. Trenul se deplasa pe direcția Constanța – București.

Linia de transport feroviar a fost blocată pentru ca polițiștii criminaliști să efectueze cercetări.

Continue Reading

Știri

Reținut de polițiștii rutieri pentru conducere fără permis și refuz de prelevare de monstre biologice

Published

on

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Ulmeni au oprit pentru control în comuna Spanțov, județul Călărași, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 41 de ani.

Întrucât acesta emana halenă alcoolica a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice, însă acesta a refuzat.

Totoodată, din verificările efectuate de polițiști a rezultat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de monstre biologice, ulterior a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași

 

 

Continue Reading

Știri

49 de cupluri călărășene au marcat nunta de aur

Published

on

Ziua internaţională a persoanelor vârstnice, marcată în fiecare an, la 1 octombrie, am celebrat-o marţi cu aceeaşi dragoste, recunoştinţă şi respectul cuvenit pentru munca şi experienţa lor de viaţă pe care cu nobleţe sufletească au ştiut să le transmită generaţiilor tinere. Momentul festiv, organizat de Primăria Municipiului Călăraşi, cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Local municipal.

Nunta de aur, eveniment organizat în data de 27 septembrie de Primăria Municipiului Călărași și Consiliul Local Călărași, este sărbătoarea iubirii pe care o împărtășiți laolaltă de 50 de ani.

“Sunteți un veritabil exemplu pentru noi toți pentru că dincolo de toate provocările trăite ați știut să păstrați vie dragostea care v-a legat. Ați știut să fiți de fiecare dată unul lângă celălalt, să vă sprijiniți și să vă oblojiți rănile. O zi specială pentru 49 de cupluri călărășene care au învățat să trăiască în armonie atâția zeci de ani!
Vă doresc în continuare și mai multă sănătate și iubire, iar viața să vă ofere noi senzații și emoții de neuitat alături de familie, de toți cei dragi care vă iubesc și admiră povestea dumneavoastră de dragoste, legitimată în urmă cu o jumătate de secol!
La mulți ani plini de iubire și fericire!” – transmite primarul Marius Dulce.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro